Důležité akce

Přihlásit se

Návštěvnost

  • 119204Celkem:
  • 50Dnes:
  • 2254Měsíc:
  • 3Online:
  • 4.2.2012start webu:

Tábor NM 2014 – 7. den

Fotbálek, grilování, simultánka a (V)vřískot

7_2. den  Kolem páté hodiny spustili ptáci koncert a my čekali krásné slunečné počasí. To se sice ještě nedostavilo, ale po dešti ani památky. Takže notoricky známé zahájení dne – rozcvička, hygiena a snídaně. Vzhledem k dobrým vyhlídkám, i slunce se nám ukázalo, jsme překopali plán a místo na šachy, jsme vyrazili na fotbal. Louka pomalu vyschla a my zahájili bratrovražedný souboj. Několik jedinců dalo přednost pouštění draků, které přivezl vášnivý drakomilec Míra. Většina se tedy pustila do fotbalové řeže. Výkop v 9:30, dvě krátké přestávky na svačinu a k doplnění tekutin. Ukončení zápasu v 11:40. Ano čtete dobře, to co viděla místní louka, tolik nasazení, obětavosti, potu a dřiny, to již české fotbalové stadiony nezažily několik let :-) .

7. den

Nasazení jak v Brazílii

  Před obědem jsme dorazili na chatu a šup do sprchy. Pro ty starší byla sprcha nejen zdrojem očisty, ale doslova wellnesem. Těmi staršími pochopitelně nemyslím Zdenka s Honzou a spol. :-) . Poslední oběd a po polední pauze se spustily poslední dvě kola rozehraných turnajů. Zdenda měl poslední šanci zastavit suverénní Blanku a zdramatizovat tak boj o první místo a pokusit se ještě na poslední chvíli obhájit turnajová vítězství z předchozích třech ročníků. Blanka dokonce remízu nabídla, ale Zdeněk byl neoblomný a s pěšcem více se vrhl do souboje naplno. Blanka pozici však udržela a s bodovým náskokem spěje k turnajovému vítězství.

  Konečné výsledky v turnaji „B“ odpovídaly papírovým předpokladům, když se prosadili hráči, kteří měli hrát „áčko“. Ríša připustil jedinou remízu a Karin ztratila jen o půl bodu více. Na třetí místo se posledním kolem prosadila Týna a sesadila tak z bronzové pozice překvapení turnaje Káju, jež v posledním kole doplatila na těžký los. V turnaji „A“ to bylo opět drama do poslední partie. Zdenda porazil Páťu a Jenda Honzu, čímž se kluci dotáhli bodově na Blanku. Ta v té chvíli ještě stále bojovala s Míšou a v případě jejího neúspěchu by se na prvních čtyřech místech seřadili hráči se stejným bodovým ziskem a o vítězství i medailích by rozhodovalo až pomocné hodnocení. Není divu, že v této čtveřice je hned trojice hráčů identická s tou, která si nejlépe vedla již v prvním, tzv. rozřazovacím turnaji. Patrik a Tonky prostě tentokrát neměli svůj týden :-) . Pochvalu však v tomto turnaji si zaslouží i trojice nejmladších, tedy Lenka a oba Kubové. Blanka nakonec potvrdila svoji dominanci a vyhrála i v posledním kole, čímž ovládla všechny tří táborové turnaje. Zlepšený výkon pomohl Jendovi k druhému místu na pomocné hodnocení před Zdeňkem.

Před večeří jsme stihli ještě AZ kvíz, který ovládli Nebelvírští vedení Tonkym (takže žádné překvapení) a pak vyrazili ven za pohybovými aktivitami. Večeře ovšem dnes byla super, super. Venkovní sezení padlo, neboť 20 minut před večeří začalo pršet. V restauraci plné hostů jsme však měli rezervaci a přímo pan Jedlička se ujal servírování kuřecích plátku, krkovičky i Blančiny zeleniny. Návdavkem děti dostaly klobásu, hranolky a zeleninovou oblohu. Tečka byla super – zmrzlinový pohár. Nejvýstižněji to komentoval Ríša: „Jsem se přežral“ :-) . Nutno dodat, že v tomto případě nešlo o žádný vulgarismus, ale pravdivé a upřímné ocenění umění Daniela Jedlička a jeho personálu.

