Důležité akce

Přihlásit se

Návštěvnost

  • 119204Celkem:
  • 50Dnes:
  • 2254Měsíc:
  • 1Online:
  • 4.2.2012start webu:

Pozdrav slunci = ani kapka

Naschválníček poslal ještěrky k pramenům

IMG_9192  Ranní rozcvička a na ní vedle běhu i pozdrav slunci. Snad si ho nakloníme ten poslední den, ať si to pořádně užijeme. Marcel si s kluky dal opět speciálku. Nikomu se sice z postele o půl hodiny dříve nechtělo (ani mě ne), ale Jenda to vyprovokoval a slovo se musí držet. Navíc to prý ten pacholek dělá pro Marcela, aby cvičil a Ivetě dlouho vydržel :-) . Snídaně a úklid je již ranní tradicí a kluci naučili dokonce ukázkově stlát postel i Míšu, který je schopen, jak dokládá jedna fotka, usnout i na rozcvičce ve stoje. V bodování však dnes perlili ti úplně poslední. Grupa nejstarších totiž po rozcvičce šla na louku natrhat kytky, kterými vyzdobili pokoj a pochopitelně i uklidili. Ohromená komise z toho byla paf, že udělila 11 bodů z deseti možných :-) .

  Před zahájením blicáku jsme vyhlásili vítěze turnajů a takový Tomík K., který bral s Adamem bronz, měl hned dva metry. Medaili na krku, žvýkačku v puse a narodil se černý kůň blicáku :-) . Šachová čtyřka se omluvila z turnaje, protože využili nabídky na vložený trénink s Lukášem. Takovou tréninkovou morálku jsme tu ještě nikdy neměli. Ti nejmenší, kteří blicák hrát nechtěli, vyrazili do přírody stavět lesní domečky a sbírat borůvky.

  Je čas na blicák. Když jsme řešili, jestli prohrává hned první nemožný tah, zvolal Jiřík H.: „Dejte malým šanci“. Dali jsme a prohrával až druhý nemožňák. Toto pravidlo však nebylo použito nakonec ani u jedné z 342 bleskových partií. Jsou to šikulové :-) . Tomík s medailí na krku řádil jako tajfun a po třech kolech měl plný počet bodů. Zastavil ho až Vašík, který převzal štafetu černého koně turnaje. I on se však časem unaví a do čela se dostává Kuba Š., opodál číhá Ríša. Turnaj byl přerušen po 14 kole, kdy v čele byla trojice Kuba Š., Ríša a Dan. Hlad je hlad a nadešel čas oběda. Dnes jsme zaslechli povzdech od vedlejšího stolu. Aleš se zadíval na špagety a pronesl: „Škoda, že tady v horách není Mekáč“. Po krátké polední pauze jsme dojeli maraton 19 kol, abychom odtajnili tajenku medailistů. Holky zatím učili velké kluky prší a společně všichni čekali až zjistíme, kdo vyhraje poslední turnaj letošního tábora. Vítězem se stal Kuba Š., který na začátku porazil Ríšu a nikomu už nedovolil ho sundat z čela. Stříbro bral Ríša, bronz Dan.

  Odpolední program a v něm cesta za pokladem. Hlavní naschválníček Přemek finišoval táborovou hru, při níž se týmy neobešly bez buzoly. Inu naschválníček. To se málem vymstilo ještěrkám a nebýt záchranné mise, Ríša by došel se svoji grupou až ke vřídlu.  Pochopitelně na louce nechyběla kolíkovaná. Malí se tentokrát semkli a dravci se změnili v kořist. Neměli šanci a tak si „prťata“ užili souboje mezi sebou o krále. Nakonec zvítězil Martin L. s Kubíkem K. V odvetě již opět dominovali dravci, které posílil Zdenda a Markéta. Tuhle hru prostě děti zbožňují. Určitě si ji s nimi zahrajte :-) .

  Po večeři jsme začali vyhlašovat. Nejlepší pokoj co se čistoty týče, vyhráli kluci – Dan, Toník, Jirka U. a Martin L. Vašík vyhrál speciální cenu za statečný výšlap na Lysý vrch a nejmladším účastníkem byl Tomík B. Poté si účastníci převzali účastnické listy, volňásek do bazénu a drobnou cenu, přičemž je skřítek naschválníček pasoval na krušnohorské šachisty a Kubíkovi K. pak předal žezlo. Poté zmizel na dalších 1000 let :-) . Na závěr proběhlo vyhlášení celotáborové soutěže. Tu vyhrály veverky, před ještěrkami a světluškami. Bojovný duch, obrovská vůle a ochota riskovat, to zdobilo poštolky, které si získaly mnohé sympatie, byť nakonec skončily poslední. Každý oddíl si poté vychutnal ovocný dort a pak už hurá na louku, která se změnila v hřiště. Vedoucí vs. děti. Pár jich sice využilo možnost hrát jiné hry, ale mač to byl přesto úchvatný. Výsledek není důležitý, jen prozradíme, že Hanka chytala skvěle a uplatnila i volejbalový trénink. Přemek se pak stal kanonýrem s velký K!

  Fotbalové hřiště opouštíme krátce po deváté a vrháme se po hlavě do sprchy. Balení věcí necháme na ráno. Nyní jen přejeme dobrou noc a zítra na viděnou.

Napsat komentář