Důležité akce

Přihlásit se

Návštěvnost

  • 119205Celkem:
  • 51Dnes:
  • 2255Měsíc:
  • 2Online:
  • 4.2.2012start webu:

LŠT Nové Město 2016

Klínovec padl pod náporem vody

(zrušená rozcvička, úspěšná Peťanova stávka, šachové turnaje a skvělá véča)

pat a mat  Včerejší den byl tak výživný, že jsme dnes zrušili rozcvičku. V sedm hodin byl všude neuvěřitelný klid a ticho. Den tak startoval snídání, kterou jsme vzali hodně zodpovědně, protože nás čekal výšlap. Předpověď počasí napřed hlásila déšť na čtvrtek, pak na středu, takže jsme neustále přehazovali den výletu na Klínovec, až se dnes skutečně rozpršelo. Zodpovědnost za to však nese malý Peťan Špička, který zahájil stávku proti Klínovci. Letáky typu „Stávka“, „Klínovec fůj“ apod. nejspíš došly pochopení „tam nahoře“ a bylo vymalováno. Operativnost však slavila úspěch. Děti si zahrály další bleskový turnaj, tentokrát s přídavkem a ty co nechtěly, měly tematický turnaj,kdy každé kolo bylo jiné. Mezi účastníky blicáku chyběli Jenda a Petr, kteří si vymodlili předešlé dny posun večerky, aby mohli s Lukášem potrénovat. Teď na to měli celé dopoledne. Mezi tím se upravil program na odpoledne a šlo se na věc.

   Po obědě se šlo ven, protože nejsme dnešní a víme, že regenerace dítěte je něco, co dospělý nikdy nepochopí. Navíc cesta na Edíka je příjemná, tedy kopcovitá a to je přesně to, co potřebujeme. Navíc fyzička olympioniků je na velmi vysoké úrovni. Na zpáteční cestě nás chytil sice slejvák, ale vyhřátá chata, svačina a teplý čaj a to za zvuku figurek jistily. Děti jen dosednou, v puse perník a v ruce šachy. Odpolední Pohádkový kvíz opět dal týmům možnost urvat nějaký ten bod a znalosti pohádek u některých až překvapí. Zvláštní, jak s přibývajícím táborovým časem nemají ti starší problém přiznat podobné znalosti :-) .

  Večeře byla kvůli Klínovci plánovaná vydatná a tak trochu speciální. Dan Jedlička připravil každému kuřecí a vepřový steak, buřtík a haldu hranolků s oblohou. Po jídle se zaprášilo a nás čekal večerní sportovní program v okolí chaty. Ten se z poklidného dovádění zvrhl večer v doslova sportovní šílenství, když nám Iveta oznámila, že v táborové hře jsou Mroži a Sněhuláci na stejném počtu bodů. Rozhodl tedy hokejový duel, který byl velmi vyrovnaný a když se Sněhulákům podařilo před koncem zápasu vyrovnat na 2:2, bylo zaděláno na pořádné drama. Penaltový rozstřel skončil po devíti střelách 3:3 a až v celkově 11. sérii rozhodl o vítězství Pepča P. S oslavným chorálem se šlo do sprchy a na kutě. Zítra nás čekají Vánoce.

Napsat komentář