Důležité akce

Přihlásit se

Návštěvnost

  • 119204Celkem:
  • 50Dnes:
  • 2254Měsíc:
  • 2Online:
  • 4.2.2012start webu:

Šachový tábor NM 2015 – 3. den

Na tábor dorazil Holmes s Watsonem

8. den  Méně vlídné počasí nás přivítalo ráno na rozcvičce. Ano, čtete dobře. I kdyby se nám nad hlavou hromy a blesky proháněly, stejně budeme utužovat naše zdraví. Někteří i dvakrát, protože pozdní příchod se prostě nepromíjí :-) . Pak už podle zaběhnutých kolejí. Hygiena, kontrola výměny „dresů“ (určitě nám díky fotkám pomůžete), snídaně a tréninky. Pravda, úvodní elán hlavně u těch menších již trochu vyprchává, ale to se podá. Počasí nám moc nepřeje, ale to nám nevadí, dnes to bude hlavně šachový den.

  Oběd evidentně oslovil Toníka, který naplno projevil radost z toho, že dnes budou knedlíky a v podstatě ani nezáleželo, co k nim bude: „Jééé knedlíky, to bude dobrota“. Posléze zjistil, že mu na talíři přistála omáčka, maso a hrášek a po jídle se skutečně zaprášilo. Po polední pauze šel někdo dělat papíry :-( , ale většina vyrazila do lesa za „akcí“. Pohádkový kvíz v lesních podmínkách provětral jak mozkové buňky, tak i tělo. A šup zpět na PAM, začínáme 4. kolo úvodního turnaje, v němž krom medailí jde o rozřazení hráčů dvou výkonnostních skupin. Pětice nejmenších si zatím užívá zdejší přírody a staví domečky pro lesní skřítky. Bude o ně dobře postaráno. Odpolední šachy by je asi zahubily a to byla škoda. Kdo by nás v září posilnil :-) . Do večeře jsme stihli odehrát další 4 kola a stáhli tak ztrátu předešlého dne. Pravda, program je našlapaný a tak jsme dokonce museli upravit tempo na 2×15 minut. Hlavní turnaje však již budou na 2×20 minut + 5 vteřin za tah. Včele je před večeří Adam Polanský, který na rozdíl od dalších zbabělců z čela nedává laciné a rychlé remízy.

  Po večeři dorazil slavný detektiv Sherlock Holmes se svým přítelem Dr. Watsonem. Celá kavárna pak byla svědkem řešení neobvyklé šachové situace. Prý se tomu říká retrográdní analýza :-) . Každopádně pro návštěvníky kavárny z toho zase plynuly nějaké úkoly. Musíme uznat, že šachová kavárna ožila a Přemek v roli Dr. Watsona rozehrál skvělý part. Začínám ho podezřívat, že nám zběhne k divadlu :-D . Poté co Holmes s přítelem odešel, přišla na řadu dohrávka turnaje. Poslední dvě kola nebyla příliš dramatická, protože remízami se to jen hemžilo, což se ale může těm pohybujícím se ve středních vodách tabulky zle nevyplatit. No uvidíme.

  Zatímco do večerky ještě zbývá trocha času a my sčítáme výsledky, tak holky nachystaly AZ-kvíz. Stihli přidělit i zlaťáky oddílům a pak šup na kutě. A konečné pořadí turnaje? Vítězem se stal o parník Adam Polanský před Blankou Brunovou a Petrem Špreňarem. Prvních 16 hráčů si zahraje v dalším průběhu tábora A-turnaj, zbylých 15 si to rozdá o medaile a pohár v B-turnaji. Celkové výsledky najdete níže. Mimochodem, věčná remízka Jenda, dal čestné slovo, že v A-turnaji hraje každou ze 7 partií do roztrhání těla a remíza je nezpůsobilé, ba dokonce vulgární slovo. Získá 7 bodů? Pokud ano, získá speciální bonus za bojovnost – dort a pozor, příští rok nemusí na rozcvičky! V AZ-kvízu zvítězili „věžky“  a „jezdci“, přičemž je s podivem, jak někteří porážky těžce nesou. Inu je načase se naučit v životě i prohrávat, aby pak mohli sbírat síly na ty skutečně důležité výhry. Večer zakončily u těch nejmenších „uspávačky“. Markétka zapěla klukům ukolébavku a Blanka uspávala holčičky pohádkou. Chtěla si vyzkoušet uložení dětí a šlo jí to skvěle :-) . Dobrou noc i vám.

Jeden komentář k příspěvku Šachový tábor NM 2015 – 3. den

  • Anna

    Prožili jste krásný den a co víc přát, než aby jste prožili další krásný den. Nejvíc se nám líbili fotky trenéra Přemka, který měl coby Dr. Watson nádherné přestrojení – sako s kraťasama mu opravdu seklo. Také se nám líbila ta druhá rozcvička – jo jo, nejde to z postele, tak se o to víc pak bude posilovat. Aspoň „chlapi“ udělali něco pro své svaly. AG

Napsat komentář