Důležité akce

Přihlásit se

Návštěvnost

  • 119205Celkem:
  • 51Dnes:
  • 2255Měsíc:
  • 2Online:
  • 4.2.2012start webu:

LŠT Nové Město 2016

Slunce se rozlilo nad olympijskou vesnicí

(trenérské zpestření, bordeláři, houby, bomba! a simultánka)

pat a mat  Víkend nám pravděpodobně přinese lepší počasí, což ovšem v případě zimní olympiády může být trochu problém. Již ranní rozcvička v 6 hodin ukázala, že sluníčko se tentokrát nenechá pobízet, což vytáhlo z postele i Adama a v teplácích na mě již čekal pln očekávání. Stejně jako Jenda to zvládl výborně. Kluci mají evidentně skrytý potenciál, který je třeba rozvinout :-) . Ostatní začali protahovat pode vedením Zdendy svá těla krátce po sedmé. Výjimkou byli tři jedlíci ze včerejška. Julinka, Pepča a Adam nemuseli cvičit, naopak dostali snídaňový předkrm přímo do postele. Tomu říkáme servis. Snídaně, bodování, které prokázalo, že komise není zkorumpovaná, takže všechny pamlsky připravené u aktivních pokojů zůstaly nedotčené. Desítky ale přesto padaly. To se ovšem nedotklo pokoje čtyř Los Desperados, neboť takový bugr jsme tu ještě neviděli. K zimní olympiádě patří teploty pod nulou do nichž nám ještě něco chybí, v bodování pokojů již dnešním dnem však silně přituhlo :-)

   Tréninkový plán dnes zpestřili kluci z Karlovarského šachklubu Tietz. Jirka Soukup se ujal nejsilnější skupiny a večer dá přídavkem ještě simultánku. Další skupiny si rozebrali Miloš Hüttner, Martin Hajšman a Míra, který jediný zůstal z původního mančaftu. My tak mohli začít vyřizovat administrativu, která nás strašně baví, ale také vyrazit do lesa na houby a chystat vše nezbytné na odpolední olympijské klání. Čeká nás paralelní slalom psích spřežení, což pochopitelně děti ještě neví. Všechny škarohlídy chceme uklidnit, náš tým servismenů vyhledává potenciální rizika a činí nezbytná opatření k jejich eliminaci a nastolení bezrizikových zón, v nichž jsou děti jak v bavlnce a nějaká ta odřenina či boule je pouhý doklad bojovnosti, sportovního zaujetí a jak říkají s oblibou fotbalisté…. toho srdíčka :-) . Prostě servismeni jsou skvělí!!!

  Tréninky proběhli perfektně a trenéři dokonce ocenili děti za kázeň, domnívající se, že je to zásluha krátké pauzy od konce školy a dětské školní návyky z dopolední výuky zde sehrávají důležitou roli. Omyl, to naše výchovné systematické působení na děti a rys v kleci, jsou těmi hlavními atributy :-) . Po obědě siesta a perfektní úklid pokoje bordelářů. Zde musíme přiznat, že naše pedagogické zásady šly trochu stranou a my vsadili na starý dobrý obchod. Zabavené karty vrátíme za úklidové úsilí hodné těch nejlepších pokojů. Klaplo to a kluci mají svůj Bang! :-) .

  Druhá olympijská disciplína vyrazila všem dech. To je ta bomba z podnadpisu. Tenhle Přemkův nápad vejde do dějin sportu a možná i toho olympijského. Pokud děti budou chtít na zbytek prázdnin koupit boby, aby mohly sjíždět blízké kopce, nebraňte jim. Přemek možná získá titul nejlepšího prodejního agenta roku 2016. Týmy vytvořili na zdejších svazích dvojice (psích spřežení) a z kopce vezli svého mašlera, který ale pak musel běžet do kopce na předávku a pokud ho tedy tým nestřídal, naběhal se až až. Adámek to zvládl z osmi jízd dokonce sedmkrát a poslední doběh si ještě zpestřil stylem ala hafan. Dvojité večeře si při svém výdeji energie může dovolit každý den. Družstva závodila dvakrát, nejprve v boji o finále, poté o umístění a děti to chytlo tak, že někteří dali bobům přednost i před fotbalem. Dokonce nakazili i některé nepoučitelné dospěláky. Však vám fotky ledacos prozradí.

  Luční fotbálek je každoroční oblíbenou zábavou a nejinak tomu i letos. Každý rok pak přinese nějaké nové objevy. Stálice fotbalových mačů Patrik, Zdenda, měli letos zdatné konkurenty. Péťa Š. či Dan o osobě dali vědět už loni, ale to že uvidíme Jendu a Adama P. letos lítat za balonem s takovou vervou jsme vážně nečekali. Jenda dal dokonce po samostatné akci gól…. po samostatné akci! A ty úplně nové objevy. „Špunti“ Vojta P., který byl v bráně, byl nepřekonatelný a žádného balonu se nebál a Pěťa M., který nás šokoval doslova všechny. Pan obránce co vlítne do každého souboje, skluzy hraje jako by to bylo naprosto přirozené a útočníky soupeře doslova likvidoval svoji nebojácností. Kdo by to do toho špunta řekl. Pochvalu za bojovnost si ale zaslouží všichni. Fotbalisté prostě mají to srdíčko :-) .

  Velmi zajímavou disciplínu si pro děti připravil Lukáš. Jmenuje se opilý šachista, ale můžeme vás uklidnit, že se děti do stavu naprosté desorientace nedostali díky alkoholu. Dvacet otoček kolem své osy a krátký výběh do kopce zakončený řešením jednoduché jednotažky dal týmům pěkně zabrat. Hlášku dne dnes pronesl Honzík Kurčík, jenž po doběhu zvolal:“tak teď už víme jak se cítí naši tátové, když se vrací domů z hospody.“ Do večeře jsme stihli ještě fotbálek a nakazili i Miloše, kterého luční mače doslova pohltily. Napínavý zápas rozhodla boží ruka a protesty soupeře rozhodčí odbyl slovy, že lidé chtějí vidět góly a že to fotbalu jen prospěje. Pět vteřin na to zápas ukončil. Jak fotbalové. No nechme toho, nebo si u fotbalistů ještě něco vykoledujeme. Přesun do olympijské vesnice, koupání a večeře. Špagety vygenerovaly hned několik jedlíků, co to vzali přes kuchyni dvakrát a zvládli i palačinku navrch.

  Vyhodnocení dne proběhlo krátce, ve vedení se stále jako Froome v Tour de France drží Šoumeni a nechtějí před sebe nikoho pustit. Hrdiny dne byli Adámek, Vojtík P. a Péťa M. Večerní simultánka s FM Jiřím Soukupem proběhla v bojovném duchu. Celkem se jí zúčastnilo 20 zájemců a výsledek 17:3 značí, že se našli mezi hráči úspěšní protivníci krajského přeborníka s elem téměř 2400. Podepsaný partiář je cennou vzpomínkou na letošní tábor. Zbytek dětí vyrazil do lesa a užíval čerstvého vzduchu a výjimečně i pěkného počasí. Dobrou noc a kupte, prosím, dětem boby na letní sezónu :-) .

2 komentáře(ů) k příspěvku LŠT Nové Město 2016

Napsat komentář