Důležité akce

Přihlásit se

Návštěvnost

  • 119205Celkem:
  • 51Dnes:
  • 2255Měsíc:
  • 2Online:
  • 4.2.2012start webu:

LŠT Nové Město 2016

Olympiáda vyvrcholila biatlonem

(biatlon, turnaj v holanďanech a terapie okousaných nehtů)

pat a mat  S raním budíčkem v nás ještě doznívaly dojmy ze včerejšího fantastického turnaje v ledním hokeji. Takovou atmosféru letos nezažili ani na MS v Moskvě. S pokřikem: „Krtci do toho, nebojte se ničeho, jsou to jenom červi, patří do konzervy“, vyrukovaly Elenka s Julčou a Karlolínkou, ale za chvíli to doslova řval celý stadion. Mexická vlna nesměla chybět. Kupodivu nám tu nikdo nenadával, evidentně jsme pro místní i hosty zajímavým zpestřením. Fandit však nepřišli, suchaři. Rozcvičku na šestou si sice objednal Adámek, ale nešlo ho vzbudit, když tak pěkně spal. Nicméně v 6:45 už cvičil a když pak po sedmé nastupoval zbytek tábora za ranním protažení těla, měl minimálně dva metry :-) . Jak psal včera Přemek, rozcvička se stává životní nutností a tak se nedivte doma, pokud vám ji děti zavedou…. a nám to prosím odpusťte.

  Snídaně a po ní rychlé vyhlášení předešlých výsledků. V nahuštěném úterním programu, který obsahoval hned tři disciplíny nejvíce zářili Krtečci pod vedením Tonkyho. Památné finále 10:0 bylo jen sladkou tečkou. Je tedy logické, že se ovací dostalo Honzíkovi K., nejúspěšnějšímu střelci turnaje ledního hokeje (Elenka si zasloužila nominaci do ženské NHL). Za nejlepší „met-hod“ v curlingu byl vyhlášen Pepča M., líp to prostě už nešlo. No a nakonec před zítřejší horskou etapou na Klínovec slavnostně navlékl žlutý dres Tour de Nové Město Vojta, který převzal s Danem ocenění za dobrovolný zrychlený přesun z Božího Daru. Pak přišel čas na tréninky, u kterých již někteří pomalu usínají. Tábor je našlapaný od rána do večera a tak se není co divit. I trenéři jsou v podezření, že se na přednáškách občas opřou o zeď a klimbnou, což rychle napravují hláškou: „Inu zajímavá pozice, je nutné se pořádně zamyslet“. Pokud se na na šachovnici tou dobou vyskytují už jen samotní králové, jsou odhaleni :-) .

  Obědem odstartovala finální fáze přípravy na poslední olympijskou disciplínu – biatlon. Dětem jsme do poslední chvíle tvrdili, že onou disciplínou bude krasobruslení, což vyvolalo zajímavé reakce. Vidět v přípravě Tonkyho a Patrikovo figury stálo za to a možná i za víc. Že by vložená neolympijská exhibice? Celý den bylo krásně a kousek za olympijskou vesnicí na zasněžených plání se již vše chystalo k vyvrcholení olympiády. Hned po startu čekal na borce první test. Střelba ve stoje. Šest šišek na čtyři plechovky, kdo netrefil, musel po chvíli zamířit na 1 až 4 trestná kola. Druhá část závodu měla nulové převýšení a byla zakončena „ležkou“ jak jistě český národ biatlonu znalý tituluje položku v leže. Na čtyři plechovky 5 kuliček. Velmi těžké, přesto se našel jeden borec, co to dokázal. Návrat ke stromům a podle úspěšnosti střelby další trestná kolečka a pak tvrdé, vyčerpávající asi 30 metrové stoupání a rychle na předávku. Nejrychlejší výkon podali opět Krtečci s časem pod 40 minut. Klobouk dolů. Vedoucí se nechali Hankou vyhecovat a závod nakonec absolvovali také. Závěr. Leží tam v komůrce, nožky má nahoře….. Krtky prostě nedostali a jestliže měl ráno Adámek dva metry, tak odpoledne Tonky rovnou 3 :-) . Tým hecuje skvěle a jde sám příkladem.

