Důležité akce

Přihlásit se

Návštěvnost

  • 119207Celkem:
  • 53Dnes:
  • 2257Měsíc:
  • 2Online:
  • 4.2.2012start webu:

Open Klatovy 2013

Lukášovi se v Klatovech dařilo

Klatovy_2013_203  Mezi 159 šachisty, kteří letos zavítali do Klatov jsou i dva Chodováci. Lukáš Vlasák je v A-turnaji 6 nasazený a určitě by rád po turnajové pauze způsobené školními povinnostmi rád bojoval o místa nejvyšší. Martin Koller je v B-turnaji 28 nasazený. Klatovský turnaj se hraje bez jediného dvoukola a je tak bohatší o doprovodný program, např. fotbal, pinčes, zabijačková bašta, blicák, rapid turnaj apod. Klatovy a okolí určitě stojí za zhlédnutí.

  Poděkování za podporu patří Městu Chodov a společnosti VeltaPlus EU. 

  V prvním kole se našim hráčům dařilo. Lukáš porazil Adélu Zákouckou (1994), bývalou mládežnickou reprezentku a Martin si na rozjezd poradil s Jiřím Strnadem (1343). Druhé kolo vyšlo velmi dobře Lukášovi, který stejně jako na úvod turnaje dokázal velmi rychle přehrát svého soupeře FM Ivana Markoviče (2174) a připsal druhý bod. Zítra jej čeká na první desce rekordman klatovského turnaje GM Petr Neuman. V béčku Martin bohužel nestačil na Jana Nového (1665) a zůstal na 50%. Zápasy top ten šachovnic A-turnaje můžete sledovat na on-line.

  Další dvě kola přinesla 50% zisky. Lukáš nejprve nepohrdl v zajímavě rozehrané partii nabídkou remízy od GM Petra Neumana (2522), aby v dalším kole přijal černými stejnou nabídku od Pavla Kopty (2292) již v pátém tahu, čímž nás „ošidil“ o možnost prožít si partii spolu s ním na on-line. Naštěstí mám festival, takže se k PC dostávám sporadicky a o nic jsem nepřišel :-) . Lukáš má zatím 3 body a udržuje kontakt se špičkou. Martin nejdříve porazil Filipa Baleka (1551) a hned na to zapsal prohru s Janem Kastnerem (1921), čímž zůstává na polovičním bodovém zisku.

  Bohužel 5. a 6. kolo jsem vůbec neviděl. V partii se spolubydlícím Vaškem Svobodou (2412), Lukáš nejdříve odmítl nabídku remízy, aby ji následně sám nabízel. Partie se však hrála dál a po nějaké nepřesnosti se dle svých slov Lukáš již bránil, remízu však udržel. Dnes zkusím zjistit více k partii s FM Rostislavem Táborským (2260). Martin pokračoval v horské dráze, když nejprve porazil Luboše Severina (1347) a poté prohrál s Aloisem Peříkem (1877). 

  V dnešním sedmém kole jsme si mohli vychutnat krásnou koncovku s obětí dámy. Lukáš hrál partii o poznání svižněji než soupeř Jan Dvořák (2227) a to mu dávalo v dalším průběhu výhodu, kterou využil. Nic neuspěchal a chyby soupeře v pravý okamžik potrestal. Zisk 5 bodů ze 7 a výkon +2400 je velmi dobrou vizitkou. Hodně štěstí v posledních dvou kolech. Martin dnes porazil mládežníka L. Polanského (1518), kterého známe rovněž z našich turnajů.

  V předposledním kole Lukáš udržel v bitvě která končila po více jak 5 hodinách černými remízu s FM Petrem Šimkem (2378), aby k našemu překvapení do posledního kola dostal matadora IM Ivana Hausnera (2387) a navrh ještě k tomu opět černými (už včerejší párování hráčů bylo divné). Oddychové kolo si prostě Lukáš v závěru neužije :-) . Užil si však dnešní den, neboť navštívil příbuzné v Sušici, kteří se mu postarali o prima oddych. Jak je vidět, nabrané síly se mu v partii hodily. Další náš šachista Martin, remizoval s Miroslavem Kasíkem (1857) a drží se stále lehce nad 50%.

  Poslední kolo přináší další tuhý boj, který končí jako předešlý souboj remízou. Ta Lukášovi při 6 bodovém zisku vynáší pěkné 6. místo a výkon 2419, což je na rozjezd prázdnin velmi dobrý výsledek. Blahopřejeme :-) . Martin zaznamenává rovněž nerozhodný výsledek a s 5 body dosahuje na konečné 39. místo.   

7 komentáře(ů) k příspěvku Open Klatovy 2013

Napsat komentář