Důležité akce

Přihlásit se

Návštěvnost

  • 119203Celkem:
  • 49Dnes:
  • 2253Měsíc:
  • 2Online:
  • 4.2.2012start webu:

Seriál krajského přeboru mládeže 2012-13

Novosedelský Jezdec 2013

Po dvou turnajích vládnou KP chodovští (více na konci článku): H10 vede Lenka Gárská, H12 Pavel Gárský, H14 Jan Špička a H16 Patrik Frai spolu se Zdeňkem Liptákem.

  V sobotu 12.1.2013 byl krátce po 10:00 hodině zahájen druhý turnaj letošního seriálu KP mládeže. ZŠ Nové Sedlo ve spolupráci s naším oddílem pořádá tento turnaj již třetím rokem a vedle hlavních kategorií HD10, 12, 14 a 16 se hraje rovněž amatérský turnaj novosedelských dětí. Do turnaje nastoupilo celkem 53 šachistů.

  První kolo proběhlo bez větších překvapení, zato ve druhém kole se děly věci. Lídr starovního pole HD12 Ríša Randák podlehl Vojtovi Vincíbrovi (šikovný klučina, tu pěšcovku jsem sledoval), a trochu se divil, že místo dámy si pěšce proměňoval za věže. O výsledku však již bylo stejně rozhodnuto. Problémy měl rovněž lídr HD10, tedy vlastně lídryně, Lenka Gárská, která Martina Lukeše přehrála až v závěru, poté co během partie vyrobila několik hrubek. Inu zkušenosti se počítají. Ríša a Lenka mají tu smůlu, nebo štěstí :-) , že hrají hned vedle mého rozhodcovského místa a mám je tedy jak na dlani. Ve 14 zatím dle předpokladu, v 16 si první zaváhání připisuje Patrik Frai s oddílovým kolegou Honzou Stuškou. Těch 30 minut je prostě strašně málo :-) .

  Třetí kolo začolo výborně. Lenka v duelu dvoubodových obrala Ondru Železníka o dámu a měla by vyhrát, její brácha Pavel pak porazil v důležitém duelu Vojtu Vincíbra a to je pro hodnocení KP důležitá výhra. Výhru již nahlásil i Ríša a tak se naši nejmladší začínají usazovat v horních patrech pořadí. Jen tak dál. Ve „čtrnáctkách“ Tadeáš Čabala porazil Míšu Srbu a dotáhl se na něj se dvěma body. Uvidíme jak si kluci poradí s karlovaráky :-) .

  Průběžné medailové pořadí po 3. kolech:

  • HD10 – 1.Kačírek (Sokol Teplá), 2.Gárská (NAŠE :-) ), 3.Ulč (Caisa N.Role)
  • HD12 – 1.Polanský (Chess Most), 2.Vincíbr (ŠK K.Vary), 3.Gárský (NÁŠ :-) )
  • HD14 – 1.Špička (ŠK K.Vary), 2.Skokov (KŠ Tietz), 3.Ňorba (ŠK K.Vary)
  • HD16 – 1.Lipták (B.Sokolov), 2.Čaloun (NÁŠ :-) ), 3.Krejnický (KŠ Tietz)

  Zatímco třetí kolo byl takový kvapík, čtvrté se hraje o poznání pomaleji. V HD10 Lenka zvládla boj o první místo a vede tak bez ztráty kytičky :-) . V HD12 začíná dominovat Adam Polanský se 4 body, na paty mu však šlapou naši – Pavel se Standou. V mladších tak zatím držíme velmi pěkné postavení. V HD14 se našim nevedlo a tak se atak medilových pozic nekonal. Nejstarší kategorie se hraje mimo můj dosah, takže výsledky a průběh mám na dálku.

