Důležité akce

Přihlásit se

Návštěvnost

  • 119204Celkem:
  • 50Dnes:
  • 2254Měsíc:
  • 2Online:
  • 4.2.2012start webu:

Tábor NM 2014 – 1. den

Tábor, šachy a Harry Potter

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hermiona?

  Sobota 11:00 hodin = startovní čára IV. Letního šachového tábora v Novém Městě. Letošní ročník bude šachové tréninky a šachová klání doprovázet táborová hra na motivy Harryho Pottera. Mnohé naznačil již samotný úvod, ale pěkně po pořádku. Z 25 dětí jsme nakonec museli k naší lítosti oželet přítomnost Vojty Vincíbra. Přejeme mu brzké uzdravení. Šestice kluků dorazí zítra, neboť pětka válí šachy v Klatovech a Ondra má ještě fotbalové povinnosti. Můžeme se na úvod ale hned pochlubit šesticí děvčat! Ano slyšíte dobře, tedy přesněji čtete. Šachový tábor a 6 holek :-)

  Po ubytování a úvodním setkání, kde se představili vedoucí a trenéři (Marcel, Přemek, Míra, Jirka a Iveta), následoval oběd včetně krátké polední pauzy. Poté nadešel čas rozdělení účastníků tábora do tří škol. Ohnivá Markéta alias kouzelnice Hermiona, předvedla něco ze svého umu a pomocí kouzelného klobouku rozdělila děti do Nebelvíru, Zmijozelu a Havraspáru. Sotva jsme si stihli zažít naší příslušnost k čarodějné koleji, už se na nás spustily první kapky deště. Místo plánové obhlídky okolí nadešel čas na prověření našich šachových dovedností. Lukášův test totiž prověřil jak naše ambice, tak naše nedostatky. Těch je pochopitelně jako šafránu :-) .

  Druhou část odpoledne odstartoval banán a odložená obhlídka okolí. Počasí se umoudřilo, tak to rychle musíme využít. Pohybovky, ringo, fotbálek, vše proto, aby nám před večeří vyhládlo. A vyhládlo, zvládly jsme zapečené těstoviny i buchtu v pudinku :-) . Večerní hry přinesly první body do táborového klání tří kouzelnických kolejí. Vedle žížal, jsme soutěžili v postřehu a skládali „kolejní“ songy. Ty si konečně můžete poslechnout ve fotogalerii. Dobrou noc, my si jdeme konečně vybalit :-) .

  1. Nebelvír – Honza T., Kristýna, Tomík, Standa, Jenda, Ríša, Karolína
  2. Zmijozel – Zdenda, Míša, Pavel, Honza Ch., Maty, Kuba K., Toník
  3. Havraspár – Blanka, Arťom, Karin, Aleš, Lenka, Kuba Š., Ondra

Fotogalerie

5 komentáře(ů) k příspěvku Tábor NM 2014 – 1. den

Napsat komentář