Důležité akce

Přihlásit se

Návštěvnost

  • 119204Celkem:
  • 50Dnes:
  • 2254Měsíc:
  • 1Online:
  • 4.2.2012start webu:

1. liga mládeže

Malé ohlédnutí za ligou

WP_20180422_08_58_50_Pro  V neděli 22. dubna 2018 skončila pěkným vyhlášením v Ústí nad Labem 1. liga mládeže. My jsme vstupovali do soutěže s očekáváním, zda ji udržíme i pro další rok, neboť nás logicky opustil hostující Kuba Kůsa, jež zamířil do extraligového Sokola Klatovy, s nímž málem vybojoval republikový titul. Do Karlových Varů přestoupil Standa Srba a najednou byly starosti se sestavou. Naštěstí jsme se domluvili s Honzíkem Očenáškem na hostování a skvěle se zachoval i Ríša Randák, který byť přišel o své vrstevníky v týmu a aktuálně se věnuje šermu, celou sezónu s námi odehrál.

  V předešlých letech jsme měli často štěstí, zato letos se k nám otočilo zády. Několik slibně rozehraných utkání, hlavně z počátku sezóny, jsme nedotáhli do konce, z čehož resultovaly tři nejtěsnější porážky a dvě remízy. Výkony jednotlivců byly dost nevyrovnané, což plynulo z malé zkušenosti s podobnou soutěží. Děti se však letos měly možnost pořádně „obouchat“, což je dobře, protože příští rok to bude po očekávaných odchodem ještě větší maso. My ale výzvy milujeme a štěstí se k  nám nakonec otočí čelem :-) .

  Všem dětem patří poděkování. Každý se snažil a chyby patří, jak k životu, tak i k šachu. Sluší se však zvlášť poděkovat hostujícímu Honzíkovi, který nás držel hlavně v úvodu sezóny a pomohl k důležitým dvěma výhrám. Příští rok už bude nastupovat jako náš soupeř. O Ríšovi jsme již psali a to jak v sobotu přejížděl z Liberce do Ústí po šermířském turnaji a utahán nastupoval s malým zpožděním k důležitému utkání, čímž posunul šachovnice, bylo parádní. Zato jemu a Pavlovi patří velký dík.

  Do podzimu je dlouhá doba a vy si můžete zatipovat, kdo bude pro další sezónu naší jedničkou. Stačí napsat do komentáře jednu ze sedmi možností (R. Randák –  J. Ulč – V. Vojíř – T. Wildhaber – J. Červenka – jiný kmenový hráč – host). Hodně štěstí, na vítěze čeká podle tradice odměna v podobě dortu. Hlasování probíhá do 31.5.2018.

Napsat komentář