Důležité akce

Přihlásit se

Návštěvnost

  • 119205Celkem:
  • 51Dnes:
  • 2255Měsíc:
  • 2Online:
  • 4.2.2012start webu:

Tréninky dětí

Simultánka na závěr

aneb konec školičky, přípravky a kroužku ve škole

WP_20160614_16_25_24_Pro  V úterý 14.6.2016 jsme se netypicky sešli všichni ve čtyři hodiny, aby jsme v rámci závěrečného tréninku vyzvali v simultánce Petra Čalouna. Šachová školička se tentokrát s přípravkou nestřídala, ale všechny děti hrály pospolu. Petr to neměl vůbec jednoduché, protože jeho 9 soupeřů mu nic nedarovalo. Natálka dokonce získala figuru, Kubík si drbal hlavu, když nedopočítal výměnu dam a kvůli vloženému šachu musel svoji pýchu v podobě nejsilnější figurky odevzdat. Krásnou pozici měl Tomáš Orava, kterému pomalejší tempo simultánky svědčilo a pěkně získal kvalitu. To že Petr nakonec vyhrál 9:0 je dílem zkušenosti, ale nějakou půlku za bojovnost taky mohl nechat, hamižník :-) . Děti si na závěr odnesly malé dárečky od DDM, který poctivě navštěvovaly celý školní rok a my věříme, že v šachové hře zase udělaly nějaký ten pokrok. Fotky zde.

  Šachový kroužek skončil 31.5.2016 přesně v 16:00 hodin. Závěrečné setkání s dětmi bylo pojato již odpočinkově. Malý kvíz prověřil naše vědomosti a musím říci, že jsou fakt dobré. Ani se nedivím, že někteří malý nadšenci šachové hře tak propadli, že od září začnou navštěvovat šachovou školičku. Paní učitelka nám „upekla“ ve zdejší pekárně dort a borůvky v něm vážně chutnali po lese, kam se určitě o prázdninách všichni vydáme. Někteří už třeba hned na táboře. Pusy budou fialové od ucha k uchu. Fotky zde.

WP_20160531_15_49_36_Pro

  Šachová školička minulý týden uzavřela turnaj o přeborníka ŠŠ pro rok 2016. Tím, tedy spíše tou se stala Natálka před Kubíkem a Julinkou, která v turnaji postavila všechny papírové předpoklady na hlavu. To se ve sportu i v šachu stává často. Klidná povaha je někdy ve vypjatých duelech důležitá :-) . Některé děti od září již zamíří do přípravky, potkávat se však budeme při tréninku i nadále.

  Šachová přípravka minulý týden zakončila turnaj o přeborníka. Honzík K. vyhrál suverénně, druhý skončil Honzík Ch., který má v šachu nejrychlejší ruce na západ od Prahy. Tak rychlé, že ani mozek nemůže stíhat :-) . Přestože se propracoval na druhé místo a zaslouží pochvalu, tímto stylem to nebude mít dlouhé trvání. Třetí místo bral Kubík, který po školičce zůstával i na další trénink a šachy doslova hltá. Za chvíli mu musím poslat domácí úkol, aby nevyšel ze cviku a nezlobil se na mě :-) . Tomík přišel o bronz z části i kvůli absencím, jinak hraje moc pěkně. Někteří borci již po prázdninách vyrazí k Přemkovi, někteří si ještě potrénují se mnou, každopádně se mají na co těšit. Fotky zde.

WP_20160607_17_17_04_Pro

Napsat komentář