Důležité akce

Přihlásit se

Návštěvnost

  • 119204Celkem:
  • 50Dnes:
  • 2254Měsíc:
  • 1Online:
  • 4.2.2012start webu:

Krajský přebor družstev mladších žáků

Nejmladší měli dostaveníčko v Karlových Varech

chodov  V sobotu 14. dubna Karlovarský šachklub Tietz pořádal Krajský přebor družstev nejmladších žáků. Chodov reprezentoval tým ve složení Tomáš Wildhaber, Jakub Červenka, Kateřina Kalynčuková, Michal Pech a Aleš Zrůst. Vzhledem k absenci dívky, jsme oslovili Kačku z TJ Klášterec a díky tomu mohli nastoupit v plné sestavě. Cestou na turnaj, jsem klukům zopakoval sestavu a připomněl, že budeme mít posilu z Klášterce, načež Kuba kontroloval, že to ví. Posila z kláštera je prý dobrá. Myslím, že mu rozdíl v tu chvíli vůbec nedošel :-) . Probrali jsme i možnost oslavy v případě výhry, byť jsme nebyli favority. Nabídku na „mejdan“ v MC Donadls bych využil pouze já a Tomík, ostatní jsou asi salátoví :-) .

Tomik

Tomík odehrál povedený turnaj

  Do turnaje se přihlásilo nakonec 8 družstev. Oddíly ŠK Karlovy Vary a KŠ Tietz dodaly po 3 týmech, zbylé dva týmy pak doplnili novosedelští Jezdci a my. Čekalo nás tedy sedm kol. Přijeli jsme si hlavně dobře zahrát, ale určitě jsme pomýšleli i na druhou příčku. Hned v prvním kole jsme paradoxně narazili na domácí „A“ tým Tietzu a jak se později ukázalo, byl to podle předpokladu duel o druhé místo. Zápas rozhodovali blickaři, kteří na příliš rychlou hru doplatili. Na naší straně benjamínek Aleš a překvapivě také Míša, na soupeřovo straně pak Vojta T., kterého zkušeně potrestal Kuba. Míšovo reakce o překonání Vojtovo rekordu z Velty však u mě místo úsměvu vyloudila pouze vyceněné zuby, takže rychle bylo po rekordech :-) . Pěkný závěr partie se povedl Tomíkovi, který dostál náročné úloze kapitána a výhrou nás udržel ve hře. Poslední partii zápasu i kola dohrávala Kačenka, která zaslouží velkou pochvalu za předvedenou hru i bojovnost. Zápas jsme nakonec prohráli těsně 2:3.

hristeDěti mohly volno trávit venku na hřišti. Skvělý počin pořadatelů.

  Další kola jsme zvládli velmi dobře a směřovali tak k zisku bronzových medailí. Překvapení v předposledním kole nekonalo a po porážce od lídra posilněného o plzeňskou Adélku Janouškovou v poměru 1,5:3,5, jsme brali třetí místo. Velmi dobře se v turnaji prezentoval Tomáš, který prohrál pouze s Míšou H. a se ziskem 6 bodů spolu s Míšou Š. bral první místo na 1. šachovnici. Rovněž Kubík byl jistotou nejen svou rozvážnou hrou, ale i ziskem 6 bodů.

WP_20180414_11_32_19_Pro

  Mile se prezentovala Kačenka. Hrála pomalu, hodně přemýšlela a zisk 5 bodů byl více než příjemný. Naopak Míša hrál zbytečně rychle, ale vyjma prvního kola, které zazdil, sbíral důležité bodíky a zisk 5,5 není vůbec špatný.

kolena

Jak vidno, někteří si to venku opravdu užili. Mamky je za ta kolena určitě pochválí :-)

  Benjamínek Aleš zbytečně blical a hodně přehlížel, ale vzhledem k jeho věku, krátkému tréninku a především živé povaze je to vlastně normální. Trenéři ví, o čem mluvím. Součet 4,5 bodu vzhledem k přehlíženým dámám a jednomu patu je slušný výsledek. Výhružky, že Alešovi přivážu ruce k židli zabraly vždy tak na dva tahy další partie. Největší radost pak měl pacholek, když vyhrál a ještě nablical 29 minut na hodinách.

batuzekAleš a jeho baťůžek. Odkládal jej jen při utkání. Asi v něm má poklad :-)

  Za dnešní turnaj si děti zaslouží pochvalu a já věřím, že si to užily.

Kubik

  P.S.: Všimli jste si na úvodní fotografii sedící postavy úplně vpravo. Kubík zapisuje čísla, která si kapitáni vylosovali. Klidně by to ale mohly být i poznámky pro nový článek. Kubík totiž spolu s Milošem Hüttnerem vydává šachový časopis. Jukněte zde :-) .

Jeden komentář k příspěvku Krajský přebor družstev mladších žáků

Napsat komentář