Důležité akce

Přihlásit se

Návštěvnost

  • 119204Celkem:
  • 50Dnes:
  • 2254Měsíc:
  • 3Online:
  • 4.2.2012start webu:

Tábor

Den druhý (8.7.2012)

Šlikův hrádek v obležení

  Budíííííííček. Ne že bychom ještě ráno v 7 hodin nenachytali někoho v posteli, konec konců, fotky nelžou :-) , ale většina dětí již byla vzhůru dávno před tímto časem. Závěr = dnes musíme přitvrdit. Jedině pokoj nejstarších si tak za pozdní příchod na rozcvičku vysloužil přídavek.

  Po výborné snídani na sluncem zalité terase jsme se přesunuli do klubovny a zahájili první z mnoha přenášek. Krátké přestávky lemovaly tříhodinový blok šachových informacích. Ve chvíli, kdy děti začaly dávat králem mat střelci, bylo načase skončit a jít doplnit energii na oběd. Proč? Po polední pause totiž nastalo peklo. Přestože zpočátku lehce zapršelo, vybaveni pláštěnkami jsme se nezalekli a brzy si již za pěkného počasí vyšlapovali na stezku Jáchymovského pekla. Dolů do Jáchymova k věži to šlo dobře, ale následné dlouhé stoupání do kopce prověřilo síly mnohých z nás. Ještě že byla to přestávka na svačinu. Ale rodiče nebojte, pitný režim dodržujeme s přesností atomových hodin :-) .

  Stezku jsme si nakonec trochu zkrátili a návrat na chatu si obohatili několika hrami na louce. Rychlý přesun na chatu, hygiena a šup na večeři. Řízek s kaší zbaštil úplně každý a Vláďa si dokonce přidal jednu porci navíc, tak mu na cestě vyhládlo. Zákrm pana vedoucího, rakvička se šlehačkou zmizela v našich útrobách stejně rychle jako hrajeme blicky. Náš apetit inspiroval pana Jedličku k přídavkům, jak je konec konců jeho dobrým zvykem, a tak si někteří skutečně pošmákli.

  V 19:00 hodin bylo spuštěno druhé kolo hlavního turnaje a dvoukolo turnaje výkonnostního. Zatímco v tom druhém se dohrávalo celkem rychle, v prvním si někteří dali pěkně na čas a to je dobře. To je náš hlavní cíl.

Výsledky výkonostního turnaje NOVÉ MĚSTO 2012Dnes se dařilo Kájovi, který si již narozdíl včerejška nechal poradit a hrál pomalu. Připsal si tak výhru nad Vláďou i Anežkou. Plný počet bodů si drží nadále Ivan, který porazil Filipa a Anežku a stejně tak Ondřej, který porazil Filipa a Vláďu. Ve druhé partii ale utekl hrobníkovi z lopaty. Ještě dnes trénoval matování věží a králem :-) .

Výsledky turnaje OPEN NOVÉ MĚSTO 2012Tadeáš si druhé překvapení nepřipsal, protože přehlédl dámu a zisk dvou jezdců byl malou kompenzací proti Zdendovi. První resultát tentokrát připsal Honza S. proti Karin, bodoval i druhý včera překvapivě poražený Honza T., který porazil Arťoma. Partie na první a druhé desce se ještě hrají. Lenka vzdoruje Jendovi v koncovce silných figur s pěšcem méně a Ríša Páťovi ve vyrovnané pozici. Partii právě dokončil Pája, který přehrál Míšu a připisuje první bod do turnaje… Jenda po 85 minutách dosáhl výhry, sportovně však své soupeřce poblahopřál k pěkné partii :-) . Pozice na první desce je stále vyrovnaná a Páťa má tradičně horší čas… Kluci hrají již dvě hodiny, odtahali 60 tahů a papírové předpoklady začíná pomalu naplňovat favorit zápasu, lehké to ale vůbec nemá. To je boj s velkým B a kluci zaslouží pochvalu… Po téměř dvou a půl hodinách partie končí výhrou Páti. Bojovná partie udělala pěknou tečku za dnešním dnem.

Fotky naleznete ve fotogalerii.

Zpravodaj (první tři desky) bude každý den doplňován.     

2 komentáře(ů) k příspěvku Tábor

Napsat komentář