Důležité akce

Přihlásit se

Návštěvnost

  • 119204Celkem:
  • 50Dnes:
  • 2254Měsíc:
  • 1Online:
  • 4.2.2012start webu:

Chodovský šachový festival

Chodov hostil mladé šachisty

reportáž z festivalu

OLYMPUS DIGITAL CAMERA  V sobotu 7. dubna proběhl v pěkném prostředí chodovského Kulturního a společenského střediska již třetí ročník šachového festivalu. Účastníky pozdravil starosta města Chodov Patrik Pizinger, předseda výboru pro volný čas Josef Hora a náměstek hejtmanky Petr Kubis. Všichni jmenovaní potvrdili velkou podporu královské hře, což dokazují nejen slovy, ale i skutky. Vzpomeňte třeba splněný slib pana starosty, že v  Chodově budou instalovány nové šachové stolky. Zazněla rovněž informace od pana Kubise, že v roce 2020 bude kraj pořádat Zimní olympiádu dětí a mládeže a součástí programu budou rovněž šachy :-) .   

00214.MTS_snapshot_03.18_[2018.04.12_13.55.17]

  Vedle krajského přeboru v rapidu, který se hrál již po dvanácté jako VELTATEA Cup byl na programu doprovodný turnaj dorostenců a tři turnaje v deskových hrách pro žáky prvního stupně ZŠ. Letáková kampaň na základních školách bohužel děti z postele nevytáhla a akce se tak zúčastnila dvě děvčata z 1. ZŠ Chodov. Karolínka Pintnerová a Terezka Krejčová se utkaly v dobble a v piškvorkách.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Doprovodný turnaj vyhrál bez ztráty bodu úřadující mistr ČR Jakub Kůsa ze Sokola  Klatovy (první zprava) před Standou Srbou z ŠK Karlovy Vary a Jakubem Šťastným z TJ Klášterec. Na domácího Ríšu Randáka vyšla „brambora“.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Turnaj byl i letos díky „našim“ chodovským maminkám opět sladký, což ocenily nejen děti, ale rovněž jejich doprovod. Jejich skvělé výtvory jsme ocenili malým poděkováním v podobě růže a velkým potleskem. Jsou prostě úžasné :-) .

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Nejstarší mistrovskou kategorii U14 vyhrál Dan Moura z ŠK Karlovy Vary (první zleva) před domácím Jirkou Ulčem, který není zrovna typem pro rychlejší tempo, ale turnaj mu vyšel. Bronz bral Jindra Tegda z KŠ Tietz. Vašek Vojíř tentokrát doplatil na překvapivé porážky od oddílových kolegů, které jej stály medaili, možná i tu nejcennější. Honza Kurčík skončil pátý, Tomáš Orava sedmý a Matěj Štefka osmý.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Na podiu jsme přivítali také tři pětileté přírůstky, které dokládají, že šachy se dají hrát již v raném věku. Vašík Čontoš, Nikolka Kůsová a Lukášek Zrůst byli příjemným oživením celé akce. Posledně jmenovaný to pak pěkně „rozbalil“ i na chodovském TV kanále :-) . Soutěž v piškvorkách mezi „dospěláky“ opanoval Jirka Šťastný a prokázal, že muži mají pro logické hry lepší předpoklady. Jirko, děkujeme :-) !

  Kategorie do 12 let se stala kořistí Járy Kodeta z ŠK Karlovy Vary (první zleva), který „přetlačil“ druhého Honzu Očenáška z KŠ Tietz. Třetí skončila Míša Höflerová z ŠK Nové Sedlo 1947, která se stala zároveň vítězkou krajského přeboru dívek. Nejlepším Chodovákem byl pátý Tomáš Wildhaber, který o medaili přišel až na pomocné hodnocení. Na pódium se vešel ještě šestý Kuba Červenka. Martin Soukup se vešel do první poloviny, když skončil devátý, čtrnácté místo bral Tomáš Kratochvíl.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  V nejmladší kategorii se dočkali i domácí, neboť s plným bodovým ziskem zvítězil Michal Pech (první zleva), následovaný druhým Vojtou Tegdou z KŠ Tietz a třetí Adriankou Kodetouvou z ŠK Karlovy Vary, vítězkou KP mezi dívkami. Velkým překvapením byl pětiletý Lukášek Zrůst a jeho výborné osmé místo. Filip Francouz skončil devátý, Aleš Zrůst dvanáctý a spokojený bude určitě i Honzík Czemerys, který na prvním turnaji bral třinácté místo se ziskem tří bodů, stejně jako šestnáctý Nicolas Mikhailovski, který si při své premiéře připsal na konto dvě vítězství.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Na závěr jsme vyhlásili nejúspěšnější oddíl, který v mistrovských kategoriích získal nejvíce bodů v rámci olympijského hodnocení. Miloš Hüttner si tak přišel za potlesku převzít pohár.

Olympijské bodování:

  1. KŠ Tietz 23 b. – vítěz týmové soutěže
  2. ŠK Spartak Chodov 19 b.
  3. ŠK Karlovy Vary 16 b.
  4. ŠK Nové Sedlo 1947 4 b.

Medailové pořadí:

  1. ŠK Karlovy Vary 2-0-1
  2. ŠK Spartak Chodov 1-1-0
  3. KŠ Tietz 0-2-1
  4. ŠK Nové Sedlo 1947 0-0-1

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vítězkám krajského přeboru to opravu sluší :-)

Zajímavosti:

Přemek udělal skvělé interview s výřečným maskotem turnaje. Bohužel videozáznam se ztratil a tak máme pouze tuto fotku.

dav

  Vojta Tegda zakončil jednu partii s časem, který převyšoval ten startovní o 7 minut. Inu tomu se říká blicat. Tohle nedokáže ani domácí Tomáš „Blesk“ Orava :-) .

  Paní Vojířová podarovala Mata a Pata krásnou výšivkou loga oddílu a ve stejném duchu pak pojala i dort pro děti, který byl prostě boží :-) . Nejsem sentimentální, ale podpora rodičů mě vážně vždy dostane. Děkujeme.

  V objednávkách jídel letos zvítězil řízek, velký favorit dětí smažák skončil až druhý, pizza opět propadla. Mezi námi, na pizzu se strašně dlouhá čeká, takže se nelze co divit.

  Omluva: Pořadatelé se omlouvají za problémy s on-line přenosem, když se nepodařilo zprůchodnit datový tok na plátno v sále. Příští rok bude již vše plně funkční.

 

Velké poděkování patří celému týmu kolem Pata a Mata a také partnerům,

kteří se zasloužili mimo jiné o velmi pěkný cenový fond, který se dětem musel líbit.

logo

 

002083

 

veltatea-logo

 

 

plakát

4 komentáře(ů) k příspěvku Chodovský šachový festival

Napsat komentář