Důležité akce

Přihlásit se

Návštěvnost

  • 119207Celkem:
  • 53Dnes:
  • 2257Měsíc:
  • 1Online:
  • 4.2.2012start webu:

KS II

Dvě překvapivá vítězství v KS II.

   logoDvě překvapivá vítězství v KS II, v soutěži, kde se nám tuto sezónu příliš nedaří, završila skvělý víkend našeho oddílu. Chodovské B-družstvo si vyšláplo na mladíky z KŠ Tietz a C-družstvo šokovalo jednoho z favoritů soutěže Lokomotivu Cheb. Obě družstva si tak vylepšila svou nelichotivou letošní bilanci.

ŠK Spartak Chodov „B“ – KŠ Tietz “E“ 3:2.

  Dnešní utkání 5. Kola KS II svedlo dohromady účastníky včerejšího Krajského přeboru v Novém Sedle. Dnes se bude hrát přeci jen pomaleji. Po první hodině hry se dostávají do složité situace sourozenci Gárští. Pavel ve věžové koncovce odevzdává pěšce a Lenka stojí také stísněně a nabízí také pěšce ke braní. Naopak dobře stojí Marcel, který po sérii úvodních vazeb získal figur a stále vyrovnané pozice mají Radek s Patrikem.

   V další fázi zápasu se situace mění u Pavla. Jeho soupeř Adam Irovský nepostřehl dobře rozehrávající se figury soupeře. Pavel začal řádit na předposlední řadě  a  Adam v tísni odevzdal věž. Nyní náš hráč spěje snad již k vítězství. A již je dokonáno Pavel vyhrál a my vedeme 1:0.

    Na třetí šachovnici se získanou figuru snaží uplatnit Marcel, ale spoupeř se statečně drží. Bohužel o šachovnici níže odevzdává materiál Lenka a za chvíli i partii. Aleš Ordoš byl dne nad její síly. Stav je 1:1.

   Mezitím na druhé šachovnici se Radek Zícha dostal do pěšcové koncovky s pěšcem navíc, ale s horší pěšcovou strukturou. Bude to pravděpodobně klíčová partie, protože zatímco Marcel spěje k vítězství, Patrik na 1. šachovnici zažívá problémy.

  Radek si vytvořil krytého volného pěšce a teoreticky vyhrál. To se potvrzuje záhy. Radek přidává bod , ale protože vzápětí kapituluje Patrik, stav se opět srovnává. Poslední partie je tak v rukou kapitána. Vytoužený bod přichází a my vítězíme 3:2.

TJ Lokomotiva Cheb – ŠK Spartak Chodov „C“ 1,5:3,5

   Proti jednomu z favoritů soutěže jsme nastoupili povzbuzeni včerejšími úspěchy v KPj. Dalším povoleným dopingem bylo posílení našeho družstva o Borise Sokola, který se po letech vrací zpět na černobílá pole.

   Prvním, kdo získával body byl Standa Srba. Vítězstvím potvrdil své čerstvě uhrané ELO a určitě si zvýšil sebevědomí před blížící se ligou mládeže. Bohužel  soupeře nad své síly přiřkl osud Ríšovi. Proti R. Doležalovi podal statečný výkon až do věžové koncovky, v které podlehl. Stav 1:1.

   První zápas a první bod si dnes ve své premiéře připsal Boris Sokol - 1:2.  Další bod přidal Honza Stuška, který v oboustranné časové tísní získal figuru a později i partii – 1:3. Závěrečná remíza Pavla Randáka již nemohla na naší výhře nic změnit. Kluci blahopřem.

 

 

 

Napsat komentář