Důležité akce

Přihlásit se

Návštěvnost

  • 119205Celkem:
  • 51Dnes:
  • 2255Měsíc:
  • 2Online:
  • 4.2.2012start webu:

LŠT Nové Město 2016

My čekali zimu a zatím přišel déšť…

(déšť, tréninky, turnaj a olympiáda)

pat a mat  Kdo ráno vyšel na terasu, povzdechl a vzpomněl pana Kemra v úžasném filmu Na samotě u lesa. Rozcvička se nekoná, což nejvíce mrzí čtyřlístek Jenda, Ríša, Standa a Adam. Jako jediní totiž stáli již pět minut před budíčkem v teplácích a ruce na prsou. Zatím se kluci drží skvěle a ctí všechny dohody. Naše sousedství jim evidentně svědčí, jen to nezakřiknout :-) . Snídaně proběhla i při tom počtu bez větších problémů a my se mohli vrhnout do trénování. Vydrželo nám to až do pravého poledne. Déšť nepřestává a tak musíme přesunout první olympijskou disciplínu na zítřek. Místo toho servisní četa zvládla během krátké doby přetvořit chatu na sportovní areál, kde se „slalomovalo“, probíhal letecký den vlašťovek, pěstovala se přesná trefa, skákalo se do dálky i přes švihadlo. Pohyb je totiž nezbytnou součástí přípravy každého šachisty.     Večerní rozehrání dvou rapidových turnajů se posunulo před večeři a děly se věci. Jenda se rozhodl obnovit loňskou sázku, že vyhraje všechny partie a nebude hrát na remízky. Hezký závazek, který dodržel hned v prvním kole a odmítl nabídku remízy, aby nakonec prohrál. Druhý statečný, resp. statečná byla Blanka. Bohužel druhé kolo i jí zhatilo plány na příští rok bez rozcviček. Drží se zatím jen třetí do party, Adam. Uvidíme jak dlouho. Proti sázka totiž znamená speciální rozcvičku od šesti hodin, která je každý den k mání :-) . V turnaji A zatím mají plný bodový zisk Adam, Standa a Petr Š. V turnaji B si nejlépe vede Kubík Č., Pepča M., Toník, Honzík K. a Vojta P.

  Večeře se již nesla v lepším klima, tím skutečně myslíme počasí. Chladněji bylo i přes sluníčko deroucí se z poza mraků, ale zimní výbava vše jistila. A pak že jsou Pat a Mat matlalové. Panečku, jsou to chlapíci s fištrónem. Organizační výbor zimních olympijských her tedy operativně zařadil do programu tolik očekávané oficiální zahájení. Právě v čas, neboť z dalekého Řecka dorazil oheň, který za aplausu sportovců a údivu hostů zdejší restaurace na plochu dovezla ladným stylem běžkyně na lyžích. Předávka zástupkyni bobového sportu byla perfektní, stejně jako sjezd po sněhu v barvě zelené trávy. V tu chvíli se již pochodně chápe hokejista a několika málo rychlými pohyby se i z kulatým pukem blíží ke skokanskému můstku, kde se pochodeň snese stylem „V“ do údolí k poslednímu zástupci sportovních disciplín, k šachistovi. Ten po nalezení matu dobíhá s pochodní k cíli a zapaluje na 10 dní olympijský oheň nad Novým Městem. Olympiáda pod pěti olympijskými černobílými čtverci byla zahájena! Hlavní režisér ceremoniálu Přemek nezapomněl ani na olympijský slib, který přečetla Blanka a všichni sportovci hlasitě potvrdili heslem: „slibuji“.

  Před večeří proběhlo ještě několik soutěží v rámci celotáborové hry, v níž zatím vévodí Šoumeni a vyhlásili jsme i hrdinu dne. Malý Adam H. totiž i přes svůj věk to se švihadlem umí a natřel všem doslova zrak. Blahopřání si pak se sladkou tečkou vyslechla Karolínka, jež oslavila na táboře jmeniny. Milí rodiče, mobily jsou tady přežitek a tak jsme vám poslali šachový pohled. Kolik je v něm recese, necháme na vás :-) . Komplikace s koupáním na Bellevue jsme vyřešili operativně na PAMu a pomalu se uložili ke spánku. Zítra máme zase nabitý program, takže dobrou.

2 komentáře(ů) k příspěvku LŠT Nové Město 2016

Napsat komentář