Důležité akce

Přihlásit se

Návštěvnost

  • 119204Celkem:
  • 50Dnes:
  • 2254Měsíc:
  • 3Online:
  • 4.2.2012start webu:

Tábor

Den první (7.7.2012)

  Deštivé počasí nás provází první den, ale to nám vůbec nevadí. Jednak jsme šachisti :-) a jednak víme, že zbytek tábora bude slunečný. Ubytování proběhlo klidně, k dispozici máme velké pokoje a hrací místnost, která slouží i jako klubovna. Konec konců obojí plní hned od počátku. Po obědě totiž mnozí dali přednost hraní šachu před poledním klidem na pokoji a ve dvě hodiny zde vypukly společenské hry. Brzy se k nám připojil Ivan a Karin a zítra dorazí i trenér Lukáš, který svádí šachové boje tradičně v Klatovech.

  Vedle tří tréninkových skupin, vznikly i tři táborové týmy, které se budou utkávat po celou dobu pobytu v různých disciplínách. Urputnost bojů značí již samotné názvy :-) – Křováci, Zmije a Š.moulové (alias šachoví molouvé) . Odpolední program obnášel vstupní šachový test, který nejlépe vyšel Zdendovi (38 bodů) a vycházku po okolí, konečně přestalo pršet :-) . Před večeří jsme okolo chaty procvičovali dovednosti pro nadcházející táborovou olympiádu, zatímco trenéři vyhodnotili testy a připravili vše nezbytné k zahájení turnaje. 

  Večeře nám vlila do žil nové síly k zahájení 1. kola výkonnostního turnaje a hlavního turnaje se zápočtem na ELO. Výsledky jsou uvedeny níže. Po turnajovém kládní proběhlo několik her venku a na klubovně byla posléze spuštěna vědomostní soutež týmů o Česku, následovaná dalšími soutěžemi. Blíží se večerka a zítra po snídani už nás čekají přednášky :-) :-) :-) .

Výsledky výkonostního turnaje NOVÉ MĚSTO 2012v 1. kole zvítězil Vláďa nad Filipem, Ondřej nad Anežkou a Ivan nad Kájou. Tato partie dlouho vypadala na vítězství Káji, ale převahu nevyužil a tak výhru nakonec slavil soupeř.

Výsledky turnaje OPEN NOVÉ MĚSTO 2012papírové předpoklady se plnily i v hlavním turnaji. Výhru si do půl hodinky připsali Zdenda s Karin, Ríša s Míšou a Jenda s Arťomem, který ale partii vzdal předčasně. Dále to favorité ale neměli jednoduché. Pája držel rovnou pozici s Páťou (nasazená jednička), Lenka přehrávala Honzu T. a Tadeáš Honzu S. Po dalších dvaceti minutách Páťa předvedl svoji sílu a vyhrál, zatímco Tadeáš vylepšoval svoji pozici a Lenka si připravila pěknou vítěznou pozici, pak však přehlédla správné pokračování. Přesto, právě na těchto dvou šachovnicích se můžeme dočkat prvních překvapení. A stalo se, nejdříve zavěsil Tadeáš a chvíli po něm i Lenka :-) .

Fotky naleznete ve fotogalerii.

Jeden komentář k příspěvku Tábor

  • Anna Gárská

    Všem na táboře přeji co nejvíce radosti, těm poraženým – ať se přesto radují, vždyť jsou prázdniny a je to hra a taky – nenechte se odradit, příště bude líp. Těm co vyhráli – gratuluju. Ať máte hoooodně dobré nálady a užijete si hodně radosti a švandy. A. Gárská

Napsat komentář