Důležité akce

Přihlásit se

Návštěvnost

  • 119204Celkem:
  • 50Dnes:
  • 2254Měsíc:
  • 3Online:
  • 4.2.2012start webu:

Tábor

Den třetí (9.7.2012)

Přednáška

Budíček? Ano, sice o 15 minut posunutý, ale rozcvička je nezbytná součást našeho „horského“ pobytu. K našemu překvapení, včerejší hříšníci byli venku první, zato nejmenším se vůbec nechtělo :-) . Pak už to mělo vše rychlý spád. Snídaně na terase nemá prostě chybu a přednášky také ne, že děti? :-) Lukáš již pracoval se svoji „elovou“ skupinou, Přemek si vzal pokročilé „výkonnostky“ a já si to užil s mojí skupinou elévů. Zásady zahájení se hodily pro rozestavení pozic, aniž bychom museli končit partie „šustrákem“ a zásady koncovek, převážně těch věžových jsme kupodivu večer také hojně užili. Partie Vládi s Ivanem skončila až po 45 minutách, ale o tom až později :-) .

  Po obědě nás čekala olympiáda družstev. Tak vyhecované souboje jsme dlouhou neviděli, škoda, že fotky nemohou mluvit. Souboje v šipkách, házení na cíl, přetahování lanem, stavění domu či neskutečně běhavé řazení čísel děti stály hodně sil, ale užívaly si to. Bonus pro nás vedoucí? Děti snad dneska půjdou brzy spát :-) . Jinak fotky usvědčují vedoucí z toho, že když jim hodíte balon, reagují stejně jako psi na kost :-) Dneska určitě bude brzká večerka!

  Večeře měla skvělou tečku v paličince se šlehačkou a pro někoho dokonce s přídavkem. Duo Daniel Jedlička a Martina Buchtová se o nás skutečně starají na jedničku. Je fajn sledovat lidi při práci, když je baví a mají pěkný vztah k dětem.    

  V 19:00 hodin nadešal čas dalších urputných bojů. Výkonostní turnaj se blíží dnes svoji první polovině a zítra se při dvoukole začnou hráči již utkají znovu s opačnými barvami.

Výsledky výkonostního turnaje NOVÉ MĚSTO 2012Pondělí přálo černým. První ukončil vítězně duel Ondra, který porazil Káju. Ten chtěl tak moc dát mat, že neváhal obětovat tolik materiálu, až zavěsil soupeř. V sourozeneckém boji slavil výhru Filip nad Anežkou. Ještě že jsme trénovali matování dvojicí věží. Ivan dosáhl s Vláďou vyhrané pozice, když se nechal nachytat na švestkách a nechal si dát mat věží, přestože sám měl dvě :-) . V čele turnaje se tak osamostatnil Ondřej se čtyřmi body, tedy 100% ziskem.

Výsledky turnaje OPEN NOVÉ MĚSTO 2012První deska nabízí souboj prvních dvou nasazených! Nejrychleji skončila partie v níž vyhrál Arťom nad Míšou, pak následovalo vítězství Tadeáše nad Karin a Honzy S. nad Lenkou. Od zahájení uběhla hodina a první tři šachovnce jsou v „plamenech“ :-) . A jak to vypadá? Jenda nabízel Patrikovi remízu, ale hraje se dál. Zdenda blicá a tak má k výhře překvapivě blíže jeho oddílový kolega Honza T. Rovná pozice je zatím na třetí desce v souboji Pavla a Ríši… Po půl hodince Honza T. nabídl remízu, přestože měl partii vyhranou, inu respekt před elem. Ríša mezi tím získal výhodu střelce při věži na každé straně a partii by měl již dotáhnout. Na jedničce se hraje věžová koncovka věží s jedzcem proti střelci… Ríša v tuto chvíli připisuje výhru nad Pájou a Patrik odmítá další remízovou nabídku od Jendy v pěšcové koncovce. Kluci mezi tím prosadili pěšce a mají každý dámu. Patrik má výhodu tahu a dvojpěšce proti dvojici iziolovaných piků. Na dlouho se zamyslel a pak přijal remízu. Pěkný duel. V čele turnaje je se ziskem 2,5 bodu první nasazená trojice.

Fotky naleznete ve fotogalerii.

Zpravodaj (první tři desky) jsou již k dispozici.

2 komentáře(ů) k příspěvku Tábor

Napsat komentář