  Delší odmlka byla způsobená technickými problémy. Děti mám rád, ale když mi některé, byť nechtěně, vyškubne kabel z PC a já přijdu o kompletně rozlosované turnaje a část dat na tomto webu, to pak vzpomínám na krále jménem Herodes :-) . Po hodině v průběhu kola se naštěstí podařilo vše znovu nachodit a turnaj pokračuje bez vynucené přestávky. Jen v HD12 mě čekalo další překvápko. Lenka prohrála s Jirkou Ulčem. Nejspíš si také neuložila nějakou kapitolu z tréninku, jako já data na PC :-) . Více vám k 5. kolu bohužel neřeknu, po šestém však budou k dispozici průběžné výsledky, takže držte svým ratolestem pěsti.

  Kolo před finišem se nám to pěkně zamotává v nejmladší kategorii, kde Gárská, Ulč a Kačírek mají stejně bodů, bude hodně dusno. V ostatních kategoriích je o vítězi více méně rozhodnuto.

  Průběžné medailové pořadí po 6. kolech:

  • HD10 – 1.Ulč (Caisa N.Role), 2.Kačírek (Sokol Teplá), 3.Gárská (NAŠE :-) ) všichni 5 … 12.Dvořák 2 
  • HD12 – 1.Polanský (Chess Most) 6, 2.Randák (NÁŠ :-) ), 3.Gárský (NÁŠ :-) ) oba 4, … 7.S.Srba 3
  • HD14 – 1.Špička (ŠK K.Vary) 6, 2.Ňorba (ŠK K.Vary) 5, 3.Ordoš (KŠ Tietz) 4 … 6.Čabala 3, 8. M.Srba 3 
  • HD16 – 1.Lipták (B.Sokolov) 6, 2.Stuška (NÁŠ :-) ) 4, 3.Frai (NÁŠ :-) ) 3,54.Čaloun 3

  Velmi zajímavé rozuzlení HD10, kde první tři se spolu potkali, ale jednu výhru doplnila jedna porážka. Velmi vyrovnanou situaci pak rozhodovalo až pomocné hodnocení. Lenka hodně může litovat prohrané partie v 5. kole. Drama se odehrávalo i v HD12 v boji o druhé místo mezi našimi Randákem a Gárským a opět přišlo na řadu pomocné hodnocení. Kluci v HD14 si rozdali medaile na body a více méně podle očekávání. Zde se závěr bohužel našim borcům vůbec nepovedl. Nejstarší kategorie HD16 stále ještě bojuje a i zde máme hodně želízek na medaili. Kategorii suverénně ovládl Zdeněk Lipták z Baníku Sokolov. 

  • Výsledky Novosedelského Jezdce zde.
  • Výsledky turnaje novosedelských dětí zde.
  • Fotogalerie zde.

  KP ve výsledcích po polovině seriálu

  Průběžné pořadí po dvou turnajích vypadá pro chodováky skvěle. Posuďte, v tuto chvíli máme 6 medailí z 12, tedy přesně polovinu celého kraje. Navíc máme hned 3 zlaté. Suma sumarum 4 postupy na MČech + ten Ríšovo přímý. Jsme však teprve v půlce cesty, tak kroťme emoce. Zající se sčítají až po honu :-) . Abych nehodnotil jen vlastní hráče, musím říci, že mé sympatie mají novorlští, kteří začali pracovat s těmi nejmenšími. Mají u mě palec nahoru.    

  • HD 10 – 1. Lenka Gárská 73b., 2. Jiří Ulč 70b., 3. Jakub Kačírek a Ondřej Železník oba 64b., … 8. Karel Dvořák 34b. Celkem 15 hráčů;
  • HD 12 – 1. Pavel Gárský 76b., 2. Stanislav Srba 69b., 3. Richard Randák 68b. Celkem 13 hráčů;
  • HD 14 – 1. Jan Špička 80b., 2.Aleš Kubánek 66b., 3.Arťom Ňorba 64b., … 6. Tadeáš Čabala 48b., 7. Michael Srba 44b. Celkem 11 hráčů;
  • HD 16 – 1. Patrik Frai a Zdeněk Lipták oba 76b., 3. Jan Stuška 66b.,4. Petr Čaloun 60b. Celkem 7 hráčů.

 

Napsat komentář