Důležité akce

Přihlásit se

Návštěvnost

  • 119204Celkem:
  • 50Dnes:
  • 2254Měsíc:
  • 1Online:
  • 4.2.2012start webu:

KS družstev mužů

Chodovská mládež si vyšlápla na Hroznětín

sachylogo_02  Na dnešní utkání postavit sestavu nebyl skutečně problém, spíše naopak. Některé kluky jsem musel nechat sedět a sám jsem se ujal role rozhodčího. Zápas odstartoval a sestava Zícha, Červenka, Vojíř, Kurčík a Pech byla natěšená na další skalpy dospěláků, tedy alespoň čtveřice mladíků :-) . Musím kluky pochválit, protože všichni do jednoho hráli pomalu a byla radost je sledovat. Míša měl v zahájení 1:08 proti 1:28. To se prostě nevidí :-) . Soupeři na zadních deskách možná kluky trochu podcenili a hráli zbytečně rychle a to se nevyplácí.

  První bod získáváme po 40 minutách, kdy v kombinaci Vašík získal figuru a frustrovaný soupeř pak blicnul rošádu, načež odevzdával kvalitu a s věží méně hrát koncovku nemá smysl. Rychlá výhra, ale Vašík přemýšlel, hrál pomalu a chyby trestal. Honzík mezi tím získal pěšce a Míša po rozvážném začátku vydoloval figuru a útok na krále. Kuba a Radek to budou mít hodně těžké, u nich zatím postupný přechod do střední hry a rovná pozice.

  Po 80 minutách zvyšuje vedení na dva body Honzík, který trpělivou hrou sbíral drobné výhody v podobě pěšců a když mu soupeř pomohl výměnou dam, výhodu dvou pěšců začal proměňovat ve vyhranou pozici a nakonec i celý bod. Míša nadále hraje hodně trpělivě. Mám z něj velkou radost. Nadále udržuje výhodu lehké figury a nikam nespěchá. Kuba si vytvořil černými slušnou pozici, kterou nyní soupeř bude muset řešit. Radkovi stačí udržovat rovnou pozici, nemusí řešit žádný tlak a pravděpodobně si to užívá :-) .

  Radek má velmi dobrou pozici a dva pěšce k tomu, Kuba stojí rovněž dobře a Míša se pokouší uplatnit získanou výhodu….Kubík dnes zahrál výborně a se silným soupeřem remizoval. Míša přidal výhru po skvělém výkonu a tak zaslouženě vedeme 3,5:0,5. Radek nyní odmítl nabídku remízy pokusí se výhodu přetavit v celý bod. Realizace sice našemu hráči trvala, ale o to větší radost z cenného skalpu má. Dnes vítězíme na celé čáře.

ŠK Spartak Chodov „B“ – Olympie Hroznětín „C“   4,5:0,5

  1. Radoslav Zícha – Milan Čornyj   1:0
  2. Jakub Červenka – Mialn Grieč   1/2
  3. Václav Vojíř – Miroslav Skála   1:0
  4. Jan Kurčík – Michal Poláček   1:0
  5. Michal Pech – Petr Kadlec   1:0

Jeden komentář k příspěvku KS družstev mužů

Napsat komentář