7_1. den

Poslední večeře stála za to

  Simultánka spolu s vyhlášením všech turnajů a táborové hry byla naplánovaná po večeři. Lukáš odehrál simultánní produkci na 16 šachovnicích s 22 soupeři (umožnil střídání, aby si zahráli všichni, pouze Aleš dal přednost karbanu :-) ), výsledky níže. Oceňujeme nejen to, že si Lukáš zahrál se všemi, ale především to jakým způsobem simultánku pojal. Nešlo o to vyhrát za každou cenu a tak těm mladším občas vrátil i tah, aby partie neskočila moc brzo. Naopak, na Páťu a Míšu byl hodně přísný. Takto se mají podobné produkce hrát :-) . Poté již následovalo zmíněné vyhlášení turnajů, táborové hry a také nejlepších „žáků“ v jednotlivých tréninkových skupinách. Za „A“ to byla Blanka, za „B“ Kuba K. a za „C“ Kája. Výherce mobilního telefonu vylosoval nejmladší účastník Aleš. Ten byl na úvod tábora tak fascinován skazkami o Jendovi „Malfoyovi“, že ho nakonec vytáhl i z krabičky :-) . Kouzelnice Hermiona nakonec „školního roku“ naučila ještě žáky své kouzlo. Pro tento obor se evidentně nejvíce „zapálil“ Ríša.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Zdálo se, že poslední večer se blíží ke svému závěru, ale opak byl pravdou :-) . V tu chvíli, se již chystaly všechny nezbytné propriety na večerní bojovku. Zavítal k nám dokonce i Vřískot! Nejstatečnější byly jak jinak, děvčata a to ta nejmenší. Karin, Lenka a Kája nejenže vyrazily první, ale dokonce při zjevení Vřískotu v lese zaujaly útočnou formaci a z cesty se vydaly rovnou mezi stromy na zteč. Než jsem se vzpamatoval, vyfasoval jsem od Karin jednu na solar a bylo po strašení. Ostatní trojky již tak statečné nebyly a Jenda ze Standou dokonce nechali Vřískotu Týnu, aby zachránili své životy :-) . Navíc děti během cesty musely sbírat indície, které „lovily“ z kbelíků. V jednom byla želatina, ve druhém bláto a ve třetím dokonce živí červi. Neskutečně statečně si vedli ti nejmenší, klobouk dolů. Dobrou noc nebo spíše ráno :-) .

Táborová hra na motivy Harryho Pottera:

  1. Havraspár získal 73 kouzelných svítících hůlek
  2. Nebelvír získal 67 kouzelných svítících hůlek
  3. Zmijozel získal 57 kouzelných svítících hůlek

Kouzelné svítící hůlky měly dvojí využití, neboť je děti mohly použít i při noční hře. Všechny svítily jako neonky.

Lukáš (2375) vs. tábor 19:3

  1. Kristýna (b) 1:0
  2. Jenda (w) ½:½
  3. Míša (b) 1:0
  4. Arťom (w) ½:½
  5. Ondra (b) 1:0   17. Honza (b) 1:0
  6. Kuba Š. (w) 1:0
  7. Kuba K. (b) 1:0   22. Maty (b) 1:0
  8. Ríša (w) 1:0
  9. Pája (b) 1:0
  10. Standa (w) ½:½   18. Tonky (w) ½:½
  11. Honzík (b) 1:0   20. Zdeněk (b) ½:½
  12. Blanka (w) ½:½   19. Páťa (w) 1:0
  13. Karin (w) 1:0
  14. Lenka (b) 1:0
  15. Kája (w) 1:0
  16. Toník (b) 1:0   21. Tomáš (b) 1:0

Poznámka: b – hráč hrál černými, w – hráč hrál bílými

Jeden komentář k příspěvku Tábor NM 2014 – 7. den

Napsat komentář