Důležité akce

Přihlásit se

Návštěvnost

  • 119204Celkem:
  • 50Dnes:
  • 2254Měsíc:
  • 1Online:
  • 4.2.2012start webu:

Šachové soustředění Nové Město 2012

Víkend šachu zaslíbený

Účastníci soustředění

  Pátek odbyla 17:00 hodina a zatímco v Anglii si právě dávají svůj čaj o páté (odhlédnuto od časového posunu), my jsme se začali sjíždět na známém místě s nádherným výhledem do údolí. Během hodinky jsme se ubytovali, udělali bojovou poradu a vyrazili na večeři. Po Standovi, který se omluvil už ráno z důvodu nemoci, nedorazil ani Ondřej. Sudý počet však přímo vybízí k večernímu rapidu systémem každý s každým. Přednášky až zítra, uf :-)

  Večeře trvala hodinu. Úvod sice někoho nenadchnul, podával se totiž zeleninový salát, ale rizoto začalo dojem vylepšovat (porce na někoho až příliš velké) a palačinka se šlehačkou pak dobrý dojem z první večeře tradičně podtrhla. Krátká pauza na slehnutí a začínáme rapid turnaj.

  Z Krušným hor zdravíme sourozence Gárské, kteří bojují na republice volejbalistů a Ríšu s Jendou, kteří o víkendu svedou tuhé boje na MČR v rapid šachu. Příště s vámi už zase počítáme :-) .

  Úvod turnaje zatím žádné velké překvapení nepřinesl a podle očekávání se v čele usadili papírově nejsilnější hráči - Míra a Zdenda. Díky příznivému losu se mezi čtyřbodovými zatím drží Jirka, i když podstata jeho matových koncovek nám stále uniká :-) . Daří se i Karin, která si připsala cenné skalpy Arťoma a Tadeáše, ovšem matové vedení v partii s druhým jmenovaným bude zítra jistě tématem přednášky :-) .

Průběžné pořadí: 1. Zdeněk, 2. Jirka, 3. Míra všichni 4b., nejlepší z mladších 5. Karin 3b. 

  Ranní rozcvička odpadla. Děti hodné, noční klid zachován a když jsme se všichni shodli, že venku šíleně prší, byť nepadla ani kapka, bylo rozhodnuto. Snídaně od 8 hodin dala denní základ energie a my se vrhli na přednášky. To je dřina, trenéři nám nic neodpustí. Ještě že máme přestávku, díky níž může vzniknout i tento krátký vstup.

  Blíží se oběd, díky bohu :-) . Přednášky nás utahaly a ukázaly nám rezervy. Přehledem potěšil ve druhé skupině Arťom, škoda jen, že jsou u něj šachy okrajovou záležitostí. V silné skupině pak potěšil především Přemka Páťa, kterého trenér Míra vyzdvihnul. Oběd a konečně razíme ven, tak nám držte pěsti, ať nezmokneme.

  Děkujeme, pěsti jste drželi skvěle. Ani kapka :-) . Na naší oblíbené louce jsme stihli jak fotbal, tak i pouštění draka. Dvě hodiny intenzivního pohybu nám určitě prospěly, stejně jako horký čaj, který nám v kuchyni připravili. Kdo by čekal povalování na pokoji, šíleně by se spletl. Už zase sedí u šachů a mastí holanďany.

  Před večeří jsme stihli jedno kolo turnaje, aby jsme jej dokázali dnes dohrát. Večeře klasika. Kuře s kaší mnohým moc nejelo, zato zmrzlinový pohár vyluxoval každý :-) . Turnaj se vyvíjí podle očekávání, my vás však necháme v napětí a konečné pořadí prozradíme až zítra. Musí vám stačit, že po 8 kolech vede Zdenda a mezi mladšími Tadeáš.

  Uteklo to strašně rychle. Zatímco děti pomalu vstávají a chystají se na snídani (pozorný čtenář si určuítě všímá, že jsme zase dětem odpustili rozcvičku) plním slib a zveřejňuji vítěze rapidového turnaje. Podle očekávání se vítězem stál matador našich šachových akcí Zdeněk Lipták, který si připsal plný bodový zisk. Jediná porážka právě s vítězem vynesla druhou příčku Patrikovi Fraiovi a třetí místo obsadila naše nová poslila Miroslav Vopička. Kluci tak naplnili papírové předpoklady. Posledním kolem a až na 4! pomocné hodnocení vyhrála kategorii mladších žáků Karin Beranová před Tadeášem Čabalou, který nakonec vylepšil nepovedený pátečný výkon a skončil druhý. O třetím místě rozhodla defacto jediná partie mezi Jakubem Šťastným a Josefem Řezáčem, přičemž první jmenovaný byl ten šťastnejší. Inu jméno nezapřel :-) . Šťastný může být i starší ze sourozenců Šťastných, Jiří, protože si uhrál 4. VT.

  Dnes nás ještě čekají přednášky, vyhlášení vítězů, pořešíme určitě diagramy a po úklidu a zbalení zakončíme soustředění obědem. Ve třináct hodin na viděnou. Závěrem krátké poděkování paní Martině a jejímu personálu, neboť se o nás starali skvěle. Vepřový steak s hranolky na závěr a k tomu borůvkový koláč je prostě super tečka. Poděkování zaslouží Markéta, jejíž ženský element sehrává důsležitou roli a z horské chaty se tak nestává kůlnička na dříví pod kopyty šachových čertíků. A pochopitelně i trénérům díky. V osobě Míry Eliáše jsme získali dalšího nadšence a zkušeného trenéra. Brzy na viděnou :-)

Kompletní fotogalerie

Napsat komentář