Důležité akce

Přihlásit se

Návštěvnost

  • 119205Celkem:
  • 51Dnes:
  • 2255Měsíc:
  • 2Online:
  • 4.2.2012start webu:

LŠT Nové Město 2016

Vánoce jak v Karibiku

(snídaně s koledami, vánoční přípravy, štědrovečerní večeře, ukončení ZOH, závěrečné vyhlášení)

pat a mat  Štědrý den a venku teplo, ten svět se zbláznil. Pat a Mat kroutí jenom hlavou :-) . Rozcvičku jsme dali, neboť pohyb je náš život. Malý Adam si vyžádal osobní běžecký trénink po lesním okruhu a protože chtěl poté i Maty, dal si malý atlet rovnou okruhy dva. Ostatní pod taktikou Ríši zatím cvičili. První atmosféra vánoc na nás dýchla při snídani, kdy jsme pojedli za zvuků koled, abychom se záhy opět vrátili do reality. Trenéři nám nic neodpustili a do procesu se zapojil i Jirka. Lukáš totiž s Adamem odjeli ráno do Pardubic na Czech Open. Adam se tedy jako první dozvěděl, jak dopadla soutěž týmů, ale byl zavázán k mlčenlivosti hroznou kletbou :-) . Tréninky proběhly a my si vychutnali oběd. Pokud by jste čekali půst, pletli by jste se. Kuřátko je kuřátko.

  Odpolední program začal úklidem klubovny a poté již šup do lesa zdobit stromky. O vánoční výzdobu se postaral Zdenda s holkami. Jak to ten kluk dělá? :-) . Mezi tím se připravila vánoční místnost a v olympijské vesnici byl vztyčen vzrostlý strom i s přírodní výzdobou. Nu dobrá, není to sice paráda, ale je náš, je přírodní a šišky jsou originál! Po návratu z lesa jsme stihli ještě na louce trochu protáhnout těla a honem na úklid. Zabalit věci a nachystat jeden úbor na odjezd. Zde se krásně ukázalo, jak je kdo samostatný a pořádek má v krvi. A pak to přišlo. Vánoční atmosféra přímo explodovala, když jsme vešli do hotelu Petr. Vánoční koledy, na stolech svíčky a točená kofola, ve vzduchu vůně františků. Okamžitě jsme se dostali do euforie, kterou umocnila prosba malého Adama, který požádal všechny o klid, aby se při večeři daly v klidu poslouchat koledy. A světe div se, byl klid. Řízek a bramborový salát, prostě paráda. Jinda s bráchou a Honzík K. si dokonce došli sami pro přídavek, tak jim zachutnalo. Studená zmrzlina nám připomenula, že navzdory teplotám je zima a nás čeká završení her.

  Oficiální završení olympiády pod Přemkovo taktovkou bylo zpestřeno exhibicí Patrika a Tonkyho. Krasobruslení po jejich výkonu bude určitě zařazeno do programu příští olympiády. Zážitek si necháváme výhradně pro sebe. Ono když nás potkávali hosté, jak nastupujeme s čepkami, šálami a rukavicemi, bylo o zážitek postaráno. Pánové v bílých pláštích naštěstí nedorazili. Poté co kapitáni týmů sfoukli olympijský oheň, přesunuli jsme se do klubovny, kde se uskutečnilo závěrečné vyhlášení. Adventní věnce na fotkách jsou dílem dětí, pěkné, že? Olympionici si odvezli Účastnický list se sladkostí a každému se dostalo zaslouženého potlesku. Souboj pokojů i přes Adámkovo enormní nasazení nakonec vyhrály holky. Uklízet Kubíka Č. však nedokázal naučit ani on :-) . Elenka, Julča, Karolínka a Maruška tedy byly největší pořádnice. Zvláštní cenu „Pohodář tábora“ si odnesla hned trojice kluků, která byla stále v pohodě a úsměv ji ve tváři nezmizel ani při nějaké té olympijské porážce. A kdo že cenu získal? Kubík K., Maty a nováček Matýsek.

  Šachové turnaje ovládl Petr Špreňar, který vyhrál, jak blicák, tak i rapid A, čímž si rovněž vysloužil do ročního držení putovní pohár. Holanďany vyhrála dvojice Ríša a Dan. Stříbrný Jenda si druhé místo vybojoval ve všech kategoriích, v holanďanech s bráškou Péťou. Bronz v blicáku bral Standa, v rapidu A Patrik a v holanďanech opět Patrik s Vojtíškem T. Rapid B ovládl Honzík K. před Kubíkem Č. a Peťou M. Pochvalu však zaslouží úplně všichni. Speciální cenu si vysloužila ve vánoční atmosféře dvojice, která s námi jezdí od samotného počátku. Začínali jako děti a dnes se o ně starají. Markéta a Zdenda byli prostě skvělí, holt léta praxe a odříkání :-) . Vítězství v táborové hře uhájili Šoumeni před mocně finišujícími Krtečky. O třetím místě Mrožů včera rozhodla až penalta Pepči P., Sněhuláci však byli skvělými rivaly. Děti si pak z pod stromečku odnesly ceny a došlo i na bouchání špuntů.

P.S.: Zvláštní poděkování Bokříkům za ocenění a medaile :-)

Dobrou noc a „šťastné a veselé“

2 komentáře(ů) k příspěvku LŠT Nové Město 2016

Napsat komentář