Důležité akce

Přihlásit se

Návštěvnost

  • 119206Celkem:
  • 52Dnes:
  • 2256Měsíc:
  • 1Online:
  • 4.2.2012start webu:

KS I.

sachylogo_02Sahali jsme po senzaci.

ŠK Spartak Chodov A – TJ Baník Sokolov ŠO B  4:4.

  V dnešním kole jsme vyzvali v domácím zápase vedoucí tým soutěže. K soupeři jsme proto přistupovali s repektem, který ještě vzrostl poté, co jsme nastoupili se dvěma žákovskými náhradníky (do utkání se zapojili 3 hráči mladší 16 let), zatímco soupeř přicestoval v téměř nejsilnější možné sestavě. Přesto jsme se papírovým předpokladům nepodali a naši mládežnici byli opět překvapivými tahouny družstva.

  Zahájení zápasu nám v poslední době vychází fantasticky. Po hodině hry jsme stáli výrazně lépe na třetí a sedmé šachovnici a dle mého názoru i na zbylých deskách jsme stáli, když ne lépe, tak minimálně rovně (ale s s malým plusem). Po mé levici romaticky útočil v královském gambitu Martin Koller a v duelu dvou Honzů rozebral Honza Stuška sokolovského Honzu Toncara. A Honza byl také první, kdo svou partii zakončil. Dalším milým překvapením byla plichta od Patrika Fraie. Se svým zkušenějším soupeřem zůstal stát v totálně pevné pozici a dělba bodů má pro něj cenu výhry. Zajímavou a velmi ostrou partii sehrála Káťa Špererová. Při nestejných rošádách útok střídal útok a až ten poslední  (bohužel ten sokolovský) stanovil průběžný výsledek zpět do rovnovážného stavu. Velkou naději nám dávala partie Gustava Plomitzera, který dobyl dva soupeřovy pěšce a mířil do vyhrané koncovky. Bohužel, zde svou převahu neuplatnil a „pouze“ půlil. V infarktové partii (pro mě, zatímco Martin byl v pohodě) vyválčil vítězství Martin Koller. V přechodu do koncovky Martin blicnutím odmítl zisk věže, aby pak precizní hrou zvítězil v pěšcové koncovce. Vedení o jeden bod a pevná pozice na zbývajícíh šachovnicích nám dovolovala nabídnutí remízy na osmé šachovnici. Bohumil Tejček však nabídku Petra Čalouna z pochopitelných důvodů odmítl. Po pár tazích však bylo zřejmé, že s nestejnopolnými střelci se koncovka těžko vyhrává a soupeři se na dělbě bodů nakonec domluvili. Další skvělý zářez do Petrova CV.

  Na druhé (mé) šachovnici se mi povedlo otevřením sloupců získat pěšce a výměnami přivést partii do koncovky. Ve věžovce je však výhoda jednoho pěšce málo. Soupeř využil pravidla o opakování tahů a mě nezbylo než nabídnou další remíz. Měli jsme 4 body a Martin na první šachovnici také nestál nejhůř. Po další půlhdině hry však vzaly naše prognózy za své a Miroslav Ondreját ukázal Martinovi proč má rating téměř o 200 bodů vyšší. Po ukázkovém průlomu musel náš hráč odevzdat figuru a zanedlouho i partii. Přestože má pro nás dnešní remíza 4:4 hořkou příchuť, musíme uznat, že nám v dnešní partii Caissa hodně přála a dělba bodů je spravedlivá.

1. Mestl Martin 1852 0 : 1 Ondreját Miroslav 2050
2. Stuška Přemysl 1794 0,5 : 0,5 Zbořil Jaroslav 1952
3. Koller Martin 1738 1 : 0 Kvěš Martin 1781
4. Špererová Kateřina 1673 0 : 1 Šteinfeld Jan 1746
5. Frai Patrik 1665 0,5 : 0,5 Rothanzl Pavel 1872
6. Plomitzer Gustav 1701 0,5 : 0,5 Zoufalý Petr 1748
7. Stuška Jan 1626 1 : 0 Toncar Jan 1439
8. Čaloun Petr 1523 0,5 : 0,5 Tejček Bohumil 1679

Jeden komentář k příspěvku KS I.

Napsat komentář