Důležité akce

Přihlásit se

Návštěvnost

  • 119206Celkem:
  • 52Dnes:
  • 2256Měsíc:
  • 1Online:
  • 4.2.2012start webu:

KPD ml. žáků

sachylogo_02Prožíváme dobu stříbrnou

(fotky)

  Hostitelství krajského přeboru družstev mladších žáků se letos opět ujali v karlovarském Tietzu. Celkem šest týmů se utkalo o titul přeborníka a také o možnost lákavého postupu na  Mistrovstvi ČR. Milým překvapením byla premiérová účast ostrovského družstva pod hlavičkou DDM.

  Již od prvních kol bylo zřejmé, že o titul bude bojovat především naše mladé družstvo s výběrem ŠK Karlovy Vary. Tyto prognózy naplňovala obě družstva , když své soupeře přehrávala vysokým rozdílem. „Souboj titánů“ se tentokrát konal ve třetím kole a naše družstvo v něm tahalo za kratší konec. Hned v úvodu totiž soupeři nabídl výhodu Standa Srba, který nedopočítal výměnu tří figur a skončil s věží méně. Karin již svou výhodu nepustila a Standa musel svého krále sklonit. Záhy odezdal svou partii také Tomáš Wildahaber, který se také nevyvaroval materiálním ztrátám. Za tohoto stavu bylo velmi těžké hrát na povinnou výhru a to se stalo osudné Lence Gárské, která se v závěru pod tlakem z výsledku, časové tísně a kompexu Kačírek ztratila ve složité koncovce. Teď už i Pavel Gárský přestal tahat koncovku s nestejnými střelci a přijal Beerovu nabídku ke smíru. V poslední partii mě překvapil Ríša Randák s Vincíberem, který dostal povolenou plichtu, ale zapřel se a remízové postavení přetavil v čestný bod. Zbylé dvě kola již opět naše družstvo zvládo bravurně a bitva se tak rozpoutalo pouze o bronzový stupínek.

  V individuálním hodnocení, které bylo ovlivněno nasazením náhradníků, se prosadili naši hráči na třech šachovnicích. Na druhé desce byl nejlepší stoprocentní Ríša, na třetí desce dělil 1. místo Pavel (4 z 5) a na páté šachovnici obdobně Tomáš (4 z 5 ).

Výsledky:

1. SK Karlovy Vary   15b

2. SK Spartak Chodov 12b

3.KŠ Tietz A       9b

4. ZŠ Poštovní  6b

5. MDDM Ostrov  3b

6. KŠ Tietz B     0b.

 

 

Napsat komentář