Důležité akce

Přihlásit se

Návštěvnost

  • 119204Celkem:
  • 50Dnes:
  • 2254Měsíc:
  • 1Online:
  • 4.2.2012start webu:

Bludišťák 2

Tomáš a Tomáš ovládli turnaj

WP_20170324_16_28_42_Pro  V DDM se k druhému turnaji sešlo tentokrát 7 hráčů. Volba jestli hrát kratší tempo každý s každým nebo delší tempo a jen 5 kol, což nenese úplně spravedlivý výsledek, vyřešily děti jasně. Chceme hrát raději delší tempo. Správná volba. Hra je na těchto turnajích nejdůležitější. V prvním kole bylo znát, že se někteří ještě plně nesoustředí na šachy a příslib víkendu je příliš silný :-) . Tomík W. s Honzou více u partie blbly a tak se děly věci. Honzík přichází o dámu, Tomík si ji nechá po chvíli svázat vazbou a dáma je fuč, naštěstí alespoň figurka navíc. Tomík partii už udržel a má bod. Natálka hrála s Monikou moc pěkně. Vyhovovalo jí, že soupeřka neblicá a tak hodně přemýšlela. Natálce sice prohrála, ale partie ji hodně pomohou. Vašík obral Kubíka o pika a šel do vyhrané koncovky. Kubík sice dosáhl remízové pozice, ale pak se utrhl s králem ze řetězu a bylo po partii.

  Ve druhém kole už byl klid. Tomáš O. si první volné kolo zpestřil se mnou a při pomalé hře to bylo moc pěkné. V ostrém zápase pak „sekl“ Vašíka. Tomík využil momentální slepoty Moniky, sebral ji dámu a tentokrát ji už nevrátil :-) . Honzík vyhrál s Natálkou, ale opět si nejmladší hráčka turnaje vedla skvěle. Třetí kolo byl v hrací místnosti takový klid, že jsem v klidu odešel nakoupit drobné ceny a když jsem se vrátil, všichni ještě hráli a pořád hrobový klid. Prostě paráda :-) . Tomáš byl namlsaný, že zblajznul i Tomíka, Monča opět neuhlídala dámu a Kuba se mohl radovat, stejně jako Honza, který Vašíka přetlačil díky aktivnějšímu králi v pěšcové koncovce.

Čtvrté kolo přineslo výhru Vašíka s Natálkou, Honzíka s Tomášem, který okusil první hořkost porážky a Tomíka, který trestal Kubíkovo „romantickou“ výstavbu před králem. Poslední kolo tak bude hodně dramatické….Tomík vyhrál s Natálkou, Kubík s Tomášem a sourozenecká bitva, která zakončila celý turnaj, byla úlovkem Moniky.

Nejhezčí partie = Kuba – Vašík a Honzík – Monča. Ani jeden z aktéru však turnaj nevyhrál. S náskokem celého bodu vyhrál Tomík W. další pětice pak měla shodně tři body a tak rozhodovalo až pomocné hodnocení. Po dvou turnajích se včele usadila dvojice Monča a Kubík. Tohle bude ještě pořádně napínavá bitva :-) . Dnes jsme neviděli ani jednu remízu!!!

1. Tomík 4 body, 2. Tomáš, 3. Kubík, 4. Honzík, 5. Monča, 6. Vašík všichni 3 body, 7. Natálka 1 bod.

WP_20170324_16_28_28_Pro

Napsat komentář