Důležité akce

Přihlásit se

Návštěvnost

  • 119206Celkem:
  • 52Dnes:
  • 2256Měsíc:
  • 3Online:
  • 4.2.2012start webu:

Tábor NM 2014 – 6. den

Déšť nás zahnal k šachu a do štoly

6. den  Nepřízeň počasí se dnes projevila naplno. Rozcvička přesto byla a někteří si ji dokonce rozšířili o nadstavbu za snahu se ulejt. Každá taková iniciativa musí být po zásluze odměněna :-) . Naopak za včasný nástup na ranní protažení těla se Lenka s Karin dočkaly odměny v podobě jejího odpuštění. Při snídani jsme zjistili, že se přeci jen máme dobře. Zatímco nám již na chatu donesli teplomety a na pokojích se rozjela topení, vedle nás se utábořil stanový tábor. Tomu se říká očistec.

  Stejně jako brzy skončí tábor, skončily již dnes přednášky. Hurá!!!!! Zítřejší dopoledne již bude zasvěceno finále obou turnajů a určitě dojde i na simultánku. Jelikož se počasí neumoudřilo ani po obědě, zvolili jsme náhradní přesun do štoly. Místo svižné chůze jsme jeli ještě svižněji auty a to nejen dolů, ale hlavně pak nahoru. Pod tlakem šachových odborů naší omladiny začínáme trochu měknout :-) . Zrychlený přesun nám však oproti plánu ušetřil čas a tak jsme ještě před večeří stihli vyhlásit průběžné pořadí souboje tří kolejí a ocenit postřeh v soutěži čísel. Hledání numer doslova bleskovou rychlostí předvedl Arťom, těsně za ním byla Blanka a třetí místo již s odstupem získal Jenda. Čas zbyl rovněž na odehrání třetích kol turnajů. Mezičas po odehrání partií tráví děti různě. Někteří jako třeba Tomík, Aleš či Honzík hrají karty, Toník zase uhání Markétu o další partii. On ji ty šachy snad skutečně pořádně naučí :-) . Nejzajímavější partii třetího kola předvedla Míša s Páťou. Přestože měla 10 minut proti 7 vteřinám a rovnou pozici, dokázala nakonec prohrát sama na čas. Tempo 2×20 minut + 5 vteřin Páťovi tentokrát pomohlo.

  Večeře velmi dobrá, takže třeba Kuba K. s Toníkem ji zvládli hned dvakrát :-) . Moučník v podobě palačinky rovněž bodoval. Holky posedlé linií přepustily sladkou tečku, kterou Lukáš rozdal „malým“ klukům a ti nezaváhali ani na vteřinu. Foto níže dokumentuje, jakže se bojuje s přídavkem :-) . Krátká pauza na trávení a šup na šachy. Po 5 odehraných kolech vede „A“ suverénní Blanka se 4,5 bodu a již jednobodovým náskokem před Jendou a Zdeňkem. V „B“ turnaji se na čele osamostatnil Ríša se ziskem 4,5 bodu, před Karin se 4 body a tříbodovou trojicí Pája – Ondra – Kája. Hlášku na závěr přidal Toník, který nahlásil výhru a poté oslavně přidal:  „Už mám 5,5 bodu!“ (pozn. hrálo se 5. kolo :-) ). Večer jsme zakončili dalším kvízem, který prověřil žáky jednotlivých kolejí ze znalosti českých filmů. Příznivci amerických stříleček tedy vyšli naprázdno :-) . Před posledním „soutěžním“ dnem je nejúspěšnější Havraspár 56 b., před Nebelvírem 48 b. a Zmijozelem 43 b.

6_1. den
Lukáš: „Zvládneš to Tomíku?“, Tomík: „Budu bojovat“.

  Vzhledem k počasí zítra odpadá plánovaný táborák, ale díky nápadu našich „hostitelů“ budeme zítra večer grilovat. Blanka dává přednost zelenině, mnozí pak kuřecímu steaku, ale opravdoví gurmáni jdou do krkovičky. Možná by vás překvapilo, kdo všechno si vybral právě tuto specialitku :-) . Dobrou noc.

Fotogalerie

Napsat komentář