Důležité akce

Přihlásit se

Návštěvnost

  • 119204Celkem:
  • 50Dnes:
  • 2254Měsíc:
  • 1Online:
  • 4.2.2012start webu:

Chodovský šachový festival

Chodov se připravuje na šachový festival

plakát  Již pouze 3 dny schází do vypuknutí další šachové akce pro mládež. V rámci III. ročníku Chodovského šachového festivalu proběhne krajský přebor mládeže v rapid šachu, který se již po dvanácté! hraje jako VELTATEA CUP. Turnaje v mistrovských kategorií doplní rovněž turnaje dorostu, kterého se zúčastní přespolní Kuba Šťastný z Klášterce, „přespolní“ Kuba Kůsa z Klatov, o němž všichni ví, že je z Varů a navíc je i čerství mistr České republiky!!! Oba hráči jsou věkem mladší, ale proč si pořádně nezahrát :-) . V kategorii U14 se představí domácí favorit Vašek Vojiř, kterému bude na paty šlapat například karlovarský Dan Moura či Jindra Tegda z Tietzu. Nejnabitější kategorie U12 má hned několik kandidátů, karlovarští Petr Špička, Jára Kodet, domácí Kuba Červenka či Vojta Tegda s výbornou Míšou Šedou z Tietzu budou nahánět hlavního favorita Honzu Očenáška (Tietz). Šance má určitě i další zástupce něžného pohlaví, novosedelská Míša Höflerová. 

  Nejmladší kategorie U10 má také několik favoritů. Vedle šikovné Adrianky Kodetové, to bude například domácí Míša Pech. Zájemců o titul však bude určitě více. Mimochodem, v kategorii se očekává účast Nikolky Kůsové (Tietz) a Lukáška Zrůsta (Spartak), kteří se narodili v roce, kdy měl být konec světa. A ejhle, konec světa se nekonal a my tu máme dva malé šikuly, kteří změří síly se staršími dětmi. Kromě titulů, postupů a medailí budou děti také bojovat o skvělé ceny. Díky městu Chodov, Karlovarskému kraji a společnosti VeltaPlus EU je letošní cenový fond opět skvělý, dokonce ještě lepší :-) .

  Festival letos dal prostor i dětem z chodovských škol v doprovodných turnajích. Uvidíme, jak nabídky využijí. Chodovští pořadatelé se na vás těší a protože průběžně reagují na podněty, zařadili novou disciplínu  – piškvorky dospělých. Organizace akce z popudu Lenky Kůsové se ujme Hanka Stušková a my oběma dámám fandíme. Stejně jako maminkám chodovských dětí, které několik let dbají o to, aby VELTA byla sladká. Děti se mají na co těšit :-) .

Průběžné výsledky

Napsat komentář