Důležité akce

Přihlásit se

Návštěvnost

  • 119204Celkem:
  • 50Dnes:
  • 2254Měsíc:
  • 3Online:
  • 4.2.2012start webu:

Tábor

Den pátý (11.7.2012)

Plešivec byl zdolán

  Budíček, rozcvička, ranní hygiena, úklid (v rámci možností :-) ) a snídaně. Prostě nic mimořádného. Ráno už ani nikdo neprostestuje. Když dnes vedoucí opouštěli pokoje s cílem rozjet rozcvičku, vítal je na schodech už Kája. Ten kluk je prostě boží :-) . Všude je včas a nic není problém. Ovšem nejlepší okamžik si teprve šetřil.

  Po snídani žádné přednášky, hurááááá :-). Jdeme na Plešivec :-( , ufff. Ríša navrhoval výměnou účast na šestihodinové přednášce, neuspěl. Krátká návštěva v místní „sámošce“ dala na chvíli zapomenout, co nás čeká. Výlet na 15 km s přestávkou na Plešivci. První část převážně lesní cesty byla příjemná, neb vedla převážně z kopce. Role navigátora se v čele ujal Honza S. s Markétkou, kterou doprovázelo klubko hadačů. Hráli totiž Černé historky. Střed peletonu se různě prolínal a závěr tvořili nejstarší, kteří hráli s Lukášem Pána jeskyně. Je skvělé, kolik her lze přenést z pokoje do přírody a ještě za pochodu. Úvodní větší stoupání jsme zakončili přestávkou a svačinou. Právě v tomto kopci z úst malého Káji zazněla hláška, která mě totálně odzbrojila. Právě jsem mu vyprávěl, jak je skvělé chodit po horách a být v přírodě daleko od aut a továren, když na mě upřel své oči a naprosto bezelstně pronesl: „Tohle nemůže dělat duševně zdravý člověk“. A co na to máte říct osmilétému klučinovi :-) .

  Při výstupu na Plešivec jsme museli děti trochu popohnat, některé evidentně byly zralé na ručník. Ovšem nenechte se mýlit, máme své zkušenosti, které se na konci výletu také naplnily. Zatímco my jsme docházeli na neutrál, děti začaly zázračně ožívat. Na zpáteční cestě jsme stihli ještě najít poklad, pochopitelně poté, co jsme si zařešili nějaké diagramy. Fotky z „vejšlapu“ vydají za tisíc slov a tak jen, že výhled na Karlovy Vary byl super, stejně jako děti, které to dnes zvládly na jedničku. V samotném závěru jsme ještě vyzkoušeli s Vláďou a Pájou turistické prší, další hru, kterou jsme přenesli do mobilní podoby a dlužno dodat, že mě kluci roznesli opakovaně na kopytech :-) .

  Koupání, krátký relax na posteli u vedoucích a děti hurá na holanďany. Jsou nezničitelné. Po večeři jsme opět chvíli soutěžili a od 19:30 bylo zahájeno další kolo. Mladší měli dnes jen jedno a mohli tak brzy na kutě. Večerní program byl zrušen. Tak dobrou noc :-) .

Výsledky výkonostního turnaje NOVÉ MĚSTO 2012Partie neměly dlouhého trvání, byl to náročný den. Výhru připsal Vláďa s Kájou a Ivan s Anežkou. Překvapivě dlouhou partii na tento turnaj sehrál Filip s Ondřejem. Vedoucí hráč nakonec zvítězil, ale byl hodně potrápen.

Výsledky turnaje OPEN NOVÉ MĚSTO 2012Největší kopanec předvedl Páťa se Zdendou, když mu v zahájení věnoval figuru a bez dalšího odporu prohrál. Poprvé nedohraje jako poslední. Optimisticky pojal dnešní duel i Pája a doplatil na starou bolest – nekorektní obětování, což vedlo k překvapivé výhře Karin. Brzy poté vítězí Ríša nad Arťomem a zůstávají tak neznámy již jen tři výsledky. Jenda se snaží vyhrát, ale Tadeáš drží zatím dobrou pozici, byť s pikem méně. V duelu Honzů zatím rovina. Lenka s Míšou ztrácí kvalitu a má krále ve středu, ale nadále srdnatě bojuje… Jenda uplatnil zkušenosti, získal již dva pěšce a přešel do koncovky nestejnopolných střelců. Na to jak složitá to byla pozice, hráli kluci až moc svižně. Míša zvyšuje tlak a v partii Honzů pokračuje nadále přetahovaná. Míša a Honza po chvíli vyhrávají a tak si dnešní prim za nejdelší partii připíší Honzové. Dlužno dodat, že Tadeáš měl slibnou šanci na remízu, ale pod vlivem optické převahy se vzdal. Velmi zajímavou koncovku nakonec vyhrál po hodině a půl Honza S. a posunul se na třetí místo průběžného pořadí, jemuž po dnešku s bodovým náskokem vévodí Zdenda.

Fotky naleznete ve fotogalerii, partie pátého kola naleznete zde.

Jeden komentář k příspěvku Tábor

Napsat komentář