Důležité akce

Přihlásit se

Návštěvnost

  • 119207Celkem:
  • 53Dnes:
  • 2257Měsíc:
  • 1Online:
  • 4.2.2012start webu:

MČR mládeže v rapidu 2012

Klatovy hostí MČR

Ríša na výborném dvanáctém místě :-)

Ríša Randák

  V sobotu 15.9.2012 vypuknou ve městě Bílé a Černé věže urputné šachové boje o tituly mistra ČR v rapid-šachu. V kategorii do 10 let máme své želízko v ohni. Z 22 startovní pozice zasáhne do boje Ríša Randák. Mezi účastníky šampionátu zanechá ještě chodovskou stopu Lukáš Vlasák, který zde bude vystupovat v netypické úloze - rozhodčího.

  Souboje budeme sledovat na dálku z Nového Města a pokusíme se získat i komentáře od přímých účastníků. Ríšovo nasazení nabízelo hned na úvod duel na první desce proti domácí jedničce Eretovi a tím i on-line přenos. Ranní posun na 21 pozici nám přímý přenos odepřel, ale my se možná ještě dočkáme :-) . Ríšo, jedemééééééé. 

  První kolo dopadlo podle papírových předpokladů a Ríša si připsal po partii s Hákem (1000) první bod. Druhé kolo se již podle předpokladu nehrálo a náš hráč na páté desce odremizoval šestého nasazeného Vraje (1537), čímž se ziskem 1,5 bodu dělí 11 místo. V dalším kole si zahraje s turnajovou dvojkou Dolanským (1626). Držme pěsti. Krátký telefonát s Lukášem byl přerušen a tak jen víme, že dělat na takové akci rozhodčího prý není žádná legrace (pro potřeby webu zmírňujeme použitý výraz) :-)

  Po návratu z louky jsme rychle mrkli na web a to co jsme viděli, se nám líbilo. Ríša sice Dolanskému podlehl, ale v dalších dvou kolech postupně porazil Nechutného (1250) a Přibyla (1324) a se ziskem 3,5 bodu dělí skvělé 5. místo (osmý na pomocné hodnocení) a výrazně tak vylepšuje své nasazení. Jen tak dál. Další krajský zástupce Jenda Špička je v kategorii H12 zatím na svém a patří mu 16. příčka. Večer snad získáme nějaké informace od přímých účastníků mistrovství.

  Tak bohužel, informace zatím žádné nemáme, probíhá nejspíš tvrdá příprava na zítřejší finiš. Víme tedy to co vy. Ríša v 6. kole podlehl Voříškovi (1573), stále však hraje výše svého nasazení a patří mu 14. příčka. Povede-li se zítra závěr, může to vyjít do první desítky a to by bylo super. Takže Ríšo, pěknou hru a hodně štěstí :-) .

  Do sedmého kola nastoupil Ríša proti Ludvíkovi (1466) a připsal si druhou porážku v řadě. Skvělé je, že jej to nepoložilo a výborným závěrem, kdy nejprve porazil čtvrtého nasazeného Demka z BŠŠ (1610) a poté i Škuthana (1250) dokázal vystoupat na výborné 12. místo se ziskem 5,5 bodu. Výkon 1474 pak jen podtrhuje povedený turnaj. Ríšo blahopřejeme a těšíme se na tvůj komentář k mistrovství.   

 

3 komentáře(ů) k příspěvku MČR mládeže v rapidu 2012

Napsat komentář