Důležité akce

Přihlásit se

Návštěvnost

  • 119208Celkem:
  • 54Dnes:
  • 2258Měsíc:
  • 1Online:
  • 4.2.2012start webu:

Přemkovo ohlédnutí

Přemek chválou nešetří a oprávněně

  Letošní VELTA potvrdila velmi silnou pozici našeho šachového klubu v rámci Karlovarského kraje. Tři stříbrné a tři bronzové medaile (zezadu jištěné dvěma pátými a jedním šestým místem) mohou vybízet k uspokojení, ale fakt, že ani poslední pokus našich hráčů v krajských soutěžích (jednotlivců i družstev) necinkl zlatem, zvedá varovně prst. Na druhou stranu výkonová vyrovnanost našich, v tuto chvíli 9 hráčů, dává naděje na nadcházející ligové účinkování.

  Příjemné zjištění bylo, že pokud se nedaří našim stabilním oporám, umí překvapit nováčci. Za dnešní chodovskou STAR bych označil Petra Čalouna. Druhé místo v nejsilnější kategorii je úžasné, ale způsob jakým ho dosáhl je famózní. Petr neprohrál jediný zápas. Všechny partie, které odehrál , byly proti papírově silnějším soupeřům. Soupeře s III. VT porazil a s „elisty“ remizoval. Nevyhnul se žádnému hráči s elitní šestky a jeho turnajový výkon byl 1530! Zisk III. VT je jen třešničkou na dortu.

  Další, kdo bude na tuto sobotu v dobrém vzpomínat je Pavel Gárský. Suverénním výkonem se zařadil mezi absolutní TOP své věkové kategorie v našem kraji a zisk III. VT bude doufám novou motivací pro další růst. Pavel přehrál vyjma Ríši Randáka všechny své soupeře (zapomněl jsem na gentlemanskou remízu se svou sestrou) a zaslouženě vybojoval své první individuální stříbro.

  Mezi sobotní vítěze patří také Lenka Gárská. Přestože ve své kategorii vyklidila medailové pozice, dosahované v seriálu KPj (byla však nejlepší mezi osmiletými), vybojovala na dálku svůj miniboj s velkou soupeřkou a kamarádkou Karin Beranovou a může se pyšnit titulem „Nejlepší dívka“.

  Pro zkompletování kvarteta chodovských hvězdiček nemůžeme zapomenout na Tadeáše Čabalu. Tadeáš navázal na svůj předloňský bronzový úspěch v nejmladší kategorii a dnes své maximum ještě o stupínek vylepšil. Od zlata jej přitom dělilo při rovnosti bodů pouze pomocné hodnocení. Kdo ví, kdy bude ke zlatu tak blízko :-) . Stejný krůček chyběl Tadeášovi i k zisku III. VT. Takže snad příště….

Napsat komentář