Důležité akce

Přihlásit se

Návštěvnost

  • 119203Celkem:
  • 49Dnes:
  • 2253Měsíc:
  • 2Online:
  • 4.2.2012start webu:

VELTATEA CUP – 7.ročník

Krajskými přeborníky Beranová, Srba a Skokov (článek)

znak

Partner turnaje

  Prolog: Již v tuto sobotu se uskuteční 7. ročník šachového turnaje VELTATEA CUP, který se zároveň hraje jako krajský přebor mládeže v rapidšachu. Na pomyslné startovní čáře je zatím úctyhodných 62 hráčů. Uvidíme, zda všichni dorazí a poperou se o tři tituly krajských přeborníků v kategoriích U10, U12 a U14. Zajímavé souboje přinese letos nepochybně i doprovodný turnaj dorostenců.

  Na stránce turnaje naleznete předběžné startovní listiny a můžete si s námi zatipovat, kdo jednotlivé turnaje vyhraje. Kdo uhádne správně všechny vítěze, může se těšit na zajímavou cenu :-) . Neváhejte, cena bude předána bezprostředně po skončení turnaje.

Základní informace k turnaji:

  • počet hráčů – 46
  • nejpočetnější kategorie - nejmladší U10 (22 hráčů)
  • nejpočetnější výprava – KŠ Tietz (14 hráčů)
  • nejmladší účastník – Adam Horváth z ŠK Spartak Chodov (6 let a 109 dní)
  • nejsilnější hráč – Jan Špička z ŠK K. Vary (N_ELO 1578)
  • nejúspěšnější výprava - ŠK Spartak Chodov (2-2-0)

Turnaj – průběh

  Kategorie U10 – byla nejpočetnější kategorií turnaje, kterou ovládli mladí šachisté ŠK Karlovy Vary v čele s Karin Beranovou. Ta připustila pouze jedinou remízu a se ziskem 6,5 bodu a stylem start-cíl vyhrála před Jirkou Beerem a Vojtou Vincíbrem. Naše naděje Lenka Gárská k některým partiím přistoupila příliš odevzdaně, což se projevilo na jejím herním projevu. O medaili pak přišla v posledním kole porážkou právě s bronzovým Vojtou a musela se spokojit se 7. místem. Nejmladší účastník, domácí Adam Horváth, odehrál svůj první turnaj a získal i první partiovou výhru.

  Kategorie U12 – nejsilnější mistrovská kategorie byla naopak baštou domácích. Vynikajícím herním projevem zvítězil Stanislav Srba, který si jedinou porážku připsal až v posledním kole, kdy bylo o jeho vítězství již rozhodnuto. Ríša Randák doplnil oddílového kolegu na stupně vítězů a kluci si tak prohodili pořadí z KP mládeže jednotlivců. Pěkným výkonem se prezentoval Aleš Ordoš z KŠ Tietz a díky lepšímu hodnocení dobyl bronz, právě před dalším domácím borcem Pavlem Gárským. Největší favorit turnaje Jenda Špička neměl svůj den a pátá příčka byla pro dnešek maximum. Tadeáš Čabala střídal silnější výkony se slabšími a skončil ve středu tabulky na 7. místě. Opět se potvrdilo, že ročník 2002 bude hrát v našem regionu prim.

  Kategorie U14 – aneb pět odvážných. Nejslaběji obsazená kategorie měla do poloviny turnaje jasného lídra v osobě Míši Srby, který vedl s náskokem 2 bodů. Bohužel velká rošáda ve druhé polovině jej nakonec připravila o vítězství, které bral Jarda Skokov z KŠ Tietz. Náš hráč skončil druhý a bronzovou příčku obsadil „přespolní“ Jirka Šťastný z ŠK Střelnice Kadaň.

  Kategorie dorostu – tedy doprovodný turnaj VELTY vyhrál k naší radosti chodovský Patrik Frai. O stříbru pro Zdeňka Liptáka rozhodla až dodatečná blesková partie s dnes dobře hrajícím Honzou Toncarem (oba Baník Sokolov). Další naši, Honza Stuška a Míra Vopička, brali čtvrté, resp. páté místo.

Pořadí oddílů:

  1. ŠK Spartak Chodov        2-2-0
  2. ŠK Karlovy Vary                  1-1-1
  3. KŠ Tietz                                 1-0-1
  4. TJ Baník Sokolov                 0-1-1
  5. ŠK Střelnice Kadaň              0-0-1

  Na závěr turnaje se dostalo ocenění Standíkovi Srbovi, který suverénně a zcela zaslouženě vyhrál řešitelskou soutěž, jež probíhala několik měsíců na našem webu. Kniha o Robertu Fischerovi jistě bude pro nadějného šachistu inspirací :-) . Vyhlášení se dočkali také „malíři“, včetně Honzíka Simeta za neotřelou interpretaci šachového dinosaura a řešitelé diagramů. Tipovací soutěž o čokoládový dort nakonec neměl vítěze a tak si na této sladkosti pochutnali mladí šachisté ŠK Spartak Chodov. A po zásluze, neboť letos vyhráli mladší družstva, druzí byli ve starších družstev a nejlepší byli rovněž v celkovém hodnocení krajských přeborů jednotlivců v praktickém i rapid šachu. Blahopřejeme a rodičům děkujeme za spolupráci.

  Velké poděkování patří společnosti VELTATEA EU a MĚSTU CHODOV za finanční podporu celé akce.

  • fotogalerie zde
  • konečné pořadí včetně křížových tabulek
  • POZOR! Jsme připraveni na vyžádání potvrdit uhrání 4.VT pro Martina Lukeše (DDM N.Role), Jakuba Šťastného a Jiřího Šťastného (ŠK Střelnice Kadaň). Potvrzení o uhrání 3.VT se pak týká Aleše Ordoše (KŠ Tietz).

 

8 komentáře(ů) k příspěvku VELTATEA CUP – 7.ročník

Napsat komentář