Důležité akce

Přihlásit se

Návštěvnost

  • 119207Celkem:
  • 53Dnes:
  • 2257Měsíc:
  • 1Online:
  • 4.2.2012start webu:

Nové ELO

   K začátku nového roku patří také nové osobní koeficienty hráčů, které jsou měřítkem jejich úspěšnosti na turnajích konaných od září do prosince předcházejícího roku. K významným změnám došlo především u naší mládeže:

    Ríša Randák 1573 je nepochybně skokanem roku. Ríša připsal neuvěřitelných 267 bodů a stal se momentálně našim druhým nejúspěšnějším šachistou v mládežnické kategorii a dotáhl se tak na Míru Vopičku (1574), který v tomto období body nepřipisoval.

    Patrik Frai 1540 mírně ztratil  svým účinkováním na Přeboru Čech (-11b), ale s touto korekcí se víceméně počítalo. Patrik má výborně rozehrané všechny 4 dlouhodobé soutěže, kterých se momentálně účastní, takže doufáme k brzkému návratu nad úroveň 1600, kde se Patrik již pohyboval.

    Standa Srba 1379 již dlouho klepal na dveře mezi elisty a tato výsada mu již několikrát těsně unikla. Doufám, že tento úspěch ho nakopne do dalších soutěží a pokud si Staník uvědomí, že pomalá hru mu vynese ještě lepší výsledky, může být příštím skokanem právě on.

    Honza Stuška 1354 se pomalu , ale pravidelně sune v žebříčku nahoru. Za nárůstem 32 bodů stojí jeho úspěšné vystoupení na Openu v Hrdoňovicch. Honzův cíl je nyní především potvrdit výborně rozehranou bitvu o FIDE rating, kde se nyní pohybuje nad hranicí 1500 bodů.

    Tadeáš Čabala 1284 je dalším čerstvým elistou. Pro někoho je to možná překvapení, ale ti co Tadeáše znají, vědí že je schopen podávat kvalitní výkony. Jeho největší slabinou je nevyrovnanost, která pramení z rozkolísané soustředěnosti na partie. Pokud se podaří Tadeášovi tento nešvar odstranit bude postupovat v žebříčku výše.

    Závěrem všem hráčům blahopřeji za skvělý výkon a přeji jim další růst nejen na černobílých polích.  

 

Napsat komentář