Důležité akce

Přihlásit se

Návštěvnost

  • 119205Celkem:
  • 51Dnes:
  • 2255Měsíc:
  • 2Online:
  • 4.2.2012start webu:

Přebor škol 2016

Přebor škol v šachu 2016 – Zlín

  (Autor: S. Srba) Jeden autobus, v něm šest týmů, které budou reprezentovat Karlovarský kraj. V pondělí 20. června v 12:00 nabíráme kurz Zlín. Po sedmi a půl hodinách se začínáme vyloďovat poblíž kongresového centra. Zde se cesty týmů rozdělují. Týmy Chodova a Nového Sedla míří do hotelu Garni. Ubytování v něm se časem ukazuje jako správná volba. Příjem na recepci, pak hopky dupky na večeři, následuje návštěva parku v centru města. Úterní dopoledne jsme strávili v ZOO Lešná. Procházku jsme zakončili hlazením rejnoků a nákupem suvenýrů. Tak se mohlo stát, že si někteří z nás domů odvezli sovu.

  Šachová klání probíhají v sále kongresového centra, které se stává svědkem výjimečné události. V úterý odpoledne a ve středu dopoledne se zde osmdesát osm týmů ve třech věkových kategoriích snaží o dosažení co nejlepších výsledků. Chodovský klub má zastoupení ve třech týmech. Petr Čaloun (6. bodů na první šachovnici  – super výsledek)a Patrik Frai (4. body – druhý den už byl podle představ)táhli ostrovský tým. Ríša Randák (s pěti a půl bodem bude spokojen) byl součástí výsledkově nejúspěšnějšího týmu, karlovarského gymnázia.

  GASOŠ Chodov – výsledkově táhli tým Pavel s Monikou, kteří odehráli parádní turnaj. Standa s Lenkou většinou usedali proti papírově mnohem silnějším soupeřům. I oni svými bodíky přispěli k pěkné reprezentaci školy, města, mateřského šachového klubu. Chodovští nastoupili sedmkrát proti podle nasazení silnějšímu soupeř, z toho čtyřikrát proti týmům z první desítky. 18. místo i z těchto důvodů považuji za úspěch.

  ZŠ Nové Sedlo – kluci se zúčastnili poprvé akce, kde soupeří s nejlepšími týmy republiky. Nejtěžší úlohu měl Pepík na první šachovnici, kde hrál se silnějšími soupeři. Nejvíce skalpů získal Franta (6. bodů), kterého první den skvěle podporoval Aleš (4. body).  Partie často rozhodovalo to, jak k nim děti přistupovaly. V některých chvílích je prostě potřeba se nad danou pozicí zamyslet a promyslet více variant, nezahrát rychle tu první, která mě napadne.

  Ve středu v 15:05 opouštíme Zlín. Po desáté hodině večer vystupují z autobusu poslední účastníci výletu. Poděkování patří všem, kteří se na zdárném průběhu akce podíleli (za mě především Frantovo mamce a Alešovo taťkovi). Všem příznivcům šachové hry přeji pohodové prázdniny, dospělákům pohodovou dovolenou.

Napsat komentář