Důležité akce

Přihlásit se

Návštěvnost

  • 119205Celkem:
  • 51Dnes:
  • 2255Měsíc:
  • 2Online:
  • 4.2.2012start webu:

KP mládeže

V Teplé jsme se neztratili

WP_20161113_09_01_18_Pro

Pat a Mat zdraví z Teplé

  V sobotu 10.12.2016 startuje tradičně v Teplé krajský přebor mládeže. Celkem ve čtyřech kategoriích se utkají mladí šachisté o první body do celkového hodnocení seriálu tří turnajů a o 6 postupových míst do velkého finále. Výjimkou je pouze nejmladší kategorie, která bude znát medailisty a krajského přeborníka již po třetím turnaji. Chodovská výprava bude určitě atakovat hranici 20 hráčů, kteří v sobotu zasáhnou do bojů. Připomínáme, že v Teplé se určitě postarají dobře i o naše žaludky. Pizza bude silným lákadlem :-) .

  Výprava nakonec čítá 15 borců, neboť Natálka ochořela a Vítek někde zabloudil. My se těšíme na bojovné výkony. Odjezd proběhl podle plánu a my nabrali kurz Teplá krátce po 9:00 hodině.

  • Kategorie U10: Míša Pech, Šárka Kerulová, Vítek Materna a Natálka Hamplová
  • Kategorie U12: Kubík Červenka, Martin Soukup, Tomáš Wildhaber a Tomík Kratochvíl
  • Kategorie U14: Jirka Ulč, Martin Lukeš, Maty Bokr, Tomáš Orava, Matěj Štefka, Vašík Vojíř a Honza Kurčík
  • Kategorie U16: Ríša Randák a Standa Srba

  Turnaj byl zahájen krátce po půl desáté a hned v prvním kole došlo na vzájemné duely oddílových parťáků. Kategorie U14 je chodovskými bijci doslova prolezlá :-) . Po dvou kolech má v U12 plný počet bodů Tomáš W., v U14 Jirka U. a Vašík V. je na 1,5 a v U16 je stoprocentní Ríša. Nejmladší kategorie již odehrála 4 kola, Šárka K. si při své premiéře již připsala za výhru bodík a to jedno kolo měla volno. Míša sice schytal šustrák, ale je obtěžkán 2 bodíky. Znovu připomínáme, že výhra potěší, medaile také, ale nejdůležitější v těchto turnajích je celkové umístění do 6 místa a postup do finále KP. Tam se již hrají vážné partie.

  Máme za sebou 7 kol u nejmenších, 5 kol u kategorie U12 a U14 a 4 kola u nejstarších, oběd a nyní se hraje předposlední kolo, resp. poslední. A jak si vedeme? Kategorie U16 – hranná delším tempem na 5 kol má dva vedoucí borce, Standu S. a Kubíka K., kteří mají 3,5 bodu. Ríša je zatím na 50%. Kategorie U14 – Jirka U. a Honza K. oba 4 body, Matěj Š. 3 body, Martin L., Vašík V. a Tomáš O. všichni 2,5 bodu, Maty B. 0,5 bodu. Kategorie U 12 – Tomáš W. 3,5 bodu, Tomík K. a Kubík Č.  oba 3 body, Martin S. 2 body. Kategorie U10 – Míša P. 3,5 bodu, Šárka K. 2,5 bodu.

  Kluci právě objevili na jídelním lístku palačinky, takže energie do posledního kola bude dost. Budete to pěkné drama, protože naši v 6. kole tvrdě bodovali a tak do posledního kola mají o co hrát. Nejstarší kategorie skončila. O první místo svedou ještě dodatečný boj ve dvou partiích na 2×10 minut Standa S. a Kubík K., kteří získala shodně 4,5 bodu. Bronz bere Ríša R. Z nejstarší kategorie tak máme jisté dva cenné kovy. Sluší se ještě dodat, že Kubík K. hraje starší kategorii, přestože věkem patří mezi čtrnáctky.

  Turnaj skončil a my Vám rychle přineseme předběžné výsledky, ty oficiální budou zveřejněny pořadatelem na chess-result. Potěšitelné je, že vezeme domů medaile, ale také zkušenosti a ty se vždycky hodí :-) .

  • U16: 1. Jakub Kůsa (4,5), 2. Stanislav Srba (4,5), 3. Richard Randák (3), celkem 6 hráčů
  • U14: 1. Daniel de Andrade Moura (6,5), 2. Jiří Ulč (5,5), 3. Jakub Kačírek (5), 4. Jan Kurčík (4,5), 6.Matěj Štefka (4), 10. Václav Vojíř (3,5), 11. Martin Lukeš (3,5), 12.Tomáš Orava (3,5) a 17. Maty Bokr (2,5), celkem 21 hráčů
  • U12: 1. Jan Očenášek (7), 2. Petr Špička (6), 3. Michaela Šedá (5), 4. Jakub Červenka (5), 5. Tomáš Wildhaber (4,5), 9. Tomáš Kratochvíl (4) a 13. Martin Soukup (13), celkem 19 hráčů
  • U10: 1. Adriana Kodetová, 2. , 3. Jakub Očenášek, 5. Michal Pech (4,5), 7. Šárka Kerulová (2,5), celkem 9 hráčů
  • Děvčata: 1. Adriana Kodetová, 2. Michaela Šedá, 3. Šárka Kerulová

   Z Teplé odjížídíme před 17 hodinou a odjíždíme spokojeni. Velkým překvapením turnaje byl Matěj, který 6. místem naznačil ambice bojovat o finále a to je v kategorii mladší, stejně jako Honzík K. Pokud v dalších turnajích naváží na předešlé výsledky Vašík a Marin L., budeme mít ve finále slušné zastoupení. O účast ve finále si pěknou druhou polovinou turnaje řekl stále ještě benjamínek Kubík Č., který souboj o bronz prohrál až na pomocné hodnocení. Ve finále by neměl chybět ani Tomáš W., který dnes odehrál pěkný turnaj a celou dobu se držel na předních šachovnicích. Doufáme, že kluky by mohl doplnit ještě Tomík K. Nejstarší kategorie určitě vygeneruje do finálového turnaje Standu a Ríšu, kterým v dalších klání přibude další silný soupeř Petr Špreňar. A co nejmenší. Škoda, že onemocněla Natálka, ale v dalších turnajích si to vynahradí. Míša je „zbrklouš“, ale až se uklidní, bude to určitě cinkat. Šárka je vítanou posilou, věčně usměvavá a přestože toto byl její první turnaj, zanechala velmi dobrý dojem. Rodičům děkujeme za pomoc s dopravou :-) .

 fotografie

Jeden komentář k příspěvku KP mládeže

Napsat komentář