Důležité akce

Přihlásit se

Návštěvnost

  • 119205Celkem:
  • 51Dnes:
  • 2255Měsíc:
  • 2Online:
  • 4.2.2012start webu:

LŠT Nové Město 2016

Běh na lyžích prověřil zimní přípravu

(Jeníkův prolog, olympijský závod, Pražákův sloupek a nášup špuntů)

pat a mat  Chlapa dělají činy, nikoliv slova. Jeník včera sázku prohrál a tak dnes ráno v šest šup z postele, zalít tělo vodou a rozcvička. Protažení těla, dřepy, leh sedy apod. Krátce po 6:15 vyrážíme protáhnout tělo do terénu. Že mu to sluší?….. Zvládl to na jedničku a baví ho to jako šachy, což dokazuje skutečnost, že si dal v 7 hodin ještě nášup :-) . Při běhání pak přichází první hláška dne. Elenka vyprávěla, jak ráno před rozcvičkou uklidňovala Karolínku, že to nejhorší je teprve čeká. Běžely holky pěkně. Po hygieně přišla snídaně vážně vhod, neboť nás od 9 hodin čekala další porce tréninků, kterou nám ještě v průběhu zpříjemnil cukrovaný koblížek. Obalujeme nervy, kdo to má z těmi trenéry vydržet.  Bodování pokojů dopadlo dnes výrazně lépe, než včera. Padly i desítky. Ovšem, to co komise zažila při hodnocení pokoje nejstarších kluků, Páti a Tonkyho, vyrazilo všem dech. Připomínáme, že loni si chlapci třeba vyzdobili lustr slipy, viz fota 2015. Tentokrát komínky, ustláno, vyšponované prostěradlo, z mobilu zněla táborová hymna, bylo vyvětráno a na stole stál talířek se sušenkami. Výsledek? Jedenáct bodů. To se ještě nikdy nestalo. Bulvár sice mluvil o nějaké korupci, ale znáte bulvár :-) . Oběd nám chutnal a knedlíky s masem dávaly garanci dostatku kalorií na odpolední super sportovní program.

  Štafetový běh na lyžích měl náboj skutečného velkého podniku a radost ze sportu nám nezkazil ani nevrlý Pražák, kolem jehož domu jsme běhali. Zpočátku jsme dokonce na pěkné rovince finišovali, ale poté co se Adam v cíli lehce potkal s plotem, bylo zaděláno na mezinárodní konflikt. Naše vrcholná asertivní diplomacie slavila však úspěch a změna dojezdu uklidnila i cholerického Pražáka. Adamovi však již hlášku: „Prej si naboural Pražákovi sloupek“ nikdo neodpáře. Mimochodem pán je skutečně z Prahy. Štafetový běh byl jedním slovem paráda. Štafetu rozbíhal vždy vybraný závodník z týmu na běžkách. Během jednoho okruhu musel zvládnout občerstvovací stanici (nebojte, každé dítě mělo svůj kelímek) a otravné fanoušky žádající o podpis. Inu život sportovních celebrit není žádný med. Další úseky pak obstarali závodníci již bez lyží, zato s hůlkami, které plnily roli pomyslného štafetového kolíku. Někomu pomáhali, ale převážně spíš byly na obtíž. Běžci bez lyží však museli absolvovat dva okruhy a tedy dávat i dva autogramy. Poslední úsek již opět kopíroval ten první a lyže byly znovu v akci. O Adamově vítězném dojezdu již bylo napsáno dost a fotky mnohé objasní :-) . Z prvního duelu postoupili Šoumeni, z druhého Krtci na sněhu. Jejich vzájemný finálový duel dojímal jako onehdá Katky dojezd na olympiádě. Šoumenům to prostě jezdí. Všichni zaslouží velkou pochvalu a ti na lyžích dvojnásob. Rozličné styly byly okouzlující a Tomášovo a Pepčovo soupaže byly prostě boží :-) .

  Počasí stále nebylo nejlepší a tak jsme za drobného sněžení (dobře, tak mrholení) vyrazili dříve do olympijské vesnice, abychom před večeří odehráli jednoho kolo šachových turnajů. Věříte, že zimní čepice není pro letní tábor vůbec špatný nápad? Večeře, tentokrát na Petru, byla dobrá a tak se trio jedlíků, Adam H., Julča a Pepča P. na popud pana vedoucího pustili do přídavku. Sníst dvě porce vrchovaté kaše a sekanou, na Adama zbyly v přídavku párky, chce pořádné zažívání. Borůvkový koláč ale už nedali. Nášup zvládli statečně a na přímluvu Adama zítra nemusí na rozcvičku. Místo ní je čeká překvapení. Pan vedoucí nám po výkonu jmenované trojice slíbil příští týden grilování steaků. Mňam.

  Večer jsme zvládli dohrát ještě dvě kola a tak máme náskok pro případ lepšího počasí. Pravda, na zimní olympiádě neočekáváme žádná parna, ale přeci jen…. Před večerkou jsme si zahráli ještě el. šipky a fotbálek. Večerní nástup a vyhodnocení celého dne, včetně hrdiny dne. Včera Adam H., dnes „Pražákův sloupek“ :-) . Adama P., tak nemusí mrzet dvě porážky v turnaji a zítřejší budíček o šesté hodině. Už se na něj těším. Dobrou noc a děkujeme za pohledy, klidně piště dál.

5 komentáře(ů) k příspěvku LŠT Nové Město 2016

Napsat komentář