Důležité akce

Přihlásit se

Návštěvnost

  • 119204Celkem:
  • 50Dnes:
  • 2254Měsíc:
  • 2Online:
  • 4.2.2012start webu:

Tábor NM 2014 – 3. den

Famrfrpálové klání

3. den  Počasí nám stále přeje, takže po rozcvičce a ranní hygieně přichází na řadu opět bufetová snídaně a především posezení na terase s pohádkovou vyhlídkou. Čas klidné seance přerušila 9 hodina a s ní zahájení dalších přednášek. Dnes dokonce ve 4 skupinách, neboť se do tréninku zapojila klatovská „klika“. Zbylé rozbory odhalily poslední rezervy a my se možná dočkáme i nějaké ukázky.  Přednášky nás tak pohltily, že jsme skoro nedělali ani přestávky. Pedagogický dozor se sice ozval, ale my tu žádné šachové odbory nestrpíme :-) . Když trénovat, tak trénovat.

  Odpolední blok nám po krátké polední pauze vyplnilo další kolo turnaje, které se obešlo bez větších překvapení. Standa porazil Páťu, kterému se příliš nedaří a Zdenda Blanku, čímž se oba jmenovaní dostali do průběžného vedení a půl bodového trháku. S poslední partií kola jsme vyrazili do přírody. Dnes nás čekalo velké famrfrpálové klání. Iveta s Jirkou a Markétou odvedli skvělou práci při stavbě hřiště. Z fotek jistě poznáte, kdo na sebe vzal podobu zlatonky a kdo podobu potlouků. V každém utkání se podařilo nejmenším chytačům, Matymu, Tomíkovi a Alešovi zlatonku chytit a tak o výsledku nakonec rozhodovaly branky dosažené v utkání. Havraspárští slavili sladké vítězství, zatímco v souboji o druhé místo rozhodovaly penalty. Úplné fotbalové MS :-) . Kristýny trojka rozhodla souboj ve prospěch Nebelvíru v poměru 4:1. Kouzelnice Hermiona dohlédla na fair-play a tak stejně jako na fotbale máme jen pár boulí, odřenin, modřin …. a zlomenin. No to už jsem se nechal unést asi moc :-) .

  Před večeří pokračoval rapidový turnaj dalšími dvěma koly. Standa „kosič“ porazil v souboji neporažených Zdendu a ujal se vedení, v těsném závěsu je Míša, která „dala“ Páťu. Ostatní duely dopadly dle očekávání, zajímavý souboj sourozenců „G“ skončil plichtou, když Pavel nevyužil v koncovce figuru víc. Další kolo přineslo tvrdé boje na prvních dvou deskách. Pavel s Blankou na dvojce dobře zahájil, získal drobnou výhodu a tu udržoval až do koncovky. Zde se však projevila zkušenost soupeřky, která partii otočila. Přesto od Pavla pěkný výkon. Před večerním finále prvního turnaje vedla Míša, která využila hrubky do té doby vedoucího Standy a zavěsila. V nejdelší partii kola zvítězil Jenda, když Kristýna přehlédla vítězný tah, jak po partii rychle zanalyzoval Míra. Pěkný souboj. A-turnaj ještě neměli v té době jistý spolufavorité – Patrik, Honza S., Jenda, Tonky a Ríša, tomu dokonce do první dvanáctky chyběla ještě dvě místa.

  Večeře a finále prvního turnaje. Řízek s bramborem, zelný salát a moučník. Jedlíci jako třeba Pavel, Ondra, Aleš či Kuba Š. si dokonce přidali. No uvidíme, jestli je plné břichy nezbrzdí v turnaji :-) . Jídlo je tu ale výborné, a tak třeba k obědu si dal Toník nášup, zatímco ostatní již na pokoji trávili polední klid. Inu Kolínka mu jedou :-) . Předposlední kolo definitivně posílá do B-turnaje Ríšu, který nestačil na Kubu K., který tak posiluje své naděje na „áčko, stejně jako Pája. Míša Zdendovi vysvětlila, že na první místo už nikoho nehodlá pustit a Lenka neskutečně dlouho trápila Tonkyho a moc nechybělo aby hrála o celý bod. V závěru však pod tlakem měnící se pozice vyrobila hrubku a prohrála. Bratrovražedný boj předvedli naši mladí trenéři. Páťa sice padl na čas, ale Honza neměl krom krále žádný materiál. To co Honza předvedl v závěru, by však zasloužilo koupel v ledové studni. Standa podruhé podlehl a opět dívce. Že by už puberta? U partií s děvčaty toho více namluvil, než nahrál :-) . Přestávku mezi koly nám zpestřil Míra s jeho drakem. Povětrnostní podmínky nám přály a tak si děti zalítaly, naštěstí to nikoho neodneslo, dokonce ani Tomíka. Poslední kolo rozhodne o mnohém, tedy o „silné 12″, medailích a o vítězce turnaje. Ano, čtete dobře, děvčata opět dala chlapcům na frak. Do 12 se však krom vedoucího dua Míša – Blanka, dostala také „Lenin“. Přemek při usměrnění užvaněných hráčů a hráček houkl na Lenku „Lenine“, místo Lenino :-) . Uvidíme, jestli jí to zůstane. Hezký moment jsme evidovali v partii Aleš – Maty, která se mimochodem hrála hodně dlouho. Po vítězství Matyho tento Aleše uklidňoval slovy: „Nic si z toho nedělej, jsi mladší. To se stává.“ Kéž to dětem vydrží co nejdéle. Finále se vším všudy. Místnost osiřela. Dohrává se poslední partie turnaje a to ta na první desce. Partie o vítěze turnaje. Šťastnější nakonec byla Blanka, která na „poslední chvíli“ z trůnu sesadila Míšu.

  Po turnaji jsme museli smýt pot z litých bojů a před večerkou jsme si zahráli kvízy na téma Harryho Pottera. Znalosti vašich ratolestí z této oblasti jsou opravdu úctyhodné. Dobrou noc.

Napsat komentář