Důležité akce

Přihlásit se

Návštěvnost

  • 119204Celkem:
  • 50Dnes:
  • 2254Měsíc:
  • 3Online:
  • 4.2.2012start webu:

Tábor

Den čtvrtý (10.7.2012)

Ovečky místo šachu

  Čtvrtý den přináší první změnu. Turnaj se hraje o poznání dříve, již od 13:30 hodin. Jak děti dohrávaly své partie, opouštěly hrací místnost a hurá ven do přírody. Zatím v okolí chaty, kde hrály fotbal, petanque a další hry, od 15:30 se pak celý tábor vydal na louku soutěžit. Táborová hra týmů všechny pohltila a pořád se ptají, kde získat další bodíky pro svoje družstvo. Inu budeme sportovat, hlavně co nejdále od lákadel jako je playstation, gameboy či Xbox :-) .

  Odpolední program zakončil luční fotbal a stavba lesních domků. Vysílení bylo znát i při věčeři, po jídle se jen zaprášilo. Přemek ml. s Filipem si dokonce objednali porci navíc. Filip však po ovocném poháru přehodnotil své ambice a tak se Přemek vytáhnul a zdlábl tři talíře :-) . Po večeři jsme si zahráli na klubovně týmové hry a pak hajdy na kutě. Dnes brzo, protože nás zítra čeká „vejšlap“ na Plešivec.  

Výsledky výkonostního turnaje NOVÉ MĚSTO 2012Dnes se nejvíce dařilo Ondřejovi a Vláďovi, kteří si připsali po dvou bodech, bod si odnáší Ivan a Filip, bez bodu tentokrát zůstal Kája s Anežkou. Ondřej již má dvoubodový náskok na čele a s velkou pravděpodobností turnaj vyhraje.

Výsledky turnaje OPEN NOVÉ MĚSTO 2012První kontumace je na světě. Pájovi zazvonil mobil pár minut po zahájení a Honza T. si odnesl pohodlně celý bod. Partii pak mimo soutěž dohráli a Honza v ní potvrdil oprávněnost celého bodu. Uplynula hodina a máme druhý výsledek. Partie moc nevyšla Lence, která si nechala rozbít obranu před králem a nakonec i ukázat mat. Zdenda s Jendou dosáhl pěkné pozice + 2 pěšce. Tadeáš si vyšlápl na Ríšu a nestojí vůbec špatně, uvidíme jestli dotáhne svůj útok.  Zajímavá koncovka se rýsuje také u Míši a Karin, kde má druhá jmenovaná pika víc, ale nic jistého. Za pár okamžiků se oba aktéři smiřují s dělbou bodu. Patrik vynechal v duelu s Honzou S. rošádu a vsadil na útok na královské křídlo soupeře. Pozice je nadějná… Tadeáš s figurou méně útočí na osamoceného krále a po 90 minutách se dočkal dalšího cenného skalpu, když Ríšu potrestal za nepřesnou hru v koncovce. Cenného vítězství dosáhl i Zdenda a Patrik hledá cestu ke králi, ale ještě se zapotí. Tradičně tak opět dohrává poslední partii kola… Po dvou hodinách partie končí bez vítěze, neboť Honza dokonale zablokoval pozici. V čele turnaje se po dnešku osamostatnil Zdenda se 3,5 bodu. 

Fotky naleznete ve fotogalerii, partie ve zpravodaji.

Napsat komentář