Důležité akce

Přihlásit se

Návštěvnost

  • 119204Celkem:
  • 50Dnes:
  • 2254Měsíc:
  • 2Online:
  • 4.2.2012start webu:

Tábor NM 2014 – 2. den

Svátek nesvátek, rozcvička bude

OLYMPUS DIGITAL CAMERA  První hlášku dne vypustil Jirka. Rozcvička v neděli a ještě k tomu ve svátek? To nebylo ani za komunistů. Inu, fyzická kondice je nezbytnou součástí šachistovo přípravy. První si vzala na starost Markéta a evidentně mnoho dětí mělo s pohybem ráno dost problémů. Nejlepší byly dívky a tak chlapci mají co napravovat, lenoši :-) . Počasí sice kromě Mata a Pata ještě po ránu všechny zahnalo na snídani do restaurace, přednáška však už probíhala na terase. Skupina A opanovala klubovnu, skupina B získala útočiště v učebně vedlejší budovy a konečně skupina C spojila trénink s opalováním :-) .

  Přednášky utekly jak voda a my se po obědě vydali na louku, kde nás čekala „Liškovaná“. Nějakým informačním šumem a logistickou chybkou jsme se ovšem vydali opačným směrem. Inu louka, kam se podíváš :-) . Po vyjasnění pozice, cílové kvóty a kompetencí, jsme nakonec do cíle dorazili. Ani neplánovaný výšlap nám nevzal sil a my lítali po lese a sbírali „lesní“ tahy pro odhalení šachových zahájení. Bylo zajímavé sledovat spolupráci dětí. Někdo to dokázal i v leže :-) . Sotva jsme les zbavili šachových nápověd, už jsme hledali další pro identifikaci znakových zpráv. Písmenko „K“ se zatoulalo ze stromu na záda jedno z trenérů a oříšek byl na světě. Závěrem si pak koleje vyrobily košťata. Hádejte k čemu asi?

  Před večeří jsme stihli ještě minibasket a také předat jednu mimořádnou cenu. Čokoláda putovala z rozhodnutí rady starších do rukou Míši, která svůj tým převážně menších dětí úžasně zvládala. Žádný křik a nervy, vše v klidu vysvětlila a člověk měl pocit, že před sebou vidí rodilou pedagožku. Ta přirozenost u tak mladé dívky doslova fascinovala. Jestli takhle pracuje Pavel Buk v Buštěhradu se všemi děvčaty, klobouk dolů :-) . V minibasketu holky házely tak dobře, že nakonec došlo i na souboj mezi chlapci a děvčaty. Podržte se.  Dívky roznesly kluky rozdílem dvou tříd 8:1 a to za kluky skóroval jedině Tomík :-) . Pak již večeře a příjezdy zbylých účastníků, načež byl odstartován rapidový open.

  Jenda, Ondřej, Honza a Ríša první kolo vynechali, od druhého však již honili figurky po šachovnici s ostatními. A jak to dopadlo. V prvním kole došlo hned k několika překvapením. Cestou znavený Tonky pouze remizoval s Kubou K., Lenka vyválčila remízu s Míšou a Pavel dokonce tak pokazil koncovku, že musel vzdát Honzíkovi Ch. a to ještě Páťa shazoval Týnu na čas. Džentlmen jeden :-) . Druhé kolo přineslo Ríšovo zaváhání, Míša si vychutnala Tonkyho a Páťa opět utekl hrobníkovi z lopaty proti Karin, která se nechala přehrát v lepší koncovce s výrazně lepším časem. Proti původnímu plánu jsme nakonec odehráli jen dvě kola, zbytek doženeme zítra po obědě.

Fotogalerie

Napsat komentář