Důležité akce

Přihlásit se

Návštěvnost

  • 119205Celkem:
  • 51Dnes:
  • 2255Měsíc:
  • 2Online:
  • 4.2.2012start webu:

MČR do 8 let

Mostečtí připravili pěkný šampionát pro nejmenší

sachylogo_02  Po dvou letech se opět dočkáme na tomto republikovém podniku účasti chodovských dětí. V Táboře 2014 nás reprezentoval Tomáš Wildhaber, v Mostě 2016 to budou dvě děvčata, která v premiérovém KP nehrála vůbec špatně a tak si poměří své síly se zbytkem „světa“. Natálka a Elenka navštěvují ZŠ Komenského v Chodově, kde probíhá v rámci projektu „Šachy do škol“ kroužek, z něhož se již čtyři děvčata zabydlela v Šachové školičce. Příští rok určitě přibudou i další šikulové. Děvčata si jedou mostecký turnaj hlavně užít, nasát atmosféru a poznat holky z celé republiky, s nimiž možná v budoucnu budou soutěžit o republikové vavříny anebo se potkávat na dalších šachových akcí a dobře se bavit. Držte nám pěsti a piště :-) .

  Směr Most odjíždíme v 7 hodin ráno a ještě že s sebou máme sirky. Dvě se nám hned hodily na podepření Marcelovo víček. Určitě mu dovolíme cestou přestávku na kafe, bez něhož prý vlastně ani není naživu…. Do místa dějiště jsme dorazili v pohodě a včas. Prezentovali se a usadili v hotelové kavárně. Pokoj bude až kolem 14 hodiny a tak přišel čas na silné espreso. Díky bodu :-) .

  Turnaj byl zahájen s minimálním zpožděním, což je na podobnou akci skvělý výsledek. Zástupce kraje se při úvodní zdravici dětí zeptal, jestli by ve škole chtěly místo matematiky šachy, když to prý zlepšuje výsledky. Všeobecný souhlas narušila jen Elenka, která by matematiku nedala, ovšem za češtinu by měnila hned a dvakrát :-) . V dopolední části hrála děvčata pěkně a zisk 2 bodů ze tří nás překvapil. Elenka si dokonce zahrála na první desce. Nebýt tahu Sh6, ale Sh4, asi by si tam zahrála i delší partii. Přesto je to fajn počin. Natálku první kolo nerozhodilo a další dvě kola bodovala, byť ve druhém kole sbírala soupeřce figurky tak dlouho, že jsem se bál o pat, ale zvládla to a dokonce ve třetím kole ustála i nepříjemný atak soupeřky, aby pak strojově matovala.

  Oběd byl trochu chaotický a tak jsme vyrazili ven na zmrzku. Holky však nejvíce oslovily jezdící schody a tak jsme si ukrátili čekání. Po obědě, jakoby na nás padla deka. Přeci jen podobné turnaje jsou pro caparty náročné a kdo nemá odehráno dost partií a turnajů, může se potýkat s únavou a přehlížením. Čtvrté kolo bylo rychlé a přineslo dvě nuly. Páté měla Natálka vyhrané, ale tentokrát se neubránila vyzobání všech figurek místo přípravy matové sítě a byl z toho pat. Elenka doplatila na zbytečné rozbití své obrany a přestože pak doslova dřela, s pádem svého praporku přišel i mat. Krátký odpočinek i za cenu pozdějšího příchodu se vyplatil. Elenka začala dobře a měla aktivní pozici, pak se však nechala nalákat na oběť věže a přišla dvoutahová matová kombinace soupeřky. Natálka odehrála hodně zajímavou partii. V hrací místnosti nejsem, abych holky nerozptyloval, ale tentokrát jsem zůstal a viděl typickou partii pro tuto věkovou dívčí kategorii. Natálka byla vyhraná a já odešel dopít rozpitou kávu. A jak je v této věkové kategorii časté, partie se úplně otočila. Přesto můžeme být spokojení, máme 2,5 a 2 body a víme, že se můžeme popasovat s každým a to nehrajeme šachy zase tak dlouho. Uf, šest kol máme za sebou, oddechly si holky. Po večeři zkusím dát dohromady Natálky dobře rozehranou partii, ať si uděláte obrázek a přidáme i další fotky.

  Večeři máme za sebou a musím před duem NATEL smeknout, protože se v jídle holky vážně nerýpou. Řízek velikosti kontinentu a kupu hranolek zbaštily na jeden zátah a navrch zmrzlinu. Kluci by mohli závidět. Teď odpočíváme, protože vyhlášenou polštářovou válku jsem prohrál a začali dávat pohádku. To mě spasilo, takže chvilku juknu na hokej a přidám slibovanou partii. Krátké komentáře jsou především pro děti ze školičky a rodiče.

sen

Milí rodičové, to co vidíte za námi, je náš sen :-)

  Večerní diskotéku holky odmítly a raději se dívaly s manželkou na chůvu McPhee. Ráno jsem pak všechny holky

musel tahat z postele. Po výborné večeři výborná snídaně. Procházka a šup na poslední tři kola. Výsledek přesně

kopíroval včerejší dopoledne a zisk obou hráček se navýšil o dva bodíky a nové zkušenosti, což vystihují mé

příspěvky v komentářích. Konečné 17. a 18. místo je moc pěkným výsledkem a je vidět, že děvčata udělala od září

velký pokrok.

  Určitě bych závěrem rád poděkoval organizátorům včele s Mírou Körschnerem, kteří odvedli skvělou práci a

udělali moc pěkný turnaj. Každý účastník si odvezl pěknou fotografii jako vzpomínku, cestovní šachy a přívěšek

v podobě figurky. Poděkování patří také mé ženě, která se skvěle postarala o naše želízka v ohni a konec konců i

o mě :-) .

22 komentáře(ů) k příspěvku MČR do 8 let

Napsat komentář