Důležité akce

Přihlásit se

Návštěvnost

  • 119204Celkem:
  • 50Dnes:
  • 2254Měsíc:
  • 3Online:
  • 4.2.2012start webu:

Tábor NM 2014 – 4. den

Úterý ve znamení blicáku a fotbálku

4. den  Dnešní den jsme zahájili o něco dříve. Tedy někteří z nás. Chlapci obývající pokoj s přezdívkou Epicentrum, si vysloužili za včerejší „příkladné chování“ speciální rozcvičku již v 6:30 hodin. Ríša, Standa, Jenda, Kuba K. a Pája si tak užili plnohodnotnou zátěž oběhového systému, přičemž posledně jmenovaný držel basu s ostatními, byť jeho se povinná rozcvička přímo netýkala. Musím uznat, že kluci odvedli dobrou práci a dokonce se pokusili před snídaní udělat z pokoje obyvatelné místo. Kuba zvládá i skládání prádla do komínků :-) . Pokud chcete své ratolesti pozdravit, můžete využít komentáře k článkům. Do Nového Města dorazili mladí Holanďané. Vzhledem k jejich pověsti jsme udělali nezbytná bezpečnostní opatření, aby naše „poklady“ nenakazili vzteklinou. Snídáme tak na hotelu Petr, vše ostatní zůstává při starém, včetně přednášek. Tomík dnes hořekoval, kdo že vymyslel tříhodinové tréninky, když ty hodinové by bohatě stačily. Myslíme, že není jediný. Na druhou stranu, po zítřejším „vejšlapu“ na Klínovec, budou ještě o přednášky prosit :-) .

  Oběd zase chutnal, Toník s Přemkem odcházeli jako poslední, nášup chce prostě čas. Počasí se zatím drží, i když tu už taky skráplo. Po obědě jsme tak místo plánovaného blicáku vyrazili na další táborovou hru. Z každé koleje byl unesen Mozkomory jeden žák. Shodou okolností se jednalo o včerejší chytače, kteří týmům přinesli drahocenné body a stali se tak jejich cenným artiklem. Najít unesené kamarády však nebylo jednoduché. Skloubení šachových dovedností s orientací v mapě však mohlo přinést kýžený výsledek. Některé týmy řešily do padnutí, jiné využily směnného obchodu a za svítící tyčky si koupily u Trolla Lukáše indicii :-) . Minuty plynuly, ale řešení nikde. Nakonec jako první docílili svého Nebelvírští, kteří více tahové kombinace variantního zadání vyřešili dokonce bez nápovědy. Získali tím kvótu do mapy a vyrazili za záchranou. V patách jim pelášili Havraspárští, kteří nakoupili dvě indicie. Zmijozelští byli lakomí a tak řešili a řešili a jejich kamarád zatím strádal v zajetí. „Matýsku, vydrž, snad to někdy dají“, znělo celým údolím :-) . Zdenda chtěl indicie a neváhal pustit chlup. Míša vědoma si cennosti každé svítící tyčinky nechtěla ani slyšet. Nakonec z toho byl souboj pohlaví. Zdenda obviňoval Míšu, že je skrblík, Míša zase Zdendu, že je lenoch a nechce řešit a že Matýsek je hrdina a zvládne to. My nezúčastnění jsme se bavili skvěle. Rodiče můžeme uklidnit, Matýsek se nakonec vysvobození dočkal :-) .

