Důležité akce

Přihlásit se

Návštěvnost

  • 119204Celkem:
  • 50Dnes:
  • 2254Měsíc:
  • 2Online:
  • 4.2.2012start webu:

Šachový tábor NM 2015 – 1. den

Tábor s pořadovým číslem 5 zahájen

8. den  Pomyslný den „D“ nadešel a do Nového Města nad Jáchymovem se sjelo nebývalé množství šachových nadšenců. Mezi prvními, již kolem 9 hodiny, dorazili vedoucí, aby si rozdali úkoly, prošli pokoje a nachystali vše potřebné pro příjezd šachové mládeže. Po 10 hodině již začalo být pod terasou živo. Po vyřízení administrativních formalit si děti rozebírali vedoucí a řešilo se ubytování. Před obědem jsme stihli první seznamovací schůzku na novém hřišti u Petra. Zazněla známá pravidla (budou se dodržovat pod kuratelou) a představili se všichni vedoucí a trenéři. Pak již oběd a k němu steak s hranolky. Pěkné uvítání :-) .

  Po obědě jsme vyrazili na „profláknutou“ a po těch letech vlastně naší loukou. Pan majitel jistě promine. Zde jsme upravili bílá trika, která nejen zkrásněla, ale hlavně získala na vysoké hodnotě. Krom toho určují oddílovou příslušnost každého šachisty. Někdo použil fix někdo obarvený latex a pak šup na vlajku. Některé pochopitelně nejvíce bavilo hledat klacek na vlajku, určitě vás napadne koho :-) . Ano bylo jich víc. Druhou část odpoledne obstaraly luční soutěže a běhalo se. Hlavně do kopce. Večer jsme zjistili, co stejně dávno víme, že děti prostě neutaháme. Jejich regeneraci jim fakt závidíme :-) .

  Večeři Tomík odmítal již předem, protože prostě nemá hlad, a tak se ve špagetách poďoubal, aby pak zdláb dva moučníky. Inu není večeře, jako večeře. Jiní talíř vyluxovali rovnou. Tábor dnes zažil první nástup ve své historii. Ano, počet dětí stanovil potřebu vedoucích a tak budou i nástupy. Při tom prvním se oddíly nejen představily ve svých trikách a se svými vlajkami, ale také přednesly svůj verš, většinou hodně bojovný, možná až militantní. Pak už přišla na řadu první exkurze do historie. Sice trochu pohádková, ale vyústění bylo ryze matematické. Přemek se v roli sultána doslova našel a já měl co dělat, abych uspokojil jeho touhu po zábavě. Naštěstí mě zachránily šachy a pak se už jen počítala má odměna v podobě zrníček umístěných na šachovnici. Pokud příběh neznáte, tak nažhavte internet nebo zapátrejte ve staré šachové literatuře. Teprve po osmé hodině večerní se na chvíli děti dostaly k šachovnicím. Alespoň budou po nich zítra řádně hladové. Více již fota, dobrou noc.

3 komentáře(ů) k příspěvku Šachový tábor NM 2015 – 1. den

Napsat komentář