Důležité akce

Přihlásit se

Návštěvnost

  • 119203Celkem:
  • 49Dnes:
  • 2253Měsíc:
  • 2Online:
  • 4.2.2012start webu:

KP v rapidu mládeže

VeltaTea cup 2012

(fotky jsou umístěny v menu GALERIE – VELTATEA)

  Jen pár hodin zbývá do zahájení krajského přeboru v rapid šachu. V případě nedoplnění hráčů v kategorii U12 bude tato sehrána společně s U14 a vyhlášení proběhne pochopitelně odděleně. Zájem ze strany dorostenců také není příliš velký, zato kategorie U10, to je bomba – 25 hráčů! Myslím, že o budoucnost šachu se bát nemusíme :-)

 

  Hodiny ukázaly 10:00 hodin a VI. ročník VELTATEA CUPU byl zahájen. Ředitel turnaje úvodem poděkoval sponzorům a partnerům šachové akce a přivítal všechny účastníky. Vyzdvihnul příliv nových mladých šachistů, což dokládá počet přihlášených hráčů ročník 2002 a mladší. Tvrdé, ale fair-play boje mohou začít :-) .

  1. kolo proběhlo bez větších překvapení, v U10 bojuje 22 hráčů, zato kategorie U12 a U14 musely být spojeny a celkem tak hraje 13 šachistů. Naši získali při dvou oddílových duelech 6 bodů z 10, takže slušný vstup do turnaje.

  2. kolo rovněž nepřineslo žádné překvapení na úkor favorita a naši tentokrát na 50%. Nejlépe si tradičně vedou sourezenci Gárští a S. Srba, kteří mají plný počet bodů.

  3. kolo v kategorii U10 jde již do tuhého. Na první desce se potkají Ríša Randák s Lenkou Gárskou a na druhé Pája Gárský se Standou Srbou. To by chtělo on-line přenos :-) . Tak překvapení je na světě, Pája na druhé desce přejel Standu a potvrzuje vzrůstající výkonnost. Spolu s Ríšou Randákem a Patrikem Dalaverajem nyní vede v U10. V kategorii U12+U14 nyní samostatně vede největší favorit Zdeněk Lipták, v závěsu máme Páťu Fraie. Nejlepším z U12 je průběžně třetí Jenda „Špičák“ Špička. Naši brali 4,5 bodu, tedy těsně pod 50%. Držíme se dobře.

  4.kolo a nejen oddílový, ale rovnou sourozenecký souboj v podání Lenky a Páji Gárských. Souboj skončil remízou :-) a Pája se tak osamostatnil na druhém místě, čímž je momentálně nejlepší z našich. Bohužel Standa z nepozornosti překvapivě připisuje další nulu a kompletuje tak pomyslnou „rochádu“. Dařilo se našim starším a tak celkově v tomto kole zapisujeme 6 bodů a jsme jako v prvním kole na 60% :-) .

  5.kolo a dva zajímavé souboje. V mladších si to na první desce rozdá Ríša Randák s naším Pájou Gárským o první místo a ve starších pak Zdeněk Lipták (nejlepší U14) s Jendou Špičkou (nejlepší U12). Zdeněk partii zvládnul a vede před dotírajícím Honzou Stuškou, který přepnul na vyšší rychlost, když porazil v oddílovém duelu Patrika Fraie. Mezi mladšími kráčí vstříc vítězství Ríša Randák, bohužel minele se nevyhnula Lenka a připsala si druhou porážku, tentokrát ve vyhrané pozici. Ovšem podobných přehmatů jsme tu viděli dnes spoustu. Inu, šachové figurky ne vždy poslouchají jak bychom chtěli :-) . Nejlépe si vede Pája a je stále v boji o medaile.    

  6.kolo začalo a má slova Pája rychle potvruje, když připusuje další bod. Po útlumu se na horu opět dere Standa, Lenka se začíná trochu trápit, dnes nemá svůj den a v tomto kole vyhrála jen díky obrovskému štěstí. Ve starších bohužel zapsal nulu Honza a musí se tak soustředit už „jen“ na boj medaili, krajský titul nezadržitelně putuje do rukou Zdendy Liptáka. Jistotu vítězství kolo před koncem má i Ríša Randák v U10. Ve čtyřčlenné kategorii U12 není nic stále rozhodnuto.

  7.kolo a kromě dvou zlatých medailí není o dalších 6 ještě rozhodnuto. V doprovodném turnaji dorostenců jasně zvítězil Ondřej Toman, vícemistr ČR z TJ Klášterec nad Ohří, před druhým Stanislavem Srbou, st. (ten se do turnaje pochopitelně nepočítá a hrál pro doplnění sudého počtu). Další medailová místa obsadili sokolováci Miroslav Vopička a Filip Koliáš. V nejmladší kategorii se jistý vítěz dočkal porážky až v posledním kole, čímž si jeho přemožitel Stanislav Srba zajistil bronz. Stříbro si nenechal již vzít dnes skvěle hrající Pavel Gárský. V U12 nastala zajímavá situace, tři hráči se ziskem 4 bodů brali medaile. O jejich lesku rozhodlo až pomocné hodnocení - Jan Špička, Tadeáš Čabala a Michael Srba, tak zní resume. Mezi nejstaršími rozhodly poslední partie o překvapivém stříbru Petra Čalouna, který předstihl na pomocné hodnocení Patrika Fraie. Krajský titul potvrdil výhrou Zdeněk Lipták.  

  Skvělý výsledek domácích hráčů ŠK Spartak Chodov, přestože nezískali žádné zlato. Tři stříbrné a tři bronzové značí zisk 6 medailí z devíti. Petr Čaloun a Pavel Gárský si navíc uhráli III. VT a Tadeášovi Čabalovi k tomu chyběl jediný půlbodík. Myslím, že dort na závěr sezóny si naši borci plně zasloužili :-) .

Konečné pořadí VELTATEA CUP 2012 a tie-breik

Jeden komentář k příspěvku KP v rapidu mládeže

Napsat komentář