Důležité akce

Přihlásit se

Návštěvnost

  • 119204Celkem:
  • 50Dnes:
  • 2254Měsíc:
  • 3Online:
  • 4.2.2012start webu:

Tábor

Den šestý (12.7.2012)

vítězný "řecký" tým

  Po včerejším dni jsme předpokládali zrušení rozcvičky, ale ranní aktivita dětí nás přesvědčila o opaku. Lenka s Anežkou a Kájou už natěšení čekali na chodbě a brzy je následovali další. Inu řada byla na Markétě a tak se dala do „práce“. Zatímco včera jsme přednášky zrušili, dnes jsme si je užívali až do oběda.

  Odpolední program byl výrazně ovliněn počasím. Spolehlivý norský server hlásil déšť až kolem 16:00 hodiny a tak jsme vyrazili na Mariánskou na fotbal. Tři týmy se utkaly ve vzájemných duelech o primát nej fotbalistů. Vedoucí oprášili staré fotbalové zkušenosti, někteří po 15 letech vytáhli staré dresy a hurá na to. Vyhráli Křováci, kteří zvolili řeckou taktiku. Bojovnost a urputnou obranu. První zápas vyhráli s týmem Zmijí 1:0, ty pak porazily v krásném duelu družstvo Šmoulů 3:1 a tak Křovákům stačila remíza. Výše uvedená taktika, které podřídili vše se vyplatila a po ne příliš koukatelném finále 0:0 slavili vítězství. Úspěch slavil moderní evropský fotbal :-) . Vedle fotbalu se malovalo na asfalt, hrál se kroket a taky trochu fandilo.

  Povědomí o možném dešti neovlivnil ani fakt, že baťůžky obsahovaly nezbytnou pláštěnku a tak jsme vyrazili zpět. Dveře chaty jsme otevřeli krátce po 16:00 hodině a doslova do minuty se spustil z nebe déšť doprovázený hromy a blesky. V zázemí klubovny se po vysprchování a svačině spustil dobrovolný turnaj v bleskovém šachu, do něhož se přihlásilo hned 15 dětí. Zbytek se věnoval klubovým hrám a nechyběl oblíbený Twister. Vítězem turnaje se stal Zdenda před Páťou a Jendou (všechno Šmoulové), výsledky naleznete zde.

   Po večeři, která doslova uchválita Filipa s Pájou (venku je borůvky doslova magnetizují), neboť jsme měli tvarohové knedlíky s borůvkami a kysanou smetanou a navrh ještě borůvkový pohár se šlehačkou, bylo zahájeno další kolo.

Výsledky výkonostního turnaje NOVÉ MĚSTO 2012Proti původně plánovaným dvěma kolům jsme odehráli jen jedno. Děti byly unavené a jelikož zítra hrajeme dopoledne hravě to zvládneme. Vítězství si připsal Ondra s Vláďou, Kája s Anežkou a Ivan s Filipem. 

Výsledky turnaje OPEN NOVÉ MĚSTO 2012Boje o elo bodíky vrcholí a tomu odpovídá i nasazení hráčů. Zatím je dohrána jediná partie, v níž zvítězil Pája nad Lenkou. Druzí skončili Honza T. a Míša, přičemž papírové předpoklady potvrdil prvně jmenovaný. Výhru připisuje rovněž Arťom s Karin. Tadeáš opět hraje koncovku, tentokrát jezdců s pěšcem méně, ale vyhlídkou na remis proti nasazené jedničce. Tadeáše opravdu tento turnaj zastihl ve výborné formě. Oddílový duel Ríši s Jendou se jeví zatím vyrovnaně. Vedoucí hráč průběžného pořadí hraje střelcovou koncovku s dvěma pěšci více a jeho soupeř Honza S. tahá za kratší konec… Po hodině a půl vítězí Zdenda a stejně tak Páťa, který nakonec prosadil krajního pika. Partie karlovaráků byla přerušena s dohrávkou zítra ráno. Na vedoucí postavení Zdendy to však nemá žádný vliv.      

Fotky naleznete ve fotogalerii.

Napsat komentář