Důležité akce

Přihlásit se

Návštěvnost

  • 119204Celkem:
  • 50Dnes:
  • 2254Měsíc:
  • 3Online:
  • 4.2.2012start webu:

Tábor

Den sedmý (13.7.2012)

Nemožné, kluci první na rozcvičce

  Poslední den, vynecháme-li sobotní snídani, balení a odjezd mezi 9:00 až 10:00 hodinou, právě nadešel. Netradičně byl zahájen dohrávkou zápasu Ríši a Jendy, kterou prvně jmenovaný vyhrál. Chlapci se tak alespoň „ulili“ z ranní rozcvičky. Uplakané ráno nám zabránilo snídat podle zvyku na terase. Déšť je nejlepší šachové počasí a proto dopoledne odpadají přednášky, které nahradí poslední kolo obou turnajů a tolik očekávaný turnaj v holanďanech. Vítězí „VOX POPULI“ a my ustupujeme nátlaku dětí :-) . Odpoledne však vyrážíme do lesa a už teď se těšíme na předčasnou večeři, protože po ní následuje táborák. Počasí se snad umoudří.

  Turnaj je dohrán, sláva vítězům, čest poraženým. Vítězem turnaje se stal již před tímto kolem Zdenda, který měl 1,5 bodu náskok. Spokojil se tak s remízkou s Ríšou, který potvrdil roli favorita v kategorii mladších žáků a zároveň se vklínil mezi čtveřici hráčů se 4,5 bodu, kteří obsadili dělené druhé místo. Pomocné hodnocení pak přisoudilo druhé místo Páťovi, který opět dohrával poslední partii kola a remizoval s Honzou T. Třetí byl Ríša, čtvrtý Honza S., jež porazil Arťoma a pátý Jenda zdolající v posledním klání Míšu. “Velmistrovskou remízku“ si po 15 tazích dohodla děvčata a Pája zdolal v oddílovém klání Tadeáše. Právě posledně jmenovaný však i přes porážku bude na turnaj rád vzpomínat. Odehrál pěkné partie s elisty (5 ze 7) a díky tomu „založil“ slušný základ – performance 1375. Nyní by to chtělo ještě během prázdnin odehrát jeden open. Každopádně již před posledním kolem si uhrál 3. VT :-) . Výkonnostní turnaj opanoval stylem start cíl Ondra, který dosáhl 100% výsledku. Druhý byl Ivan a třetí Vláďa. Konečné výsledky jsou zde. Partie posledních dvou kol zde.

  Dobrou svačinou (ovocným koláčem a zákuskem) jsme oslavili Markétky svátek a spustili Lukášovo Šachového milionáře. Některé otázky vyvolávaly smích dětí, některé odpovědi zas smích trenérů, ale hlavní byla dobrá nálada. Holand open new town :-) jsme posunuli na brzké odpoledne a stále vyhlížíme lepší počasí. My ten les dneska dáme :-)

  Máme za sebou úspěšně i holanďany. Každý tým nominoval dvě dvojice a třetí hájila barvy družstva v pexesu (zde předvedla skvělý výkon dvojice Anežka + Vláďa). Nejvyšší ambice na vítězství měla dvojice Páťa + Zdenda, ale k překvapení všech jim prim sebrala „šmoulí“ záloha Jenda + Pája, která k čtyřem vítězstvím připsala jedinou porážku. Ve 14:45 hodin byla zahájena očekávaná simultánka s Lukášem na třinácti šachovnicích. Po dohrání partie se postupně dostalo i na náhradníky, takže v souhrnu odehrál 19 partií. Po průběžných výsledcích po 30 minutách 9:0 a po hodině 15:0, skončil klání 19:0. Srdnatý boj předvedl Zdenda, teď už jen potrénovat věžové koncovky :-) .  

  Simultánka byla poslední šachovou akcí, po ní následovalo vyhlášení vítězů a večeře. Nyní nás čeká taborák. A kdo vyhrál celotáborovou hru družstev? To je přeci jedno :-) , důležitější je, že jsme si tábor pořádně užili a ještě kousek užijeme :-) . Táborák proběhl, i když počasí nám příliš nakloněno nebylo. Důležitá však byla absence deště. Vuřty a pochoutky v podobě opečeného chleba s kečupem byly spořádány, písně zazněly a oheň postupně uhasl. Ve 22:00 hodin již byli všichni na pokojích. Ráno na viděnou :-) .          

Fotky budou dnes postupně doplňovány do fotogalerie. Vítěz turnaje živě.

Napsat komentář