Důležité akce

Přihlásit se

Návštěvnost

  • 119205Celkem:
  • 51Dnes:
  • 2255Měsíc:
  • 2Online:
  • 4.2.2012start webu:

KS družstev

S Tietzem jsme zakončili sezónu

sachylogo_02  … pochopitelně pouze tu v krajské soutěži družstev. Naši mládežníci tradičně kooptovaní do soutěží dospělých přes KS odehráli výbornou sezónu. S jedním „dospělákem“, dokázali vyhrát základní část. Ve finálové se nám již tolik nedařilo, ale hlavní bylo hrát a zase hrát. V poslední utkání jsme uhráli v Karlových Varech remízu. Blíže již komentář kapitána Radka Zíchy.

Karlovarský šachklub Tietz „F“ – ŠK Spartak Chodov „C“  2,5:2,5

  V posledním kole krajské soutěže jsme opět zavítali do Karlových Varů. Chvíli to vypadalo, že soupeř bude hrát jen ve dvou :-) . Avšak ostatní hráči stihli včas dorazit. První materiální převahu získává Jiřík. Vidlemi jezdcem připravil protivníka o dámu. Tomík po chvilce ztrácí pěšce. Mne se odtažným šachem také podařilo získat dámu za věž. Lenka i Monika mají vyrovnanou pozici. Po 10 minutách Jiřík využívá dámy navíc a připisuje první bod na naše konto. Tomík se dostává do věžové koncovky s pěšcem méně, čehož soupeř využívá k protlačení pěšce do dámy a srovnává na 1:1. Zanedlouho svou partii vzdává Lenka. Přehlédla soupeřovu matovou hrozbu, kterou lze odvrátit jen za cenu velkých ztrát. Já získávám další dva pěšce a po chvíli trojím úderem dámy i jezdce a je srovnáno na 2:2. Monika má pěšce navíc, ale po pár nepřesných výměnách partie končí remízou. Výsledek je tedy 2,5:2,5 a my se teď zase můžeme těšit na příští ročník.

.. a já dodám, že bych v této soutěži rád viděl příští rok hned dva týmy dětí. Snad se nám podaří získat do týmu dospělé nadšence. Dětem moc děkuji za celou sezónu, byly dochvilné, spolehlivé a je radost s nimi pracovat. Radkovi pak za výborný přístup a rád s ním budu sdílet jeden tým i další rok.

  1. Mottl Michal – Gárská Lenka                 1:0
  2. Skokov Jaroslav – Zícha Radoslav      0:1
  3. Ordoš Aleš – Kurčíková Monika          0,5:0,5
  4. Zbořil Petr – Ulč Jiří                                   0:1 
  5. Irovský Adam – Wildhaber Tomáš     1:0

 

 

Jeden komentář k příspěvku KS družstev

  • David

    Blahopřeju všem hráčům a hráčkám KS II ke skvělé sezoně. Osobně jsem však více zastáncem současného modelu. Vzhledem k tomu, že termíny KS II jsou totožné s KP I, nebude nejlehčí sehnat dospělý doprovod (řidičů v klubu moc nemáme :-( . ) V této sezoně byly sestavy A a B týmů velmi podobné. Proto bych do příští sezony z B – týmu sestavil tým děcek, a v KS II by byl nadále 1 tým. Ale určitě by bylo potřeba toto důkladně probrat na úrovni klubu.

Napsat komentář