Důležité akce

Přihlásit se

Návštěvnost

  • 119207Celkem:
  • 53Dnes:
  • 2257Měsíc:
  • 1Online:
  • 4.2.2012start webu:

KS II.

ŠK Spartak Chodov – Tašovice B 2:3.

  Ve čtvrtém letošním učinkování hostí naše céčko rezervní družstvo Tašovic. Na prvních dvou šachovnicích jsme zahájili sicilskou obranou, Honza otevřel ve skotské hře a na zbývajících dvou deskách se hraje carokan.

  Po hodině hry se pozice vyjasňuje na třetím postu, kde Honza získává figuru. Náš hráč byl na včerejší lize rozmrzelí, že se mu vyhnuli hráči s elem, tak si náladu zlepšuje dnes. Ve velmi rychlém tempu hrají Standa s Tadeášem, zatím bez viditelné úhony a rovně také stojí Pavel s Ríšou.

  Honza si náladu dnes nezlepší, protože ve vyhrané partii vlezl do matu a my prohráváme 0:1. Standa se bohužel ve svém carokanu neorientuje, kupí hrubku za hrubkou a v kombinaci s rychlou hrou nemůže zákonitě na soupeře s elem 1628 stačit. V poledne prohráváme 0:2.

    Čas pokročil a partie Ríši a Tadeáše jsou sice komplikované, ale remízové. Pavel získal za střelce věž a pěšce a spěje k vítězství. Ve 13:00 hod je Pavlova partie již zcela jasná, soupeř odevzdal figuru a s věží navíc v koncovce se vyhrává, zajímavé postavení má Ríša, který ve koncovce uplatňuje výhodu střelce proti jezdci. Naopak Tadeáš pozici otevřel získal sice pěšce, ale soupeřova věž řádí v naší pěšcové struktuře. Pavel právě zavěsil 1:2

  Je 14:00 hodin. Ríšovi zůstal král a střelec proti králi a Tadeáš také přijímá nabídku k remíze. Konečná prohra 2:3 bolí, ale Tadeáš s Ríšou dnes předvedli super výkon, za který se nemusí stydět, protože zabodovali proti hráčům s elem 1543 respektive 1605.

ŠK Karlovy Vary C – ŠK Spartak Chodov B 1,5 : 3,5 (Davidovo reportáž)

  V posledním kole v roce zavítal náš „B“ team do Karlových Varů, kam jel změřit síly s místním ŠK K Vary C, a pokusit se po dvou smolných porážkách získat letošní první body. Zápas se pro nás začal vyvíjet slibně, první bod získal po necelé hodiny hry Přemek, kdy své soupeřce nedal šanci, a rychle jsme vedli 1-0. V té době už jsem měl po nepřesně hraném zahájení Honzy Špičky výhodu dvou pěšců a pozice, Péťa Čaloun má taky pěšce navrch, Patrik drží ve Francouzské rovinu, akorát na 5. šachovnici se Lence nedaří. Chvíli po Přemkovi jsem přidal druhý bod, když už jsem měl figuru a pěšce navrch. Vedeme tedy 2-0.

  Soupeř však utkání zdramatizoval, kdy Lenka Gárská nestačila na staršího a zkušenějšího soupeře, stav zápasu je tady 2-1 v náš prospěch. Třetí a rozhodující bod přidal Péťa Čaloun a i přes nepřesně hranou koncovku s dvěmi pěšci navíc dokázal ve věžovce uspět. Závěrečná remíza Patrika na první šachovnici už jen korigovala stav zápasu na 3,5 -1,5 v náš prospěch.

  1. Lusk Jiří – Frai Patrik 1/2
  2. Špička Jan – Vávra David 0- 1
  3. Beranová Karin – Stuška Přemysl 0-1
  4. Vincíbr Vojtěch – Čaloun Petr 0-1
  5. Pastierik Peter – Gárská Lenka 1-0

Napsat komentář