Důležité akce

Přihlásit se

Návštěvnost

  • 119204Celkem:
  • 50Dnes:
  • 2254Měsíc:
  • 1Online:
  • 4.2.2012start webu:

KP mládeže – 1. turnaj

Vašík vyhrál v H14, vezeme tři medaile a spoustu bodů

sachylogo_02  Netypicky oproti předešlým létům startuje série tří KP jednotlivců mládeže v Karlových Varech, které operativně zaskočily za Teplou. V sobotu 9.12.2017 budeme znát první „dílčí“ medailisty a dost možná i horké kandidáty na postup do květnového finále. To se po roční pauze uskuteční opět v Chodově a to v termínu 12.-13.5.2017. Držme našim borcům pěsti, ať se jim nemoci vyhýbají, účast je hojná a daří se :-) . Přihlášeni: H16 – J.Ulč, H14 – Václav Vojíř, Tomáš Wildhaber, Tomáš Orava, Jan Kurčík, Martin Soukup, H12 - Tomáš Kratochvíl, Jakub Červenka, Michal Pech, H10 – Aleš Zrůst.

  První kolo se nám povedlo, neboť jsme brali hned 8 bodů a to jsme měli jedno derby. Tomáš O. nestačil na Tomáše W. a Jiřík v koncovce nenašel s tepelským Kubou remízové pokračování. Ostatní připsali bod, nejrychleji benjamínek Aleš, který má v rozpise výhru kontumační, ale Aleš skutečně hrál s hráčem vyšší kategorie, který se připletl pro první kolo do H10 :-) . Druhé kolo opět svedlo dva naše hráče spolu. Martin s Honzou sice stál lépe, pak ale chyboval a partie se otočila. Body brali ještě Tomáš W., Tomáš O. Kuba, Vašík a Jirka, který v koncovce s figurou více vyhrál na čas. Ano slyšíte, tedy čtete správně. Jirka vyhrál na čas :-) . Bereme 6 bodů.

  Třetí kolo už logicky přináší více chodovských duelů. Vašík poráží Tomíka W. a Kubík Tomáš K. Výhru si připsal stále spokojený Aleš. S remízkou se spokojili Martin s Tomášem O. S 50% jsou prý nadmíru spokojeni :-) . Výhru hlásí Míša a průběžný zisk 3. kola Chodova navyšuje na 5 bodů. Půlku ještě připisuje Honzík po remíze s novosedelských Pepčou Machulkou, Jiří prohrává partii s Honzou Očenáškem. Talentovaný šachista Tietzu má postup na MČech a tak hraje starší kategorii.

  Čtvrté kolo hodně napoví o ambicích zatím stoprocentně bodujících Vašíka a Kubíka. Druhého jmenovaného teď čeká pravděpodobně trojice Kodet, Tegda, Špička. A jak to dopadlo? Kuba ztratil dámu, když se zapletl do Járovo kombinace a poprvé poznal hořkost porážky. Míša si naopak bod připsal, stejně jako Tomáš O., který  sice prošel tolikrát kolem jednotahového matu, že by to vydalo na samostatný turnaj, ale nakonec to urval :-) . Tomáš W. nenašel dvoutahovou cestu k výhře a musel se spokojit s půlkou. Škoda, výhra by mu přišla vhod. Bodík ještě hlásí Tomík K. a Martin, který má 2,5 bodu a dnes se mu daří. Předposlední partii kola prohrál s Danem M. Jiřík, v té poslední udržel Vašík remízu jen díky Honzíkovo špatnému času. Kluci zaslouží za tento bojovný zápas pochvalu. I tentokrát jsme jako tým získali nad 50% bodů :-) .

