Důležité akce

Přihlásit se

Návštěvnost

  • 119205Celkem:
  • 51Dnes:
  • 2255Měsíc:
  • 1Online:
  • 4.2.2012start webu:

Prázdninové turnaje

Lukášovo Klatovy

(Klatovský deník – článek)

  Zatímco některé SAM_7915děti si teprve pro vysvědčení půjdou, některým na nich již pomalu usychá inkoust a tak hned první prázdninový víkend věnují šachu. Lenka Gárská odcestovala do Klatov, kde hraje spolu s bratrem Pavlem národní turnaj. Vedle našich žáků se představí v Klatovech i Jenda Špička a Petr Špreňar. Lenka tímto turnajem startuje přípravu na další sezónu a určitě bude spolu s Lukášem, který po delším čase opět zasedne za šachovnici, věnovat čas přípravám a důležitým rozborům. Ríša Randák spolu s tátou Pavlem zavítali na Moravu, kde změří síly nejen s moravskými bardy. Hodně štěstí za šachovnicí a hodně zábavy mimo ní. Prázdniny začaly :-) .

  První týden prázdnin skončil a s ním i dva nejvíce sledované turnaje. V Brně předvedl Ríša výkon na úrovni své šachové síly, té skutečné. Opět se ukázalo, že u dětí je mnohdy více odpovídající národní než FIDE ELO. Koeficient 40 bodů občas z Ela dělá horskou dráhu. Ríša v turnaji získal 3,5 bodu a vybojoval 33. místo. Pavel si připal o bod více a odváží si z moravské metropole 22. místo.

  V Klatovech jsme měli sourozence Gárské, kterým se příliš nedařilo, ale cílem bylo především hraní těžších zápasů v rámci prázdninových turnajů a zisk zkušeností, které se budou hodit v sezóně. Pavel vybojoval v národním turnaji 89. místo se ziskem 3 bodů a nejvíce se potýkal se soustředěností. Několik dobře rozehraných partií pokazil po více jak dvou hodinách vyrobenou hrubkou. Lenka brala 93. místo za 2,5 bodu a musí si zvykat především na vyšší turnajovou zátěž. Její partie končili po 3 až 4 hodinách, neboť spotřebovávala většinu času. Nerozhodnost pramenící ze snahy neudělat chybu však vedla k časovkách, které ji pak stejně přinesly. Práce s čase tentokrát nebyla nejlepší, ale více turnajů, větší sebevědomí a výsledky se dostaví. Hlavně se nebát ztráty ELA, to je víceméně nutnost :-) . Povedený turnaj zde odehrál karlovarský Jenda Špička, který v Klatovech nebyl poprvé a také Petr Špreňar z Chebu.

  Vystoupením nás určitě potěšil Lukáš, který v Klatovech několik let působil a vyhrál s nimi například dorosteneckou Extraligu a k tomu ve stejné soutěži přidal zisk dalších tří cenných kovů. Na klatovském openu již Lukáš v minulosti získal umístění na bedně, tentokrát se ale dočkal rovnou vítězství. Pokud se nepletu, tak se to stalo při jeho 10 účasti, když poprvé v Klatovech nastoupil v roce 2006. Zisk 6,5 bodu a nejlepší pomocné hodnocení určilo, že pro rok 2015 patří Klatovy Lukášovi :-) . Třešničkou na dortu je skutečnost, že se tak stalo právě v roce oslav 1000 výročí klatovského šachu. Blahopřejeme.

sachy-vyhlaseni-050715-36_galerie-980

8 komentáře(ů) k příspěvku Prázdninové turnaje

Napsat komentář