Důležité akce

Přihlásit se

Návštěvnost

  • 119204Celkem:
  • 50Dnes:
  • 2254Měsíc:
  • 1Online:
  • 4.2.2012start webu:

1. liga mládeže

Liga je zachráněna !

Velké finále 1. ligy mládeže hostí  letos Ústí nad Labem. V turnaji 12 družstev nám zbývají již jen poslední tři duely a naše pozice není vůbec růžová. K udržení v soutěži potřebujeme alespoň jednou plně bodovat a přitom ještě spoléhat na pomoc soupeřů. Na druhou stranu 8. příčka zajišťující ligovou příslušnost i pro další rok je pro nás stále dosažitelná.

ŠK Libštát – ŠK Spartak Chodov 4,5 : 1,5

K prvnímu sobotnímu zápasu jsme nastoupili bez naší opory Ríši R. Tím pádem si svou ligovou premiéru mohl odbýt Míša Pech. První zápas se nepovedl Kubovi Č. , kterého soupeř nachytel v nedbalkách hned v zahájení. Několik nepřesností vedlo k rychlému matu. Pěknou partii odehrál Vašek . Své útočné choutky však nedokázal přetavit lépe než k půlbodu za remízu.Svůj debut si užil Míša. Pomalou hrou si vybojoval první půlbodík. Definitivní zlom v zápase nastal po ztracených bodech našeho hosta Honzíka a Jirky, přito oba naši mladícinebyli v partiích bez šancí. V poslední dopolední partii si Monča potrénoval nevděčnou koncovku s nestejnopolnými střelci, kde měly střídavě navrch obě strany. parti skončila spravedlivou dělbou bodů.

Svůj zápas jsme dohrávali jako poslední, proto jsme krátký čas na oddech vyplnili návštěvou rychlého občerstvení známého řetězce a po krátké procházce po centru Ústí jsme zanedlouhlo opět zasedli k druhému zápasu.

ŠK Spartak Chodov – ŠK Spartak Ústí nad Labem B 3:3

Odpolední duel byl bojem o přežití. Naše řady rozšířil Ríša, který si odskočil k šachům z turnaje v šermu . První partie opět nevyšla Honzíkovi O, pak však kontroval po skvělém výkonu Vašek V. a po počáteční bleskovce a následnému zpomalení se zapsal mezi vítěze také Honzík K. V dalších zápasech jsme si však vypili kalich hořkosti téměř až do dna. Naprosto vyrovnané partie ztratili v časových tísních Ríša i Jirka a nám bylo jasné, že bojujeme již pouze o remízu. Role zachránkyně se skvěle zhostila Monika, která si tentokráte vyzkoušela věžovku s vítězným koncem. Remíza nás sice dostala na průběžné 8. místo, ale vzhledem k losu nemáme situaci ve svých rukou.

Večerní přípravu jsme zahájili šopingem v místním nákupním středisku a odjezdem na internát ve Velkém Březně. Zapadající slunce nás již nepustilo do další vycházky. Večer se tak nesl v odpočinku a hraní karet.

ŠK Spartak Ústí nad Labem A – ŠK Spartak Chodov 5,5 : 0,5

Do posledního kola sice míříme z 8. místa, nicméně silný domácí soupeř  bude tvrdý oříšek. Naše pozornost spíš bude směřovat k duelům družstev kolem nás. Zápas překvapivě nezačal špatně. Aktivitou hýřil Honza K., Vašík V. i Kuba Č. Honzík však provedl chabnou volbu, přehodil tahy a ztratil figuru. Také Kubík se nevyvaroval chybičky, sebral otráveného pěšce a tím partii ztratil. Podle očekávání nestačili na své soupeře ani Ríša a Honzík O.. První úspěch si připsal Vašík, který v lepší pozici nabízel remízu. V poslední partii bojuje opět Monča. i tentokráte je pro ni větším soupeřem čas. Bez ohledu na poslední partii a skóre je liga pro příští rok zachráněna, neboť Buštěhrad i Smíchov své zápasy ztratili a Vary proti ústecké rezervě míří pouze k remíze.

Monika svůj poslední duel nezvládla. Po velké boji podlehla až ve složité koncovce s věží a jezdcem.

Napsat komentář