  V pátém kole překvapivě velmi rychlou výhru zaznamenal Vašík na první desce, která má nyní velkou cenu. Ve stejné kategorii boduje po chvíli Tomáš W., který hrál s Martinem a Tomáš O., který si vyšlápl na novosedelského Honzíka a probojoval se už na dělené třetí místo! Cenný skalp. Výhru připsal rovněž Tomík K. a díky zvládnuté koncovce i Jiřík. Skvělou partii sehrál Kubík s Vojtou Tegdou. Přiznal, že by asi prohrál na čas, ale soupeř zahrál nemožná tah a bonus 2 minut do koncovky v lepší pozici poskytl prostor pro realizaci výhry. Kubík přistoupil k partii odpovědně, hrál pomalu a bojoval. Dnes jsme to viděli u našich hráčů opakovaně a to je dobře. Za páté kolo bereme 6 bodů.

  Šesté kolo svádí dohromady Míšu s Kubíkem, Honzu s Tomášem O. Velkou šanci ne cestu k medaili má Tomáš W. a Vašík jako druhý nasazený hraje již nyní o vítězství v turnaji, protože zasedl proti nasazené jedničce. Alešův apetit pro soupeřovo králi opět přináší výhru. Díky startovnímu nasazení to má Aleš jako na houpačce. Vzájemný duel přinesl bod Kubovi a je stále v boji o medaili. Výhru oslavil Tomík K. a po „rošádě“ ve druhém a třetím kole se už sune nahoru. Vašík bojoval v koncovce nestejnobarevných střelců s pěti pěšci, kdy si oba hráči museli dát pozor. Remíza je výhodnější pro našeho borce, který má nyní vše ve svých rukách. V závěsu za ním se už vynořil Tomáš W., který po výhře usiluje o bednu. Tomáš O. udržel půlku s Honzou a Jiřík vyhranou partii prohrál na čas. Škoda, protože soupeře přehrál. I v tomto kole jsme udrželi bodový zisk nad 50% :-) .

  Tomáš O. je odměněn za dnešní výkon a poslední kolo si zahraje proti Vašíkovi na první desce. Zatím druhý Tomáš W. bude bojovat s Jindrou T.. Těžký duel čeká také druhého Kubu proti prvnímu Péťovi Š. a bohužel chytá podruhé černé. Nesnáze ho ale musí posílit :-) .

  Aleš tryskáč opět bleskově vyhrává, tentokrát k matu použil i věž. Sedmiletý Aleš na prvním turnaji KP vybojoval 5. místo (dva hráči jsou z jiného kraje) a určitě doma všechny potěší, zvláště pak dědu, šachového parťáka :-) . Poslední krok udělal Vašík, který se ziskem 6 bodů ovládl kategorii H14 a evidentně chytil do šachu chuť. Modlíme se, aby mu vydržela. Do třetice bod přináší Míša, který tentokrát přiznává rychlou hru, ale bod nakonec vyválčil. Je to lump. Kubík partii v koncovce s pěšcem méně prohrál a nyní bude čekat na výsledky ostatních, zda mu cinkne bronz. Ze dnešní výkon zaslouží jako mnoho dalších velkou pochvalu. Tomáš K. již pátý bod nevyválčil, ale s dnešním turnajem bude určitě spokojený, stejně jako Martin, který získal 3,5 bodu a Tomáš O., o kterém již byla řeč. Mimochodem Tomáš si vyzkoušel, že klidně o finále může usilovat. Jiřík si určitě zlepší náladu v dalších turnajích, pro něj je důležité postoupit do finále, kde se bude hrát již „dlouhým“ tempem. Boj o stříbro nakonec Tomáš W. nedotáhl, ale bojovnost se mu upřít nedá a možná to nakonec cinkne. Stejně jako u Kuby, i zde bude rozhodovat pomocné hodnocení.

WP_20171209_16_54_15_Pro

  Poslední kolo a 5 bodů z 9, takže v každém kole jsme překročili 50%. To je prima zjištění. V Karlových Varech bereme zlato a dva bronzy.

Přehled výsledků KP našich hráčů:

KP1

2 komentáře(ů) k příspěvku KP mládeže – 1. turnaj

Napsat komentář