Důležité akce

Přihlásit se

Návštěvnost

  • 119204Celkem:
  • 50Dnes:
  • 2254Měsíc:
  • 2Online:
  • 4.2.2012start webu:

Šachový tábor NM 2015 – 2. den

Hlásíme plný počet a rozehrán byl první turnaj

8. den  Ranní rozcvička byla příjemným zahájením dnešního táborového dne. Sluníčko proteplilo vzduch a výhled do údolí Jáchymova byl prostě boží. Nikdo neprotestoval a drobná zpoždění, která nás při zahájení trochu pronásledují jsou nepatrnou skvrnkou spíš organizační než nechutí po ránu protáhnout tělo. Někteří dokonce přípravu na rozcvičku už chystali večer. Snídaně na terasa za stále příjemného počasí velela spíš k lenošení než trénování, ale protože nás děti doslova na kolenou prosily, abychom již začali trénovat, nechali jsme se přemluvit :-) .

  Ráno jsme dětem rozdali láhve na pití, které nám věnoval pan Kůsa. Děkujeme za pěkný a praktický dárek. Láhve s vodou děti uplatní při pochodu, stejně jako při každodenních hrách v přírodě a koneckonců i při tréninku. Hádejte, kdo má talent všechno zapomínat a tak láhev ztratil sotva za hodinu? Aleš O. Nebyla to jediná jeho ztráta, naštěstí se vše zase za pomoci vedoucích našlo. Pokud někde nezapomene sebe, možná ho rodičům i vrátíme :-) . Po trénincích přišel na řadu oběd, polední (ne)klid a šup do lesa a na louku. Hned úvodní soutěž „Na zmrzlíka“ byla zajímavá. Zatímco se mnozí chlapci opalovali na sluníčku do půl těla, vybraní jedinci z každého oddílu trpěli pod doslova haldou oblečení. Konec konců fotky hovoří, co vám budu povídat. Odpoledne dorazil i poslední účastník tábora Petr Špička. Po vysokohorských tůrách s rodiči v Krkonoších jej určitě mrzí, že na Plešivec vyrážíme až ve středu, na chuti k šachu mu to však nic neubralo :-) . Mimochodem, když odmítl moji pomoc a svůj loďák, do kterého by se sám vešel, si odnesl z PAMu na Bellevue sám, počínal si jako ostřílený horský vůdce.

  Večeře v podobném duchu jako včera. Tomík dal jídlo na půl plynu, aby pak zvládl dvojitý dezert. Palačinky mu jedou, stačí nahlédnout do loňského roku :-) . Po večeři nástup a pak již rovnou na turnaj. V něm se během 9. kol potká 31 hráčů. Zbylých pět se zatím věnuje jiných logickým a paměťovým hrám. Krásnou hlášku právě zde vykouzlil Pepča Pari. Lukáš jim poradil několik paměťových fíglů na pexeso. Klukům se pak dařilo a právě v tu chvíli opojen úspěchem Pepča pronesl směrem k Ivetě: „Dobře nám Lukáš poradil, dobře jste ho vychovala“ :-) . Vždycky mě dostane, kam na to ty děti chodí. Během turnaje v šachu hned v prvním kole proti sobě usedl Tonky s Tomíkem. Jednu z nejdelších partií kola jen tak mimoděk okomentoval Marek při průchodu kolem hráčů: „To je jak David s Goliášem“. To je zase náš zdroj dobíjení baterek :-) .

  Šachový turnaj jinak proběhl bez velkých překvapení, občas se favorité trochu trápili a občas i nějakou tu půlku ztratili. V čele je jediná stoprocentní Blanka následovaná 2,5 bodovými Adamem, Jendou, Tonkym, Honzou S. a Lenkou. Turnaj byl nakonec přerušen po 3. kole, i tak jsme večerku trochu natahovali. Zítra hlásí horší počasí, takže ztrátu hravě doženeme a navíc se děti dočkají i odložené exkurze do historie. Tentokrát se přesuneme do staré dobré Anglie, do šachové kavárny, kterou navštívil ….. a zbytek zítra :-) . Musíme na sklonku dne říci, že nějaké ty kliky a dřepy padají, ale jinak se děti chovají dobře. Žádné žluté karty nebyly rozdány a my věříme, že jim to vydrží. Dobrou noc :-) .

Fotografie

4 komentáře(ů) k příspěvku Šachový tábor NM 2015 – 2. den

Napsat komentář