  Do večeře probíhaly ještě sportovní volné disciplíny a pak šup do sprchy a na večeři. Po ní přišel na řadu slibovaný a na tábor prémiově uvedený turnaj v holanďanech. Zúčastnilo se ho 20 hráčů, ostatní šli s holkami sportovat v okolí chaty, počasí stále přálo. Šachové drama jsme zařídili tím, že si nejúspěšnější šachisté dobírali mladší hráče, takže třeba takový Petr Špreňar neměl na výběr a dostal úplného nováčka. Nevědomky jsme spustili „terapeutický program“ pro soutěživé a mírně cholerické šachisty. Když do něj vstoupil i Kubík Kůsa (mírnější dítě snad neznáme), šli jsme pod stůl. Tyto divné šachy spočívají v tom, že spolu hraje dvojice proti jiné dvojici, přičemž spoluhráči mají opačné barvy. Když tedy vyhodí soupeři figuru, dají ji svému spoluhráči a ten ji může využít. To vše na 5 minutách. Klukům jsme pochopitelně vysvětlili, že nebudou těm mladším nadávat, protože bychom je roztrhli, jak s oblibu říkám, vejpůl. Inu, tak si kousali nehty. Ano, i Kubík Kůsa si kousal nehty. Logicky, protože vidí na šachovnicích mnohem více. Kluci nesměli radit, ale pokud jejich mladší spoluhráč měl šanci vyhodit nějakou silnou figurku, mohli zahlásit například: „Potřebuji dámu“. Adam v jedné chvíli této hlášky využil, ovšem bez náležité odezvy, když se to nepodařilo ani na potřetí, zhroutil se pod stůl. Podobných situací bylo k vidění více a bylo skvělé sledovat, jak se kluci musí ovládat. Ivety fidorka darovaná Adamovi mu prý dle jeho slov zachránila život. Mluvil něco o rychlých dobrých cukrech a snědl ji na dva cvaky zubů :-) . Statečný boj svádějí Tomík s Honzíkem K., kteří odmítli služeb starších a chtěli hrát spolu. Sympatické a my zvedáme palec nahoru. Díky tomu se mírnými favority stala dvojice Ríša a Dan, která má po třech kolech 100%, stejně jako zatím skvěle hrající překvapení turnaje Kuba Š. s Tomášem O.

  Nesmíme však opomenout vyhlášení dnešního biatlonu. U vítěze platí, že žák předčil učitele a vedoucí tleskají. Nejlepším snajperem se stal Ríša a po zásluze převzal odměnu. Za povzbuzování vedoucích a to v běhu, byl oceněn Tomáš O., který dnes naběhal snad tolik, co většina populace ani neujde. A nyní pozor. Vidět Jendu běhat, to jsme zažili. Vidět ho bojovat za tým, to taky, ale to, že pomůže ke skvělému stříbru Sněhuláků nejrychlejším individuálním časem v celém závodě, to je něco o čem se říká, že je to mezi nebem a zemí. My to viděli na vlastní oči :-) . Tohle vše prostě dnes překonalo mezinárodní den šachu.

  Jestli jsem dříve pal o skvěle fungujícím servisu, pak nyní před ním smekám klobouk. Jsme ošleháni horským větrem, zmáčeni horským deštěm a spáleni horským sluníčkem. Po boku jsou nám vaše děti a to je super palivo. Dost řečí, dost psaní, jdeme spát. Čeká nás horská etapa nejvyššího stupně. Buďte s námi, dobrou.

4 komentáře(ů) k příspěvku LŠT Nové Město 2016

Napsat komentář