Důležité akce

Přihlásit se

Návštěvnost

  • 119204Celkem:
  • 50Dnes:
  • 2254Měsíc:
  • 1Online:
  • 4.2.2012start webu:

„Mikulášský“ Bludišťák

Bludišťák ovládl Jiřík Ulč

sachylogo_02  Druhý letošní Bludišťák bude tentokrát hrán v jiném formátu. Zatímco ten první se uskutečnil formou pátečních srazů, z nichž vzešel vítěz (Václav Vojíř), tentokrát se bude hrát jeden turnaj na 9 kol (úprava je možná v souvislosti s počtem přihlášených hráčů). Sraz účastníků je v DDM v 8:00 hodin. Turnaj startuje v 8:15 hodin a předpokládaný konec je plánován přibližně v 15:30 hodin. Hráči se mohou těšit na pěkné ceny, medaile a vítěz i na pohár. Přihlášky do 1.12 do 17:00 hodin. Účast potvrdili: Michal Pech, Jakub Červenka – omluven pro nemoc, Tomáš Orava, Matěj Štefka, Jiří Ulč, Aleš Zrůst, Martin Soukup, Václav Vojíř, Tomáš Wildhaber, Jan Kurčík, Jan Choma a Tomáš Kratochvíl.

  Krátce po osmé hodině odstartoval turnaj, kterého se nakonec zúčastnilo 10 hráčů. Papírově nejsilnějším hráčem je Jirka Ulč, vítězství obhajuje Vašík Vojíř a i ostatní určitě budou chtít favority potrápit. Hned v prvním kole Míša porazil Honzíka. Ve druhém Vašík porazil Tomíka W. a Míša hodně potrápil opět v nejdelší partii kola Jirku. Šok zažil Matěj, na kterého si vyšlápl Aleš (člen šachové školičky) s bleskovým matovým útokem za využití dvojího úderu. Devítikolový turnaj nám určitě ještě přinese nějaké zajímavé výsledky, které můžete sledovat na chess-result.

  Po třetím kole je stoprocentní již pouze dvojice Vašík a Jirka, ke které se s obrovskou dávkou štěstí přidal i Tomáš O. V partii s Tomíkem W. sice nezvládl koncovku a hrál s dámou proti dámě a věži, ale protože soupeř nezvládl výhodu uplatnit, o výsledku rozhodl pád praporku. Čtvrté kolo stále generuje tři 100% hráče, což se často nevidí. Páté kolo bylo přesunuto jako poslední, neboť z dosavadních výsledků lze dovodit finálový duel Jiřík – Vašík, pokud pochopitelně jeden z hráčů neklopýtne.

  Páté kolo přineslo duel Tomáše O. s Jiříkem a v čele se tak osamostatnili už pouze dva hráči. Tomáš však stále hraje povedený turnaj. O medaile bude ještě tuhý boj, protože černého koně turnaje stíhá Honzík, kterému palačinky slouží jako dopink a Míša, který dnes hraje dobře a mezi staršími kluky se dokáže prosadit. A daří se o kolo později, neboť Tomášovo rychlá hra tentokrát narazilo na pomalou hru Matěje a ten ukořistil cenný bodík. Míša se tak dostává na třetí místo. Po remíze Vašíka s Honzou se v čele osamostatnil Jirka. Seberu mu někdo bodík nebo alespoň půlku?

  Sedmé kolo již napovídá hodně o vítězi turnaji, protože Tomáš O. se pere o bednu a dokázal sebrat půlku Vaškovi. Koncovka dámy proti dvěma věžím byla hodně zajímavá. Nahoru se dere už také Tomík W., který přešel přes Míšu. Boj o bronz je jako na houpačce :-) . Čtveřice Tomáš O., Honza, Míša a Tomáš W. je nyní vyskládána v rozmezí 0,5 bodu. Osmé kolo ještě nic nerozhodlo, až to poslední nám vyluští medailové hádanky.

  Doslova přemotivovaný byl v poslední partii Vašek a to většinou nevěstí noc dobrého. Jeho partie tak skončila jako první. Jiřík s plným bodovým ziskem vyhrál, Vašek bere stříbro a v honbě za bronzem Míša v prohrané pozici dal Tomášovi O. mat. Proč? Protože Tomáš ve vyhrané pozici natěšen neudržel svoji nervovou soustavu a blicnul. Honzík však byl proti, přestože partii s Matějem začal špatně a ztrácel brzy figuru. Matěj se však nabídnuté možnosti lekl a k Míšovo smůle partii prohrál. Druhou výhru si na závěr připsal i benjamínek Aleš.

Turnaj Bludišťák je podporován městem Chodov a Karlovarským krajem. Děkujeme.

Napsat komentář