  Po melounové svačině byl zahájen bleskový turnaj, do kterého nenastoupili ti nejmenší. Těch se ujalo trio Lukáš, Markéta a Iveta a staralo se o ně, jako o vlastní :-) . Kluci hráli detektivní šachy a sledovat je u toho, bylo velmi, velmi zábavné. Za své výkony si večer vysloužili čokoládové vyznamenání Pata a Mata. Sedmnáctikolový maratónek mohl začít. Sebejisté prohlášení holek, že obsadí opět první dvě místa, silně nakoplo kluky, takže se máme na co těšit. Na přání dětí jsme změnili původní tempo 2×5 na 2×3+2 vt. A průběh? Po třech kolech byli 100% Blanka, Ríša a Jenda, po čtvrtém již pouze Blanka. Po šesti kolech se v čele usadila karlovarská dvojice Jenda – Blanka s 5,5 bodu, následovaná Míšou s 5 body a Tonkym se Zdendou se 4,5 bodu. Po 10 kole přichází na řadu krátká přestávka. V čele se drží Blanka s 9,5 bodu, následovaná Jendou a Míšou (oba 9 bodů). Zálusk na bednu si dělá ještě čtvrtý Zdenda s 8,5 bodu, ostatní již mají větší bodový odstup. V 11. kole Blanka porazila Jendu a dívky potvrdily své ambice, neboť se usadily na prvních dvou příčkách. Tedy pánové :-) .

  Po sladké večeři (ovocné knedlíky) přišly pro chlapce krušné časy. Holky jim na tomto táboře nedarují prostě nic. Turnaj v bleskovém šachu dlouho opanovaly, přestože v závěru se na bednu protlačil Jenda a Zdenda, kteří Míšu odsunuli na „bramborovou“ pozici. V té době již pětilístek „mrňousků“ vyrazil s Ivčou a Markétou do lesa. Po blicáku jsme za nimi vyrazili na procházku a jak to dopadlo, je vám asi jasné. Pochopitelně náš oblíbený fotbálek přišel na řadu a my zase mohli vidět žulovou Lenku, lítajícího Ondru, klouzajícího Kubu K. (ty skluzy byly fakt profi), neprůstřelnou Blanku a k tomu dva dýchavičné seniory :-) . Fotbálek jsme si skvěle užili a jediný kdo si mohl stěžovat, byl Míra. Působil zde jako úplatný rozhodčí, ale v tom zápalu jej prostě nikdo neuplácel. Večer před Klínovcem, jsme se dobře vyřádili. Takže, dobrou.

Poděkování za finanční podporu patří Karlovarskému kraji.

4 komentáře(ů) k příspěvku Tábor NM 2014 – 4. den

  • Marcel

    Zdravíme Teplice, žel pozdrav již nevyřídíme. Petr Grussotal se nechal přemluvit a na jeden den mezi nás zavítal. Svoji šachu milou družinu však ještě nedovezl, možná příští rok. Jinak kouzel tu máme více. Přemek Houborád právě okupuje kuchyni, jeho polívky z lesních darů jsou vyhlášené široko daleko :-) . Za pochvalu děkujeme; však se naši mladí snažili; a zvlášť, je-li od té nejpovolanější milovnoce HP :-) . Pozdravujte Kamču.

  • Lenka Stranska

    Zdravím z Teplic, i tady na severu sledujeme občas zprávy z harrypotterovského tábora pohodové chodovské party. Dcera, mimochodem velká milovnice HP, označila vaši akci jako „fakt hustou“, což je prý v současné češtině vyjádření pochvalné a lichotivé. A ve fotogalerii z prvního dne jsme viděli, že k vám zavítala i návštěva z Ministerstva kouzel – že teda pozdravujeme Kornelia Petra Grussotala!

  • Marcel

    Děkujeme za hezký komentář. Šikovné děti zvládnou vše co jsme psali, ale i to jsme nepsali :-) . Klínovec dnes zdolali všichni, zaslouží velkou pochvalu.

  • Anna

    Na táboře se snad zastavil čas, jinak nechápu, jak se během 24 hodin může stačit 17 partií, tříhodinová přednáška, sportovní událost a ještě k tomu rozcvičky a různá „příkladná chování“!!! A o tom, že se tam ještě alespoň 5x denně jí a dokonce i spí – to už mi jde hlava kolem. Mějte se tam všichni krásně, deště se nebojte, páč nejste z cukru, nýbrž jste všichni pořádně vyzbrojení a užívejte si druhé půlky tábora, pokud možno bez smutku, když se prohraje, páč hra je hra a v každé hře je někdo vítěz a někdo poražený. Jde hlavně o to užít si to. A+MG

Napsat komentář